https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PLUS

Športno društvo Arcont - z najrazličnejšimi aktivnostmi za zdravo preživljanje prostega časa

9.7.2013  

Športno društvo ARCONT je bilo ustanovljeno leta 2008 na pobudo zaposlenih v poslovnem sistemu ARCONT. Osnovni namen društva je rekreacija in druženje kot oblika bolj zdravega preživljanje prostega časa zaposlenih v poslovnem sistemu ARCONT.

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Preko lastnega športnega društva športne aktivnosti za zaposlene dostopnejše

Z ustanovitvijo lastnega športnega društva so zaznali tudi priložnosti v dostopnejšem športnem udejstvovanju svojih zaposlenih, tako preko ugodnejših cen za raznorazno športno udejstvovanje, kot tudi dejstvo, da člani društva ob tem istočasno pridobijo dostop do nekaterih lokacij, ki bi si jih sami težko privoščili, zaradi razdalje, visoke cene ali tudi zahtevnosti organizacije v lastni režiji. Preko lastnega športnega društva so tako svojim zaposlenim športne aktivnosti naredili dostopnejše.

Člani športnega društva ARCONT so lahko samo zaposleni v poslovnem sistemu ARCONT in ob pridobljenih številnih koristih članstva, tako letno zaračunavajo minimalno članarino, ki je sicer tudi eden od virov financiranja društva, drugi viri pa so sestavljeni iz prispevkov poslovnega sistema ARCONT in javni viri, ter tudi kateri od njihovih dobaviteljev občasno prispeva kakšen delež.

Aktivnosti se organizirajo glede na letni čas

Aktivnosti in delovanje društva se organizirajo glede na letni čas in glede na večinske interese članov društva. Letni program športnega društva ARCONT se tako po eni strani prilagaja letnemu času in po drugi strani članom društva.  Njihova vizija je najti za vsakega člana nekaj, v čemer uživa in ob tem želi sodelovati z ostalimi člani našega športnega društva. Vsekakor v njihovem športnem društvu upoštevajo dejstvo, da so nekateri posamezniki bolj športno aktivni in drugi nekoliko manj, ob tem pa ob organiziranju raznoraznih športnih aktivnosti poizkušajo poiskati pravo ravnovesje. Vedno pa zelo radi prisluhnejo morebitnim novim predlogom kateregakoli člana.

Že od vsega začetka oziroma samega nastanka športnega društva ARCONT razvijajo svoje osnovne dejavnosti kot so: tedenska rekreacija (ločeno za moške in ženske), raznorazni pohodi v gore in hribe od spomladi do jeseni in še posebej so popularni enodnevni smučarski izleti v zimskem času. Ob vsem tem dodatno vsakoletno organizirajo tudi bowling turnir, pri čemer najboljši igralci prejmejo praktične nagrade, z nagradami pa ne pozabijo tudi na tiste manj uspešne, vendar zato s toliko lepšim stilom metanja krogle. Izvedli so že tudi turnir v pikadu in podobne druge dejavnosti.

Vse te in številne druge aktivnosti organizirajo sami člani športnega društva, zaposleni v poslovnem sistemu ARCONT. Za organizacijo je praviloma zadolžen organizacijski odbor športnega društva ARCONT, pod vodstvom s strani članov društva izvoljene predsednice društva Jožice Šauperl-Fridau. Zelo zaželeno pa je vedno tudi sodelovanje vseh ostalih članov športnega društva.

Za člane športnega društva ARCONT se tako v zimskem času rezervirajo termini v bližnji telovadnici v Gornji Radgoni, v poletnem času pa si zakupijo igranje tenisa na teniških igriščih v bližnji okolici.

V okviru pohodništva sedaj že tradicionalno sezono pohodništva vsakoletno odpirajo s tradicionalnim pohodom ob Muri, nato pa se v poznih spomladanskih ali prvih poletnih dneh odpravijo v sredogorje na enodnevni pohod, v jeseni pa praviloma malo višje v gore in to praviloma za vsaj dva dni.

V okviru smučanja športno društvo ARCONT vsakoletno organizira kar nekaj smučarskih izletov na smučišča v Avstriji in Sloveniji (praviloma ob sobotah), sprotno pa se dogovarjajo za ugodnejši nakup smučarskih kart za svoje člane društva ne Pohorskem smučišču. Za člane športnega društva tako v okviru smučarskih izletov organizirajo avtobusni prevoz izpred podjetja ARCONT, nakup ugodnejših smučarskih vozovnic in ravno tako v okviru društva poskrbijo za majhen prigrizek in pijačo za na poti. Vzdušje na takih enodnevnih smučarskih izletih je vedno enkratno, in za le-te vsakič vlada precejšnje zanimanje, saj člani po zelo ugodnih cenah pridobijo dostop do številnih zelo poznanih smučarskih centrov, kot so Schladming, Flachau, Nassfeld in ostali centri.

Ena od večjih interesnih dejavnosti športnega društva ARCONT je tudi kolesarjenje, pri čemer je bilo v fazi uvedbe te dejavnosti skoraj 100 članov, ki so ob plačilu minimalnega prispevka prejeli kolesarske drese z logotipom podjetja in športnega društva ARCONT. Vsako leto se tako člani športnega društva ARCONT udeležijo vsaj enega kolesarskega maratona v Pomurju pri drugih organizatorjih, pri čemer so praviloma takrat tudi najštevilčnejša ekipa na prizorišču.

Organizirajo letne športne igre v Gornji Radgoni

Potrebno je  izpostaviti tudi letno organizacijo športnih iger poslovnega sistema ARCONT, ki se vsakoletno v mesecu juniju odvijajo v športnem parku Gornja Radgona. Teh iger se udeležujejo vsi člani športnega društva, kot tudi preostali zaposleni v poslovnem sistemu ARCONT. V letošnjem letu so na tradicionalnih ARCONT-ovih športnih igrah zabeležili preko 430 udeležencev, pri čemer je vsak prejel tudi bon za kosilo in pijačo. Tudi ta prireditev predstavlja že kar precejšen organizacijski zalogaj, vendar jih zadovoljni udeleženci vsakoletno motivirajo za ponovno izvedbo. Letos so tako, v okviru iger, pripravili turnir v nogometu in odbojki, vlečenje vrvi in za vse ostale udeležence še več kilometrski pohod ob reki Muri. Tako je v letošnjem zelo napetem nogometnem turnirju zmagala proizvodna ekipa montaže d.d. pod imenom CONT Team, ki je v finalu po enajstmetrovkah premagala ekipo ARCONT IP, v odbojki se je najbolje odrezala ekipa režije d.d., v vlečenju vrvi pa so bili najmočnejši člani iz proizvodnega oddelka montaže d.d.

Skozi vse te dejavnosti nudijo zaposlenim v sistemu ARCONT članstvo v društvu, pri čemer se prav gotovo za vsakogar željnega rekreacije in druženja najde kakšna interesna aktivnost. Prepričani so, da na ta način člani društva in zaposleni v poslovnem sistemu ARCONT še bolj krepijo svojo povezanost, motivacijo do dela in željo po zdravem življenju, istočasno pa ima vsak posameznik enakovredno možnost po lastnih željah soustvarjati aktivno preživljanje prostega časa.

Foto: osebni arhiv

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.