https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Črešnjevcih bodo marca prihodnje leto dobili nov nizkoenergetski vrtec

Gornja Radgona, 31.07.2013 ob 7:00  

V Črešnjevcih bodo kmalu zopet imeli vrtec, ki bo nov, sodoben in najpomembneje energetsko varčen. Dosedanji vrtec, ki je star že 35 let, je že dotrajan in higiensko oporečen, zato tukajšnji otroki trenutno obiskujejo vrtec v Gornji Radgoni.

Predvidoma marca prihodnje leto se bo 28 otrok iz vrtca v Gornji Radgoni preselili v nov nizkoenergetski vrtec v Črešnjevcih. Le-ta bo stal ob starem vrtecu, sprejel pa bo lahko dve skupini otrok, oziroma največ 44. Notranje neto površine bodo merile 364 kvadratnih metrov in bo energetsko varčen. Izvajalec del je SGP Pomgrad, za zdaj pa teče vse po načrtih. Vrednost gradnje je predvidena v višini 699 tisoč evrov, od tega bo občina za to gradnjo 70 odstotkov denarja dobila iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, sama pa bo primaknila manj kot 30 odstotkov, to je 204 tisoč evrov.

Na včerajšnji tiskovni konferenci pa je župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš predstavil še ostale investicije, ki se že ali se bodo kmalu pričele izvajati. Tako naj bi septembra bila zaključena obnova kulturnega spomenika Špital, prav tako pa bo začetka oktobra položenih že vseh 107 kilometrov širokopasovnega omrežja v optični izvedbi, ki bo na voljo občanom treh krajevnih skupnosti Negova, Spodnji Ivanjci in Spodnja Ščavnica.

V Gornji Radgoni nastajajo novi prostori za mlade v okviru Mladinskega centra Gornja Radgona, ki deluje pod okriljem Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. Prostori so del objekta Doma kulture Gornja Radgona. V prvi fazi se obnavlja in bo v uporabi kletni del objekta, kjer se bo uredil lokal in koncertno-konferenčna dvorana. V okviru navedenega bodo obnovljeni prostori za potrebe delovanja centra (pisarne, prireditvena dvorana).

Kampuš je spregovoril tudi o Projektu Skupaj, ki bo uredil »vhod« v Gornjo Radgono, pa o gradnji platoja za čistilno napravo, o modernizaciji občinskih cest, zamenjavi javne razsvetljave, pa še o obnovi nogometnih igrišč in slačilnic na Tratah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.