https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

O pomoči s strani države pri sanaciji plazov v Pomurju ne duha in sluha

31.07.2013 ob 11:08  

Več kot 300 plazov je v spomladanskem deževju v Pomurju načelo in ogrozilo stavbe in prometno ter gospodarsko infrastrukturo – njihova sanacija pa je za zdaj še zmeraj prepuščena prizadetim občinam.


Kot smo že poročali, je  marca in aprila letos najprej taljenje snega, potem pa dolgo deževje v Pomurju tako razmočilo zemljo, da so se poleg že znanih in ustaljenih plazišč plazovi utrgali tudi drugod. Uničevali so ceste, vodovode, pa tudi domove.

Matilda Kerec je morala svoj dom nadomestiti z začasnim zabojnikom. (Foto: Jože Pojbič/Delo)

Plaz načel cesto Vidoci-Grad

Kar nekaj družin se je zaradi nevarnih poškodb moralo izseliti iz svojih hiš in nobena od teh se do sedaj še ni mogla vrniti. Pri sanaciji škode na javni infrastrukturi so občine za sedaj prepuščene same sebi, breme škode na zasebnih hišah pa je v večini primerov obležalo na ramenih lastnikov.

Mrliška vežica Vadarci

Več o poročanju v zvezi s plazovi  na Pomurec.com si lahko preberete na naslednjih povezavi: FOTO: Plazovi na Goričkem ogrožajo prebivalce,



Vir: Delo.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2013 ob 11:27 Tino gost

      Žalostno od države ker pri nas se lahko krade in bremena nosijo Slovenci namesto da bi jih zaprli in zarubili premoženja in bi uboga slovenija imela denar in bi lahko pomagali ubogim ,ki jim je narava uničila domove.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2013 ob 8:25 Ciganjscek gost

      Od boga pozabljeni, od davkarije pa nej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2013 ob 12:34 pičo gost

      nepremišljene gradnje bilo kje ne gre dol na markasku tak......

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.