https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Modrijani spregovorili za Pomurec.com - ženske in moški jim mečejo spodnjice na oder

Velika Polana, 09.08.2013 ob 9:10  

Ansambel Modrijani trenutno dosegajo vrhunec v svoji glasbeni karieri. Na slovenski sceni so že srečnih trinajst let. O njihovih začetkih, popularnosti in ciljih smo povprašali člana in pevca ansambla Blaža Švaba.


Kdaj in kako se je začela vaša skupna glasbena pot?

Modrijani smo začeli igrati na prelomnici novega tisočletja, leta 2000. Stvar je bila zelo simpatično posrečena, dva očeta sta na strehi popravljala anteno in se začela pogovarjati kaj igrajo njuni sinovi. En se je pohvalil da ima dva sina, ki igrata kitaro in kontrabas, drugi se je pohvalil, da ima sina harmonikarja. Tako so se trije Modrijani že spoznali, to sta bila brata Oset in Rok Švab. Rok je pa imel še enega bratranca, ki se je ukvarjal z glasbo, to sem pa jaz Blaž. Takrat smo začeli igrati. Prve vaje so izgledale bolj športne narave, samo igrišče in malo glasbe. Po prvi zmagi na festivalih smo pa postali zasvojeni s festivali, odri, lučmi. Takrat smo se resno začeli ukvarjati z Modrijani.

Modrijani – od kod ideja za ime?

Že od začetka smo se dosti prepirali in še zdaj se. Vsi štirje smo rojeni vsak v svojem letnem času, karakterno smo si zelo različni, se pa fantastično med seboj dopolnjujemo. Naš način dela je zelo buren, dinamičen, kreše se energija, energija je pa tudi ena izmed pozitivnih reči. Glasba je tista, ki nas združuje, smo zelo dinamični. Smo močna koalicija, ampak se tre v skupini. In zato ker velikokrat tako modrujemo vsak po svoje, smo postali Modrijani.

Kateri vaš koncert je bil do sedaj najboljši in zakaj?

Veliko koncertov je bilo takih, kjer so bili ljudje krasni, srčni. Po obiskanosti je sigurno bil najboljši letošnji koncert na Kongresnem trgu, kjer smo skupaj z Janom Plestenjakom razvajali 20 tisoč ljudi. So pa Noči Modrijanov zgodbe, ki so v nekaj urah, dnevih ali pa v nekaj minutah razprodane, tam pa so ljudje polni energije in željni lepega dogodka. Vse  Noči Modrijanov so en velik zaklad, na kar smo najbolj ponosni.

Kakšni so občutki zdaj, ko ste popularni?

Ta beseda popularnost se lahko nadaljuje z besedo odgovornost. Čutimo zelo veliko odgovornost in pritisk – fizični in psihični. Imamo nekaj nastopov na teden, vmes je potrebno vadit in pripravljat nove stvari. Zelo moramo pazit, kako se vedemo na odru in vsakodnevno. Popularnost je zelo lepa reč, sploh v Sloveniji, je pa povezana s precejšnjo odgovornostjo.

Se vam je že zgodila kakšna zanimiva prigoda na koncertih?

Zgodilo se je že, da so se lomili stoli za bobne, da je kdo padel z odra, v kakšno luknjo. Tudi med samim koncertom, ko smo peli, smo že pojedli kakšno čebelo ali pajka. Tudi dva sta še že skregala na odru in takrat vsak igral na svoji strani odra ter gledal stran. Dobili smo že tudi telefonske številke v glavo, v škornje. V nas so že prileteli tudi modrci,  moške in ženske spodnje hlače (smeh).

Kdo ustvarja pesmi in kdo besedila?

Za nas so ves čas ustvarjali priznani slovenski glasbeniki iz narodno-zabavnih zvrsti. Sedaj že pa vse več sami ustvarjamo.

Katera pesem najbolj vžge pri publiki?

Zdaj zadnjih par let sigurno »Ti moja rožica«, prej pa vse ostale, mogoče manj popularne, vendar zelo lepe.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost, se nam obeta kakšen vaš novi komad ali zgoščenka kmalu?

Vsako leto pripravimo eno ploščo, to je že naša tradicija. Pripravljamo trinajsto ploščo v trinajstem letu delovanja. Pomembno pa je, da držimo kontinuiteto nastopov, psihično in fizično kondicijo. Naša edina skrb je, da vzdržimo tempo. Smo kot kakšni športniki, na primer kot Tina Maze (smeh). Vedno je veliko napora in veliko treningov.

Obstajajo še kakšni novi izzivi in želje, ki bi jih radi uresničili?

Naš izziv je snemanje pesmi v tujih jezikih in tuji odri, kakšne televizijske oddaje, koncerti po dve do tri pesmi, kolikor bi zmogli. Želimo tudi držat priljubljenost doma, kar je pa najtežje.

Imate kakšno sporočilo za naše bralce in za svojo publiko?

Ne glede na to, da smo v kriznih časih, naj verjamejo vase, v svoje družine, svoje ljudi, skupnosti. Jaz verjamem v ljudi in Slovenijo, ker na terenu vidimo same čudovite stvari. Zelo smo omamljeni s tole našo politiko, ampak verjamem, da imamo Slovenci veliko srce in znamo držati skupaj. Prekmurec Anton Trstenjak je vedno rekel, da naj držimo skupaj, ta rek pa Modrijani zelo podpiramo. 

 

Oglejte si tudi fotografije z njihovega sredinega koncerta v Veliki Polani:

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2013 ob 9:59 krofaš gost

      kmetovje modrijanasti nikaj drugo so nej .avsenikom pa slakom ne segajo do gležnjov .končno pa kravja muzika ide seljakom v ušesa 100 uro

      9 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2013 ob 10:44 bandi gost

      Krofaš-kmet je fale vreden človik deloven, prijazen pa če šče preživeti tudik uspešen.Ti keri pa tak naslavlaš modrijane pa si čista običajno tele keroga morejo dobiti kmeti v roke ka te malo privežejo.Si verjetno razvajani navajeni ka te drugi morejo poslušati, more biti po tvoje.Davlen ti na znanje ka si z takšimi izjavami v spadno kak neinteligenčni idiot pa verjetno to tudi si. Sem pa ponosen ka sen seljak eden izmed tistih keri nucajo pravo kmečko pamet RAD MAM MODRIJANE PA TUDIK VSE OSTALE NARODNOZABAVNE ANSAMBLE SLAKI SO PA ITAK ZAKON.

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2013 ob 11:20 gost gost

      Krofaš, ti si en navaden fauš bumbar... Zaradi takših kak si ti, je v sloveniji tak, kak je... faušija,nesramnost... Tak kratko je življenje,ka bi se mogli skupaj veseliti pa uživati......pa čeprav so težke razmere...za kere smo si tudi malo sami krivi... Takši,kak si ti in tebi podobni pa celotno stvar samo še slabšajo pa uničujejo odnose v družbi... Malo se najprej zamisli nad sebof, pa boš vido kakšen bumbar si... Mogoče ti je pa vseeno,pa tao sploj neboš opazo....

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2013 ob 12:00 gonza gost

      bandi--pa gost .......krofaš ma čisto prav ga podpiram Nekaj se skrijta telko kukurce še je .

      6 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2013 ob 12:19 gost gost

      GONZA ti spadaš med iste lidij kak krofaš

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.08.2013 ob 12:26 antikrofaš gost

      krofaš kaže pravo obnašanje, kmečko obmašanje je lepo obnašanje, seljačko kak pa te vo sklepani marko kaže je pa pač značilno za krofaše!! Očitno markeči hodi na HAMER-POLICE PARTY

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.08.2013 ob 12:54 joco gost

      k r o f a š tou su pravi bečari ..ka se mejšate vkuper či se iz muzike ne razmite....tou je rejsan ka jim je slava hitro v glavou stoupila ampak so zelo dobri. tou se vijdi po publiki ka jih ima rada. skratka što se v muziku ne razmi naj ne k u m e n t e j r a.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.08.2013 ob 13:02 piki gost

      Ja res je... Modrijani so strašni muzičare... Kar se tiče narodne muzike, kapo dol...jim ni para v sloveniji... Kar smo pa slišali potem v drugem delu,ko so igrali zabavno muziko....samo neko razbijanje....sicer žurka, ampak naši domači bendi take skladbe odigrajo veliko bolj kvalitetno....

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.08.2013 ob 13:45 krofaš gost

      .......modrijani so kak Rok Žlindra Avsenikom in Slakom ne segajo do gležnjof .Popularni so 5 mejsecov da do tak dugo kak Slak pa Avsenik in ostali te se glasite .Končno pa za kravji bal so vam super ka vas je polovica ne pismenij ostali pa so gluhi ha,ha,ho,ho,iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaa

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.08.2013 ob 14:03 antikrofaš gost

      vo sklepani blesavi marko drži gaobec! Lejko je tebe ova s hamron po glavi, ka si tele!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.08.2013 ob 14:12 gost gost

      ne poslušan narodnozabavne muzike, samo kapo doj ten modrijanon. profesionalni odnos, dobra organizejranost, kelko san enkrat v živo vido tudi vsi po vrsti odlični glasbeniki. ne razmin zakoj jih nešče primerja z avseniki pa slaki, zdaj če špilajo podobno (isto) zvrst še ne pomejni ka morejo biti njihova kopija in morejo dosegati njihovo slavo. tudi vsi rock bendi ne špilajo isto muziko kak na primer rolling stones pa jih ne kopejrajo pa so glih tak popularni pa kvalitetni. tisti ka van je pa višek glasbene razgledanosti petorazredna hrvaška pa srbska muzika pa tako nigdar nete razmili ka tou pomejni biti kvalitetna glasbena skupina. neglede na zvrst glasbe.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.08.2013 ob 14:12 SLO gost

      vsaki prave Slovenec poslüša Modrijane (pa še koga).....njih pa sigurno.....in to je bistvo!!! Zato vsaka čast Modrijanom, še veliko uspeha!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.08.2013 ob 14:16 niko gost

      Ge pa gej ta bauta z tejmi modrčki pa spodnjimi lačami ka bi sebi pa nošoj kupo vači pa tao ka delajo je samopromocija se pa strinjam što je šče naj je posluša što pa nej pa naj posluša druge

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.08.2013 ob 15:23 inko gost

      pa što so tej ljudje??

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.08.2013 ob 16:18 marko gost

      Modrijani so rejsan modrijani, ker znajo izkoristiti to svojo popularnost (predvsem finančno). Kar se tiče kvaliteto - narodne še kar, zabavne pa katastrofa in škoda je, ka jih sploh špilajo, ker si kvarijo ime. V Sloveniji obstajaveč ansamblov, ki so po kvaliteti dosti pred Modrijani - to so SPEV, TONE RUS,ALPSKI KVINTET, GAŠPERJI...

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.08.2013 ob 18:15 bor gost

      modrijani imaj že nad 15 let tradicije lepo prosim. In so zelo kvalitetna skupina v SLO ;) DRUGAČE SE PA NE SPUŠČAM NA NIVO IDIOTOV KI JIM JE PO GLAVI SAMO FAUŠIJA :p dečki zemite harmonke v roke pa začnite špilati pa dokažite ka ste bolši :D

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.08.2013 ob 18:36 bor gost

      http://www.youtube.com/watch?v=kNRIoujAc2A&feature=youtu.be 2002 leto in še lahko gremo nižje

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.08.2013 ob 19:08 polančar gost

      Tou ka se dogaja pri nas v Polani nej vredno počenega groša .Mijslijo ka je cejla ves njihova vse ograje sposcane vse pohojeno pobruhano in dosti glažovine .Ne vem ka si naj človik mijsli o vsem tem .Tej vaši modrijani so pa en velki kup sr+++a ka samo pobirajo pejneze od naivnoga zaostaloga naroda marš

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.08.2013 ob 20:25 gonza gost

      Te so modrijani jako dobri če si zuslužijo ka njin na oder mečejo posrane moške spodnje lače pa krvave ženske spodnjice lepo nimaš kaj .ti,ti,ti posrane lače

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      09.08.2013 ob 20:52 krofaš gost

      Dobro ka je dež prišo ka vam malo glave rasladi in vam odpre oči .Ja pa ka Modrijanon opere posrane lače ka so dobili hi,hi,hi,hi,hi,hi,ho,ho,ho,ha,ha, bog daj deža ka mo jes leža oooooooooooooooooo

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.08.2013 ob 21:27 Bandi gost

      Jadobro ka je prišo dež zdaj pa krofaš vo na dež ka ti IQ malo zraste.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      09.08.2013 ob 22:44 gomilice gost

      replika -bandi ............. si končno spoznal ka si bandi od bandija ?bandija ovna je mel moj dedek doma v štali

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      09.08.2013 ob 22:48 polančar gost

      Ka je to "goveja muzika " ?nej je tou pri nas v Polani blejanje Modrijanov ? joj,joj

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.08.2013 ob 23:21 konvertibilni gost

      direkt se van vijdi ka ste več ali menje vsi komentatori marki. zabiti komentari do amena, drugo od vas niti nega za čakati, mogouče še kakšno hamranje. bebci

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      09.08.2013 ob 23:59 občan gost

      modrijane so zakonnnn

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      10.08.2013 ob 0:27 zetor gost

      Katastrofa ....samo nekso cviljenje...obup...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      10.08.2013 ob 8:31 tyson gost

      saki nimak ma v nekon vesilje pravijo

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      10.08.2013 ob 9:48 Gost 2 gost

      Modrijani punijo se samo pri nas v prekmurju,drugod po Sloveniji so njihovi koncerti Že na pol prazni,ker se jih narod navelical,sto de poslusal eno in isto,novoga pa tak nimajo

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      10.08.2013 ob 12:17 Čika-pajo gost

      Z leti pride modrost umirjenost pa tudi večje spoštovanje do drugačnih in drugače mislečih.Vse pohvale Modrijanom za njihov prispevek k pozitivizmu in vspodbujanju domače Slovenske glasbe.Kar se pa tiče koncertov katere imajo po celotni državi so vsi koncerti ali veselice nabito polni primer v 6 minutah razprodane karte za noč Modrijanov.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      10.08.2013 ob 12:26 anti anti sobota gost

      Sobočanci pa nemate nikole NIČ! To kar je nič je nič.. Vbistvu nekaj bi še povedal, Sobota tak nikoli ni bila pa nikole nede mesto... Je ena malo večja posrana vas največjih primitivcev in hinavcev.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      10.08.2013 ob 12:33 sobočanec gost

      Sam sem iz Murske Sobote pa se strinjan z komentarjem osebe "anti anti sobota".

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      10.08.2013 ob 12:43 iks gost

      nemre MS mesto bite, če nema niti prvoligaša v fuzbali, tao je zlato pravilo! Ka se pa tak hvalijo z gledalci so tao večinoma goričanci bili, ka kda se je tretja liga začala je 200 soboških butalcov na tekmo odilo! Sicer pa so Modrijani zakon!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      10.08.2013 ob 13:02 Zanimivo gost

      Me zanima kje je spodnja meja primitivizma .... Ukiniti naš šolski sistem, je enostavno neučinkovit .... Le od kje so vzeli, da so Prekmurci dobri ljudje? Nevoščljivci in hinavci, ki želijo drugemu samo slabo ....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      10.08.2013 ob 13:19 Prekmurccc gost

      En velki + za anti anti sobota in iks! Pa še dodau bi lejkp marsikaj

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      11.08.2013 ob 10:34 modrijanfan gost

      gost - marko ka je pa te za tebej kvalitetna mutika?? narodno še kar?? ka je pa te za tebej top??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.