https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Apače: Zahteva od Glasbene šole Gornja Radgona zmanjšanje vpisnin za starše in prispevke staršev k šolanju

Apače, 06.09.2013 ob 12:00  

V sredo je v Osnovni šoli Apače potekala 16. redna seja občine Apače.


Zahtevajo izvajanje programa na OŠ Apače

Predsednica odbora za družbene dejavnosti Alojzija Muhič je pri Letnem poročilu Javnega zavoda Glasbena šola Gornja Radgona za leto 2012 ugotovila:

  • da je Glasbena šola Gornja Radgona ustvarila presežek prihodkov nad odhodki iz naslova izvajanja javne službe v višini 36.595,00 EUR.
  • in da Glasbena šola Gornja Radgona izvaja del programa tudi na vseh ostalih osnovnih šolah soustanoviteljic, le na osnovni šoli Apače ne, kljub temu, da je bila postavljena zahteva.

Na podlagi teh ugotovitev je Občinski svet sprejel naslednji sklep, da od Glasbene šole Gornja Radgona zahteva, da za višino ustvarjenega presežka zmanjša višino vpisnin za starše in prispevke staršev k šolanju in to od 1. 9. 2013 pa do konca šolskega leta 2013/2014 ter da začne s 1. 10. izvajati zahtevani program na OŠ Apače.

 

Pripravljajo javni natečaj za izbor koncesionarja

Potrdili so tudi predelaborat o oblikovanju cene in oceni finančnih posledic koncesijskega izvajanja dejavnosti lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki – segment zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov – v občini Apače z izračunom primernega nadomestila koncesionarju (PNK), za namene priprave javnega natečaja za izbor koncesionarja, ki bo v občini Apače opravljal javno službo zbiranja komunalnih odpadkov. Potrdili so, da se bodo mešani komunalni odpadki odvažali od hiš 17 krat  letno, mešana embalaža (plastika in kovinska embalaža) 17 krat letno, papir in papirna embalaža 13 krat letno, biološki odpadki 39 krat letno, steklo in steklena embalaža 13 krat letno in kosovni in nevarni odpadki 1 krat letno.

Plaketa Zlati grb bo podeljena Anici Lebar

Občinski svet je tudi potrdil predlog Komisije za priznanja, pohvale in nagrade, da se naslednjim kandidatom podelijo priznanja:

  • plaketa zlati grb za izredno življenjsko delo Anici Lebar,
  • plaketa srebrni grb za pomembno življenjsko delo Antonu Lorbeku
  • in plaketa bronasti grb za uspeh in spodbudno delo, Majdi Zver.

Priznanja župana pa bodo prejeli naslednji kandidati: Tomaž Jaušovec, Ivan Črnčec in Boštjan Petek. Podelili jih bodo na slavnostni seji 14. septembra v okviru občinskega praznika.

                                                                                                                       

Sprejeli so polletni zaključni račun za leto 2013

Občinski svet Občine Apače je sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah o proračunu Občine Apače za leto 2013 in 2014. Izdal je tudi soglasje za sanacijo občinskih prostorov v Kulturnem domu Apače v predvideno ocenjeni višini 30.000,00 EUR. Seznanil in sprejel je polletni zaključni račun za leto 2013.

 Občinski svet se je tudi seznanil :

  • s končnim poročilom o opravljenem nadzoru Zaključnega računa Občine Apače za leto 2012,
  • z letnim poročilom Osnovne šole in vrtca Apače,
  • z letnim poročilom Javnega zavoda Glasbena šola Gornja Radgona za leto 2012,
  • z letnim poročilom Zdravstvenega doma Gornja Radgona za leto 2012,
  • z revidiranim letnim poročilom Mariborskega vodovoda za leto 2012.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.