https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob 25. letnici SKZ Franc Bogovič: »Prihaja čas, ko kot narod moramo stopiti skupaj!«

Murska Sobota, 16.09.2013 ob 7:00  

V petek, 13.9., je potekala slovesnost ob obeležitvi 25 let SKZ v Prekmurju, na kateri so predsednik SLS Franc Bogovič, podpredsednica SLS Jasmina Opec, predsednik RO SLS Prekmurje Janko Halb in predsednik SKZ pri SLS dr. Stane Klemenčič, podelili 45 spominskih plaket članom Slovenske kmečke zveze v Prekmurju.


Proslave so se med drugim udeležili poslanka in podpredsednica SLS Jasmina Opec, predsednik Slovenske ljudske stranke Franc Bogovič, predsednik Slovenske kmečke zveze, dr. Stane Klemenčič, predsednik regionalnega odbora Slovenske ljudske stranke v Prekmurju in gostitelj svečane akademije, Janko Halb, župani in številni drugi ugledni člani Slovenske ljudske stranke, Pomurci in Pomurke, ki so sodelovali in bili zaslužni za čas izpred 25 let, ko je Slovenska kmečka zveza dobila glas tudi v Pomurju.

Predsednik SLS Franc Bogovič je v svojem nagovoru ob poklonu ustanavljanju SKZ v  prekmurskem delu Slovenije dejal, da je s ponosom predsednik Slovenske ljudske stranke, ker ga ni sram zagovarjati svojega 25-letnega dela in 25-letnega dela Slovenske ljudske stranke ter njene predhodnice SKZ, 1. ustanovljene demokratične politične stranke po 2. svetovni vojni, ki je orala ledino demokratizacije v Sloveniji . »Kriza, ki je pljusknila med nas v Sloveniji v zadnjem času, daje vedno manj prostora za skrivanje tistih, ki so za to krizo (so)odgovorni,« je ob spominjanju začetkov SKZ dejal Bogovič, ter poudaril, da v SLS danes še vedno govorijo tisto, kar so govorili pred 25 leti – tisto, kar je treba govoriti in povedati ljudem. Resno in odgovorno pogledati problemom v oči ter jih začeti reševati.

Kot je še dejal Bogovič, sedaj v tej gospodarski krizi prihaja čas, da kot narod stopimo skupaj, saj bo sicer zelo težko ustvarjati razvojno slovensko prihodnost. Bogovič je izpostavil tudi vrednoto dela in delavcev, podjetnikov, obrtnikov in kmetov – tistega dela družbe, ki ustvarja ter dejal: »Dokler Vlada RS ne bo spoštovala vrednote dela in ljudi, ki delajo, Slovenija ne bo prišla iz krize.« 

Osrednja govornica svečane proslave je bila pomurska poslanka Slovenske ljudske stranke Jasmina Opec, ki se je v svojem nagovoru dotaknila tudi današnjega časa:

»Slovenska kmečka zveza je organizacija, ki je danes potrebna kot še nikoli poprej. Njene lastnosti, pristnost, poštenost, direktnost in njen čut za pravičnost so neprecenljivega pomena. Danes namreč ne izbiramo med omejevanjem izbire in priložnostmi za nove uspehe. Danes naš narod vse bolj izgublja vero v prihodnost. Ne doma, ne po svetu ni dobro. Politika naše vlade ne pomaga. Privijanje davkov, nerazumna servilnost za prijatelje iz finančno-bančne elite, ustvarjanje družbe revežev, ki bo vse bolj in bolj odvisna od državne miloščine. To ni pot, ki vodi naprej. To je stanje, v katerem bo ponovno potrebno, da dobri ljudje stopimo skupaj.«

Slovenska kmečka zveza je leta 1990 postala prva slovenska demokratična politična stranka, ki si je prizadevala za stabilnejši in boljši položaj slovenskih kmetij ter bila tista stranka, ki je reševala tedanje kmetijske razmere. Ravno zaradi tega je bila ta svečana akademija, na kateri so podeljevali tudi spominske plakete in zahvale Slovenske kmečke zveze Pomurcem in Pomurkam, zaslužnim za delo v Slovenski kmečki zvezi v Pomurju izpred 25 let.

Ob obeležitvi so slovesno podelili 45 spominskih plaket članom Slovenske kmečke zveze v Prekmurju. Med dobitniki plaket so bili:

Jožef Tivadar, Martin Duh, Franc Horvat, ing. Jožef Bojnec, Ivan Mesarič, Anton Kous, Zvonko Horvat, Ludvik Kočar, Gabriel Roman, Jožef Rogan, Jože Štefko, Štefan Kuhar, Franc Küčan, Martin Horvat, Tibor Vöroš st., Štefan Horvat, Marjan Martinec, Štefan Sapač, Jožef Meolic, Karel Franko, Franc Krpič, Franc Šoštarec, Ludvik Smodiš, Aleksander Sever, Mihael Tremel, Štefan Hakl, Ludvik Novak, Marta Horvat, Franc Hajdinjak, Jurij Štesl, Stanko Mihalič, Franc Husar, Karel Kolmanko, Rajmond Vouri, Marjan Perša, Janko Halb, Aleksander Abraham, Frannc Horvat st., Jožef Kocet, Ivan Špilak, Franc Režonja in Jože Jaklin.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2013 ob 8:41 kl gost

      Mafijska vlada, gangster ali plagiatorka, saj je vseeno, komaj dohajata vse proslave in veselice. Kot bi živeli v raju in ne od te iste mafije obubožani, do tal izropani državi. Banda pač nabira politične točke. Tudi sluzastega Danila počasi obujajo od mrtvih. Sluz se vleče za njim, kot za polžem na cesti. A kdo še manjka, sem koga pozabil? A zmešanega Črnogorca ni bilo zraven?

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2013 ob 10:44 si gost

      Velki guči pa glij na PETEK 13.Pravo sporočilo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2013 ob 12:35 tine gost

      razen opecove pa makija, ostali vsi, že imajo precej po c i n p r e s a j.. dobitnikom priznanj, je že odbilo, drugim bo pa tudi kmalu za koler teklo. skratka dosta guča, rezultativ pa jaku, jaku malo. jasmina, bar tij še malu po z drži..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.09.2013 ob 13:08 Bandi gost

      Kak sen pravo eden izmed prisotnih bi si že vseposedi samo še nej v ovsenon mlini.Kakšo prihodnost ma stranka po videnom -nikše.Či pa ide moj komentar dale nega nam pomoči, edino ka še lejko čakamo je uprava z Bruslja ,samo ten sugorno nede tudik z njimi slabo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2013 ob 8:04 gost gost

      ENIM NA SLIKAH, BI PRIPOROČAL DIETO.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.09.2013 ob 8:12 gost gost

      gost - kl, pozabo si janšo pa mafijo in sluzavce iz druge strani. ne ven zakaj mamo sploj leve pa desne če nas pa vsi združno ropajo z roko v roki.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2013 ob 13:34 no comment gost

      »Prihaja čas, ko kot narod moramo stopiti skupaj!« seveda, zdaj ka so nas totalka zapravili, bomo mi vsi skuper stopali,.... no comment

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.