https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Tišina: Obnova vaško gasilskih domov bo stala slabih 30.000 € več

Tišina, 26.09.2013 ob 7:00  

Župan občine Tišina je včeraj sklical izredno sejo, na kateri je potekala razprava in glasovanje o sklenitvi Aneksa za "Obnova vaško gasilskih domov v občini Tišina, pri katerem se upoštevajo okoljski vidiki" zaradi nepredvidenih dodatnih del. Po dveurni razpravi so z desetimi glasovi za in nič glasovi proti sprejeli soglasje o sklenitvi aneksa.

Naročnik ima možnost, da lahko dodatno izvede še dela v višini 30 % kadar gre za nepredvidena oz dodatna dela, ki niso bila zajeta v predhodnem popisu del. Zaradi nepredvidenih okoliščin, na katere je izvajalec naletel tekom izvajanja obnove, zaradi česar je potrebno izvesti dodatna nepredvidena dela, se je s predlaganim Aneksom št . 6 pogodbena vrednost povečala za 28.400,19 € z DDV.

Občino bo obnova stala dodatnih okrog 3.500 evrov

Razlogi, zaradi katerih je bilo potrebno skleniti aneks k pogodbi so bili: tekom izvajanja obnove je bilo pri posameznih gasilskih domovih ugotovljeno, da bi za zagotovitev funkcionalne uporabnosti objekta in smiselnosti celovite ureditve le-teh ter smiselnih predlogov s strani gasilskih društev bilo potrebno izvršiti dodatna dela, ki v osnovnih popisih pri posameznih domovih niso zajeta.

Do večine dodatnih del prišlo zaradi netočnih izmer

Do večine dodatnih del je prišlo zaradi netočnih predizmer, kar je razburilo svetnike. Svetnika Šafariča je zmotilo predvsem to, da je v odgovoru na vprašanje županu ali so dela že narejena župan odgovoril, da še niso. Šafarič pa je trdil, da je na lastne oči že videl dokončana dela, ki naj bi jih bilo treba še narediti in za katera se je aneks sprejemal. Občino bo aneks stal okrog 3.500 evrov, a svetniki so bili najbolj ogorčeni nad nestrokovno izvedbo in predizmerami, ki so vodile do podpisa aneksa. Gospod Šafarič je izrazil tudi skrb, da bi po kakšni reviziji projekta občina bila primorana vračati sredstva, saj je 75 odstotkov financ bilo zagotovljeno iz Evropskega sklada za razvoj podeželja. Gospa Darja Čerič, iz podjetja, ki je bilo najeto za svetovanje pri pridobitvi evropskih sredstev, je svetnikom zagotovila, da so sredstva zagotovljena in jih ne bo treba vračati.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2013 ob 8:59 Jojo gost

      http://www.youtube.com/watch?v=GOo16OnKqFo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2013 ob 16:59 Boštjan Š. gost

      S tem sklepom smo županu rešili obraz pred lastnimi gasilci. Zahvalil pa se je v svojem slogu: v obraz se nam je zlagal. Koliko takta premore, pa je pokazal tudi z obtoževanjem predsednikov gasilskih društev za napake v popisih del. Igranje z evropskimi sredstvi je lahko zelo nevarno, saj jih lahko hitro izgubiš. V sekundi od junaka do bedaka. Obtožil pa bo seveda dežurna krivca: Šafariča in Novaka.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2013 ob 8:20 Brane gost

      Vi vsi ste ene velke budale, tudi vidva, zato pa je potrebno takšne "butalske" občine čim prej ukiniti !

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2013 ob 8:38 Boštjan Š. gost

      @Brane: Najlepša hvala za iskreno mnenje. Če občina slučajno ne bo ukinjena, Vas pričakujem na vrhu kandidatne liste kakšne pametne stranke. Pametni ljudje so vselej dobrodošli, da se nam ne bo dogajalo, da bodo velke budale - kot ste se izrazili - vodile občino.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.09.2013 ob 13:09 alf gost

      Šafarič,Novak edina pametna.....Horvat katastrofa za občino...z dobro plačo takšen praznoglavec...nesposobnes.....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.