https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Britanci bodo vložili okrog deset milijonov evrov v razvoj plinskega polja v Petišovcih

01.11.2013 ob 11:30  

Ascent Resources je s slovenskimi partnerji (Petrol in Nafta Lendava) podpisal sporazume, ki bodo omogočili pridobivanje plina na polju Petišovci. Britanci pravijo, da bodo v projekt investirali 10 milijonov evrov.

Do zdaj se je, spomnimo, zapletalo pri izdaji soglasja za uporabo zdajšnje infrastrukture, ki je v lasti Nafte Geoterm, še pred kratkim hčerinske družbe Nafte Lendava. Po prodaji Nafte Geoterm Petrolu pa ni bilo več ovir za sklenitev dogovora o uporabi infrastrukture.

"Podpis sporazuma je velik korak naprej. Smo v zaključni fazi kar se tiče financiranja projekta, začeli pa smo tudi z zbiranjem dovoljenj za razširitev zmogljivosti in izgradnjo dodatnih plinskih cevi,s katerimi se bomo povezali na mednarodno omrežje," je dejal prvi mož družbe Len Reece.

S pridobivanjem plina bi britanci radi začeli naslednje leto. Po njihovih ocenah naj bi se pod površjem skrivalo 11 milijard kubičnih metrov plina.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2013 ob 14:03 gaberje gost

      Vej Slovenija ne bo imejla kaj dosta koristi od toga plijna .Vse de šlo v izvoz mij pa mo dele revna državica ki je na robu prepada .A nej je Slovenija sama sposobna črpati plin in ga koristiti za svoje potrebe ?žalostno

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.11.2013 ob 23:51 Lendavcan gost

      Sramota kaj se to dogaja pri nas. Namesto, da bi sami črpali smo 70% delež dali tujcem, ker smo nesposobni vodit podjetja, se sploh kdo zaveda kolko € je 11 milijard kubičnih metrov plina (če bi seveda vse ostalo v Sloveniji) očitno ne.....zato pa smo v takem govnu iz katerega nas, roko na srce še sam bog ne reši.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2013 ob 15:15 lendavčanka gost

      do nam dali britanci tudi nove domove ko uničilo našo domovanje v naši pokrajini ,Sramota da se država nič ne briga za svoje državljane.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2013 ob 19:38 gumij gost

      Zdrava kmečka pamet;)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.11.2013 ob 14:27 JOHAN gost

      LENKA NE POZABI NA DAVEK

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.