https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V RIS Dvorec Rakičan potekala okrogla miza o podnebnih spremembah v kmetijstvu

Rakičan, 07.12.2013 ob 12:00  

Društvo prijateljev agrarne ekonomike (DPAE) je v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) in Raziskovalnim izobraževalnim središčem Dvorec Rakičan organiziralo okroglo mizo z naslovom Upravljanje s tveganji v luči podnebnih sprememb v kmetijstvu.

Na okrogli mizi so debatirali o vzrokih podnebnih sprememb in njihovem vplivu na kmetijstvo. Vzrok smo predvsem ljudje z neodgovornim ravnanjem, razsipnim trošenjem energije ter prevelika objestnost in malomaren odnos do naravnih dobrin.

Posledice so taljenje ledu, umikanje ledenikov (vpliv na smučišča), višanje gladine morja, skrajne vremeske razmere (vročinski vali, poplave, suše, gozdni požari), ogrožena narava (živali in rastline).

Kot ukrepe za preprečitev črnih napovedi so navedli preprečevanje naraščanja izpustov toplogrednih plinov in znižati njihovo količino v ozračju po vsem svetu. Hkrati pa je treba razmišljati o ukrepih za prilagajanje na neizogibne posledice podnebnih sprememb.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2013 ob 17:59 gost gost

      Ka to so kakšne študente pod mus ta prpelali poslüšat?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.