https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Ljutomeru podpisali izvajalske pogodbe za gradnjo sistema za oskrbo s pitno vodo

21.12.2013 ob 10:00  

Začel se je projekt gradnje sistema za oskrbo Pomurja s pitno vodo sistem C: Sklop 1, na Občini Ljutomer so namreč včeraj dopoldne nosilci projekta podpisali izvajalske pogodbe.


Namen izgradnje sistema za oskrbo s pitno vodo prebivalcev 8 občin, poleg nosilne občine Ljutomer so to še: Apače, Gornja Radgona, Sv. Jurij ob Ščavnici, Veržej, Radenci, Razkrižje in Križevci, je posodobitev vodooskrbe občanov ter zagotovitev kakovostne in neoporečne vode za vsako gospodinjstvo.

Glavni izvajalec ljubljansko podjetje MDM, d. o. o.                                               

Po izvedenih javnih naročilih za izbiro izvajalcev projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem C: Sklop 1 je skladno s sporazumom o skupnem nastopanju za glavnega partnerja projekta bilo izbrano ljubljansko podjetje  MDM, d. o. o., kot partnerja pa še dve ljubljanski podjetji, in sicer Proadria, d. o. o., in TELEG-M, d. o. o..

Sklop 1 projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja sistema C zajema transportne vodovode in kanalizacijo – varovanje vodnih virov. Pogodbena dela zajemajo obsežne projekte posodobitve oz. izgradnje vodooskrbnih sistemov ter zaščite vodnih virov v višini 16.464.042,68 evrov, zaključena pa morajo biti v 20 mesecih po uvedbi izvajalca v delo, vključno s 6-mesečnim poskusnim obratovanjem Čistilne naprave Apače.

Projekt sofinanciran s strani EU in RS, Sklop 1 zaključen v 20 mesecih

Vire za financiranje so občine pridobile s strani Kohezijskega sklada Evropske unije v višini 32.063.133,56, Ministrstva za kmetijstvo in okolje ter Vodnega sklada v višini 7.640.882,44 evrov ter iz proračuna sodelujočih občin v višini 9.671.550,00 evrov.

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pojasnjuje: »Voda je že postala strateška dobrina, javni sistemi pa morajo zagotoviti čim bolj učinkovito in trajnostno oskrbo ter varovanje vod. Zato smo se občine tudi odločile za skupni nastop in zagotovile nastop in zagotovile vse potrebno za izvajanje projekta.« Poudarila je tudi, da si bodo na občinah tudi v prihodnje prizadevali za maksimalno posodobitev infrastrukture, s katero niso povezani le prebivalci, ampak tudi gospodarske in druge pomembne dejavnosti.

S kakovostno vodo oskrbljenih skoraj 27 tisoč prebivalcev

V okviru projekta za zagotovitev kakovostne pitne vode na sistemu C bo zgrajen sistem oskrbe s pitno vodo, ki ga bodo sestavljali transportni, primarni in sekundarni vodovodi. Skupna dolžina vodovodov z zaščito vodnih virov je 252.486 metrov, preko tega sistema bo do kakovostne pitne vode dostopalo 26.696 prebivalcev zgoraj omenjenih občin.

»Želim si, da bo na koncu vse skupaj izvedeno tako, kot vsi pričakujemo,« je povedal župan Občine Apače Franc Pižmoht. Kljub kratkemu časovnemu roku, ki so si ga zadali, pa upa, da bodo na koncu s ponosom prerezali trak in rekli: »To je to.« Tudi ostali prisotni župani so se strinjali, da gre za pomemben, celo zgodovinski projekt, za katerega si bodo s skupnimi močmi prizadevali, da se izvede tako, kot se mora.

Županja ljutomerske občine mag. Olga Karba po podpisu pogodb z direktorjem vodilnega partnerskega podjetja Rokom Drašlerjem

Direktor podjetja MDM, d. o. o., ki je vodilni partner v projektu, Rok Drašler, je ob slovesnem podpisu pogodbe dejal: »V izjemno čast mi je, da smo bili izbrani za izvajanje tega pomembnega projekta.« Hkrati pa je zagotovil, da bo delo opravljeno kakovostno in v dogovorjenem roku.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2013 ob 22:21 puconci gost

      ka olgica, še malo pa =sitno= mi te v Puconcaj rejsan neščemo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2014 ob 11:48 PRLEK gost

      Olga Karba najboljša županja v Sloveniji ! Mij te potpiramo !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.