https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Boštjan Granfol: »Ja, uspelo nam je! Z malo sreče, ampak uspelo nam je!«

8.1.2014  

KMN Mladinec iz Murskih Črnec v Prekmurju se je lansko leto udeležil turnirja Za prvaka Slovenije v Radomljah, kjer so pometli z vso konkurenco. Veliki pokal pa je v zrak kot prvi v svojem moštvu dvignil kapetan Boštjan Granfol, s katerim se je pogovarjal Adnan Mujičič.

Pot do vrha

Po treh zmagah v skupinskem delu so se v četrtfinalu srečali z branilci naslova Šipco steklarstvom.»Gre za ekipo, ki ji ni manjkalo kvalitete in izkušenj, kajti vidi se, da že dolgo igrajo skupaj in imajo radi nogomet. Četrtfinale je bila taktična tekma z malo priložnostmi, ampak z eno razliko od lani, ko nismo imeli sreče, ki je tokrat bila na naši strani. Kljub vsemu mislim, da smo na ta dan zasluženo zmagali, ker smo bili za spoznanje boljši,« se spominja težke tekme Granfol.

Tudi po polfinalni tekmi, ki se je končala brez zadetkov, so bili pri streljanju kazenskih strelov bolj zbrani od ekipe Ahac d.o.o. iz Ljubljane, ter se drugič zapored uvrstila v finale.

»Tudi v finalu, v katerega smo šli z malo strahu smo začeli zelo dobro, s kar nekaj priložnostmi na začetku, ampak žoga nikakor ni hotela v gol. Potem pa je prišlo do tistega, česar smo se najbolj bali, do zadetka. Do prvega zadetka na prvenstvu proti nam, in to v finalu. Ja, odkrito povedano, bilo nas je strah nehvaležnega drugega mesta. In to že drugič. Ampak odločilnega pomena ni bilo le to, da smo imeli tistega dne najboljšo obrambo na prvenstvu, temveč tudi, da imamo v ekipi pravega "golgeterja" Mitjo Flisarja, ki lahko tekmo vedno obrne v našo korist. Tako je tudi bilo v finalu, ko je poskrbel za izenačenje. Finale je bilo razburljivo, ampak na koncu mislim, da smo zasluženo zmagali,« je za portal kapodol.com zmago v finali opisal kapetan aktualnih državnih prvakov iz Murskih Črncev.

Več o tem si lahko ogledate TUKAJ

Vtisi po zmagi          

Igralci so naslov proslavili zelo čustveno. »Emotivno je bilo zato, ker v prvem planu nismo šli na prvenstvo zmagat, šli smo po dober rezultat in promovirati naš dober nogomet, ki ga igramo v Prekmurju. Smo dobra ekipa in kar je še pomembneje, smo dobri prijatelji. Kombinacija vsega je potrebna za dobre rezultate. Ponosni smo na to, kar smo dosegli in ta rezultat nas je še bolj zbližal na igrišču. Tudi naslednje leto se bomo z veseljem odzvali, če bomo dobili priložnost. Ne bomo prišli po lovoriko, ampak na izlet s prijatelji. Če na izletu lahko igraš dober nogomet in celo zmagaš, se malce poveseliš s prijatelji, je to nekaj najlepšega,« je razložil Granfol ter dodal, da jim je prinesel večjo prepoznavnost, ostalo pa je vse po starem. Uspeh jih je le še bolj zbližal, so se pa začeli bolj zavedati, da lahko dosegajo najboljše rezultate.

Vnovič so imeli v svojih vrstah tudi naj igralca turnirja, v ključnih trenutkih pa je blestel tudi vratarUroš Kolmanič. »Kot sem že omenil, je bila naša obramba tega dne najboljša, zato si je Marko Balažic zaslužil naziv za najboljšega igralca turnirja. Ko pa je v golu še tako razpoložen vratar, ki ga do tedaj res še nisem videl tako braniti svojih vrat, in to kljub svoji mladosti, potem ekipa enostavno mora dobro delovati,« je svoje soigralce pohvalil kapetan.       

Naslova ne bodo kar tako predali

Tako sedaj čaka aktualne državne prvake iz Prekmurja ubranitev naslova državnega naslova. Z besedami: »Pridemo isti, ob isti uri, z istimi navijači in z istim gasilskim avtom kot že dve leti zapored,« je napovedal ubranitev naslova, saj je njihova pot na vrh potekala ravno tako, kot leto poprej, ob isti uri z isto opremo in z istimi navijači.

FOTO: Adnan Mujičič

Vir: kapodol.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2014 ob 11:58 zanesljivi vir gost

      Na prizorišče letošnjega državnega prvenstva boste lahko prišli peš ne pa z gasilskim avtomobilom. Imeli boste pa tudi dosti več navijačev.To pa za to,ker se bo letošnje državno prvenstvo v malem nogometu igralo v Prekmurju! Že sdaj vam želim obilo športne sreče in ponovitev lanskoletnih rezultatov.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2014 ob 15:47 žongler gost

      Tak so lejko prvi ka idejo na državno prvenstvo z igralci drugih ekip ravenske lige.. Tau je isto kak če bi messi špilo v španskon prvenstvi za barcelono, v ligi prvakov pa za real.. :)

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2014 ob 15:49 iks gost

      tele, ne poznaš pravil dp!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.