https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Državljanska lista v težavah, nezaupanje tudi Štefanecu

18.03.2014 ob 9:00  

Po javnomnenjskih raziskavah naj bi imela med volilci Državljanska lista le še 0,8% podpore.


Po podatkih sodeč iz raziskave Fakultete za uporabne družbene študije, naj bi Vlado Alenke Bratušek podpiralo 25,2 odstotka anketiranih, 68,3 odstotke se je izreklo kot nasprotujočih v podpori vladi in 6,5 odstotkov anketiranih ni izrazilo lastnega mnenja, poročajo Slovenske novice.

VladaRepublike Slovenije ima večjo podporo žensk. Pri vprašanju, katero stranko bi volili, so anketiranci kar v 34,5 odstotkih izrazili mnenje, da na volitvah ne bi volili nobene stranke, 19,9 odstotkov vprašanih še ni prepričanih za koga bi volili in 6 odstotkov anketiranih ne bi šli na volitve. Če bi bile volitve naslednjo nedeljo, bi bil rezultat sledeč:

SDS – 11,1 odstotka (3,3 odstotne točke več kot mesec prej)

SD – 7,7 odstotno podporo (+1,2 odstotne točke)

PS – 4,9 odstotka glasov (+1,1 odstotne točke)

Desus  – 3,4 odstotka,

SLS – 2,6 odstotka,

NSi – 2,3 odstotka,

Solidarnost – 2 odstotka,

preostali pa bi pridobili manj kot odstotek

Aktualno dogajanje v slovenski politiki odraža tudi nezaupanja Borisu Štefanecu, ki ga je z izstopom iz stranke PS in imenovanjem za šefa Komisije za preprečevanje korupcije izrazila velika večina anketiranih. Nikakor se ne sme spregledati še težav glede nepremičninskega davka, pri katerem bi ga 46,3 odstotka vprašanih popravilo, 39,8 odstotkov vprašanih bi davek ukinilo in desetina anketirancev bi ohranila predhodno stanje.  Pri že dalj časa trajajoči krizi v zvezi z bankami bi 78,3 odstotke vprašanih objavilo podatke o slabih kreditih, 12,7 odstotkov bi izkazalo le tiste podatke kreditov, ki so sestavni del slabe banke, 5 odstotkov ljudi pa meni da ni potrebe po razkritju podatkov. Ostali so neodločni.

Pri izražanju o demokraciji v Sloveniji je prav tako večina vprašanih nezadovoljnih. Dobrih 33,9 odstotkov izraža absolutno nezadovoljstvo, med tem ko 30 odstotkov je samo nezadovoljnih, 28,3 odstotke anketirancev izkazuje nevtralno mnenje, med tem ko 5,7 odstotkov izraža zadovoljivo stanje. Ob vročih dogajanjih na ozemlju Ukrajine podpira nove oblasti 55,2 odstotka vprašanih. Ruse podpira 12,9 odstotkov sodelujočih ljudi, 31,9 odstotkov ni izrazilo lastnega mnenja.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2014 ob 9:12 s twiter-ja gost

      Brutalna manifestacija negativne selekcije: - tretjerazredni pravnik--->predsednik KPK - inženirka tekstilstva----->predsednica vlade....!?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2014 ob 9:39 gostja gost

      Jasno je čemu je KPK namenjena. Politični likvidaciji in čiastki vseh, ki ne mislijo kot strici. Gregor V. je le postranska škoda.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2014 ob 10:26 lauraas gost

      Tako je Gostja, KPK z Štefanecom, Pahorjem in Bratuškovo na čelu je namenjen za boj proti desnici.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2014 ob 11:17 Gost gost

      DL so verjetno samo še Virant in njegovi poslanci, tako da DL ni v težavah. Virant je svoj del naloge opravil( rušenje vlade J.Janše)Verjetno so en del plačila za opravljeno nalogo tudi letalske karte, ki jih je "riktala" njegova soproga. Štefanec je vsekakor nastavljena mina na katero je stopil Pahor. Ima presneto nesposobne svetovalce, da ga niso opozorili na pasti imenovanja Štefaneca.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.03.2014 ob 11:28 gost gost

      Še nekaj za volilce DL: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/vsi-virantovi-grehi-nadomestila-poceni-vozovnice-baldahini

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.