https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Če jim ne ugodijo, bodo zaposleni v Nafti Petrochem maja znova stavkali

16.04.2014 ob 15:39  

V kolikor zahteve stavkovnega odbora družbe Nafte Petrochem ne bodo izpolnjene, bodo zaposleni znova stavkali v začetku maja.


Likvidnostne težave, ki pestijo družbo Nafta Petrochem, ne dopuščajo izplačila plač zaposlenim. Od 2. aprila, ko je bil sklican prvi zbor delavcev, potekajo dogovarjanja s poslovodstvom o rešitvi te problematike. Zaposleni niso prejeli plače za februar in marec, družba jim dolguje tudi prispevke za december 2013 in januar 2014. Predstavniki zaposlenih so o problematiki obvestili tudi predstavnike lastnika in 10. aprila z opozorilno stavko dali jasen signal poslovodstvu, lastniku,občini in javnosti o možnih posledicah črnega scenarija tega podjetja. Poslano je bilo tudi pismo predsednici Vlade Republike Siovenije in pomurskim poslancem.

Člani Izvršnega odbora Sindikata družbe Nafta Petrochem, člani Sveta delavcev ter predstavnica zaposlenih v nadzornem svetu so se 15. aprila sestali z direktorjem družbe Nafta Petrochem Robertom Sercem in generalnim direktorjem Dušanom Stoparjem. Poslovodstvo jih je seznanilo z aktivnostmi, ki jih izvaja, da reši perečo likvidnostno problematiko v družbi in zaposlenim čim prej poravna zaostale obveznosti. Dano jim je bilo zagotovilo, da bo 111 zaposlenih v četrtek, 17. aprila 2014 prejelo akontacijo plače za februar v višini 600 EUR, preostanek pa do 24. aprila. V tednu od 22. do 25. aprila bi bila predvidoma izplačana tudi akontacija plače za marec.

Ne glede na dana zagotovila poslovodstva ostanejo zahteve stavkovnega odbora še naprej enake, in sicer zahtevajo izplačilo plače za mesec februar in marec 2014 ter poplačilo zaostalega prispevka za mesec december 2013 in januar 2014.

Stavkovni odbor se je na včerajsnji seji odločil, da bo napovedal stavko za 6.5.2014, s tem, da se bo dan pred napovedano stavko ponovno sestal in pregledal vse dosedanje uresničene zahteve. V kolikor bo takrat ugotovljeno, da so bile stavkovne zahteve izpolnjene, bo stavko preložil za nedoločen čas.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2014 ob 11:13 lolek gost

      To je delo stricev iz ozadja

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.