https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Prešteta večina glasovnic: v državni zbor gre sedem strank. Velika zmagovalka Stranka Mira Cerarja

13.07.2014 ob 19:05  

Ob devetnajsti uri se je zaprlo več kot 3100 volišč po državi. Volivci smo na predčasnih parlamentarnih volitvah izbirali med 1134 kandidati iz sedemnajstih strankarskih list, ki so se potegovali za 90 poslanskih mest. Na Pomurec.com bomo v živo spremljali, katerim strankam kaže najbolje in katerim pomurskim kandidatom se obeta poslanski stolček.


Na predčasnih volitvah poslancev v Državni zbor je imelo pravico glasovati skupaj 1.712.974 volivcev. Do 19:00 je glasovalo skupaj 873.380 volivcev.

Sprotni rezultati:

21:55 SLS znova brez doseženega parlamentarnega praga (preštetih 99,94 % glasov):

 

20:25: Po delnih razultatih v Državni zbor tudi SLS:

 

Prvi neuradni glasovi po preštetih glasovnicah, objavljeni ob 19:45:

Predčasni volivci Cerarju skoraj 42 odstotkov glasov

Tudi po preštetju večine glasov s predčasnega glasovanja je SMC relativna zmagovalka predčasnih parlamentarnih volitev. Volivci, ki so svoje glasove oddali predčasno, so ji namenili 41,97 odstotka glasov oziroma 43 sedežev v DZ. Na drugem mestu je SDS, ki je dobila 19,9 odstotka glasov oziroma 20 sedežev.

V DZ so se uvrstili še SD (7,92 odstotka in osem sedežev), DeSUS (7,23 odstotka, kar pomeni sedem sedežev), ZaAB (5,3 odstotka oz. pet sedežev) in NSi (4,94 odstotka oz. pet sedežev).

Zmagovalci in poraženci po rezultatih vzporednih volitev

Rezultati vzporednih volitev so pokazali, da je Stranka Mira Cerarja dosegla kar 36,9 odstotka glasov. Sledi ji SDS z 19,2 odstotki glasov in DeSUS z 9,7 odstotki. Velik uspeh je po razultatih vzporednih volitev dosegla Združena levica, ki so ji volivci namenili 7,1 odstotka glasov, SD jih je prejela 5,8, NSi 5,4 ter Zavezništvo Alenke Bratušek, ki je prejelo 4,7 odstotka glasov.

To so stranke, ki bi se po razultatih vzporednih volitev uvrstile v državni zbor, izven poslanskih vrst pa bi ostali člani SLS, PS, SNS, Verjamem, Državljanska lista in ostali.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2014 ob 19:36 gost

      Kdaj bodo znani pomurski poslanci?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2014 ob 19:37 gost

      Upam, da Ksenja Flegar pride v DZ!!!!

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.07.2014 ob 19:40 Del R gost

      Katastrofa. Pa ne preferiram nobene stranke, samo ka ene stranka, totalna neznanka takorekoč, dobi daleč največ glasov, te ena stranka, kera ma vodjo v zatvori, isto odnese skoraj brez prakse, pa pridejo (oz. so najmočnejš polek tega) v vlado " kvasači" z penzijami, pa "samoupravljalci", keri živijo 5 desetletij pa 2 stoletji za "naprednimi civilizacijami", pa še polek tega dobimo "strice z ozadja , sedanje nakladalce pa klerikalce, keri še ne priznavlejo evolucije". Enostavno povedano katastrofa. Čestitke tistim, kerim s(m)o nej šli na volitve. Tujina kliče!! Predvsem mlade "perspektivne, nadobudne, intelektualce".

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2014 ob 19:40 Goričanec gost

      Upam, ka de končno goričanka prišla v DZ, zato san volo za Ksenjo

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.07.2014 ob 23:12 S gost

      Del R, še eden keromi se ne senja ka Združena levica predstavlja pa zakoj se pri njih ide- Če bi se ti senjalo nebi takše gluposti piso pa jin pripisoval nekšo zaostalost. Malo pogledni po Evropi, takšne stranke so trenutno najbole napredne stranke na evropskon političnon prizorišči. Si pač eden tistih zaplankancov ka pri omembi socializem včasik pomisliš na jugoslavijo. Če si nej šou na volitve si pa še vejči vol, oziroma sploj nemaš pravice komentejrati pa šinfati. Pa srečno pout v tujino, upam ka ti čim prej grata oditi iz naše domovine. Takšnih ka se majo za takšne intelektualce ka si tij itak ne rabimo. Adijo!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2014 ob 0:05 Del R gost

      Saj intelektualci nam vodijo državo, oz. jih je v naši pokrajini na pretek. Za združeno levico pa što malo logično razmišlja vidi, da so njihove ideje težko udejanjanje v praksi. Pa je bole neka vrste nova različica "Marxova kapitala", ka pitanje kak leko takšen sistem deluvle v praksi. Tau san mislo, čeprav je bilo napisano kak če bi bilo posplošeno. Kje leko narediš tak radikalno spremembo sistema, da daješ malo nauke o neki revoluciarnih spremembah o takorekoč samoupravljanju delavcev, potem neki zaostritvi razmerja mezd 1:5, mislim dosti nedorečenih oz. neuresničljivih sprememb v praksi. Kje so pa potem tuje investicije, mladi inovativen kader, ki bo obstajal. Da bo delal za drobiž oz. si bodo lastili zaslugi celotne družba koto posledica "pravičnega sistema"?? Pa to je fejs na grobo zdaj. Bi se dala dosta debaterati o ten. Tuj o drugih opcijah, ki so bila na volitvah. Mislim, ka san zaj konkretno argumentero.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.07.2014 ob 0:16 S gost

      Nej si še odišo?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.07.2014 ob 2:07 b365 gost

      SD slabši od DESUSA ha ha

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.07.2014 ob 8:55 Smrkci gost

      Govoriti in se veseliti je lepo,ali vrag de to storiti in narediti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.07.2014 ob 9:50 traktorist gost

      zajebani policisti bi na stara leta želeli pomagati sebi prek ljudskoga hrbta.Ge pa tau lejko ide. Mi rabimo v parlamenti čedne lidij nej pa zafukane karierske škerlakece.Zaj da ste zgubili,si najemite advokata,ka vas de probo not spraviti-pa tudi tak nede šlo-pokvarjena roba se zavže.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.07.2014 ob 10:21 77 gost

      Glede Erjavca da podpira upokojence,on se ne zaveda da je upokojencev sedemstotisoč ,delavcev je pedstotisoč, ostalo so učenci, dijaki in otroci in tujci,ki ne delajo,in mi sedaj naj erjavec pove kje bo jemal preostali denar za upokojence,ki je večina že 20 do 30 let v pokoju in vleče denar iz blagajne zpiz.Ni delavne sile da bi upokojenci imeli večje penzije,večina si jih itak ne zasluži,ker so šli prehitro v penzijo(naprimer,plava kuverta ali svinja in si bil hitro v penziji) mi pa moremo sedaj duplo delati za njih.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.07.2014 ob 15:51 gost

      Ksenja Flegar (še) ni prišla v parlament. Upam pa, da bo kandidirala za županjo v svoji občini.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.07.2014 ob 21:24 zanimivo gost

      http://obcan.si/murskasobota/index.php?a=poglej&vnos=6354

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.07.2014 ob 22:35 gost

      Štihec bi te prvo mogo san sebej vrčti ven. Vaš župan, ha,ha,ha.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.07.2014 ob 17:08 Za dobro domovine gost

      Od kar so na vladi sami KOMUNISTI, ki se bašejo z našim denarjem ne hodim na volitve.Vsi tisti BUTASTI Slovenci ki ste volili stranko tote NIČ vredne ALENKE BRATUŠEK,pa pojte k VRAGU.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.07.2014 ob 20:23 Stewen gost

      TAKO PA SE NE GREMO, KOLEGA! - Gost Za dobro domovine se huduje čez komuniste, ki da še naprej vladajo, zato naj ne bi hodil na volitve. To je tudi njegova pravica, hudo pa bi utegnilo biti, ko bi bila udeležba na volitvah - zakonsko obvezna kot je to "regulirano" v nekaterih državah, na primer v Severni Koreji. - Kandidatko Alenko Bratušek je hudo okrcal, nas, ki pa smo trenutno predsednico vlade volili, pa je poslal "k vragu". Ne morem razumeti, zakaj ta človek tako sovraži lepotico, ki jo je sprejel na vljudnostni obisk celo Sveti Oče Frančišek, pred kratkim pa mu je malo zatožila slovenske škofe, ki podpirajo Janšo in njemu podobne, po katerih je udarila pravna država. Upam, da soboški škof dr. Štump,ki je bil v tej rubiki predlagan za ljubljanskega škofa, ne bo šel po Glavanovi poti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.07.2014 ob 15:37 Za dobro domovine gost

      Spoštovani Stewen.Prvič naj narod odloči kdo bo za DELAVCA ali KMETA oz za ljudstvo.Ne pa toti KOMUNISTI ki samo SVOJE kolege in profesorje dajajo na tote stolnice ki se jih držijo kot PIJAN PLOTA.Zato se ona oz oni NISO borili za NAS Delavce in KMETE,ki nam je že skoraj use PROPADLO.Zato pa smo že SUŽNJI potlačeni.PREDSEDNIK mora imeti,IDEJE,MISLI,in VOLJO do NARODA,in seveda pravičen mora biti do vsakega človeka,ki pa jih toti NIČVREDNI politiki niso tega sposobni naredit.Če ti odkrito povem,BRATUŠKOVA morda ni tako slab človek,ampak ona je KOMUNIST,PROFESOR...celo odkrito ti povem oni niso v štali gor rasli,kot Delavec ali kmet.Pa še nekaj glede LEPOTIC,kaj ti pomaga LEPA baba POŠMINKANA,ZRIKTANA,pa če se ti z BOSANCEM kurva...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.