https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO : V sklopu slovesne seje ob občinskem prazniku v Beltincih podelili priznanja in nagrade

Kulturni dom, 19.08.2014 ob 10:00  

Ob občinskem prazniku, ki ga v spomin na dogodke iz leta 1919 ter priključitve Prekmurja Sloveniji sicer uradno obeležujejo  17. avgusta, je v kulturnem domu v Beltincih v četrtek, 14.8.2014, dva dneva pred osrednjo državno proslavo,  potekala še slavnostna seja občinskega sveta.  Ob tej priložnosti so slovesno podelili tudi priznanja in nagrade.

Slavnostni govornik je bil župan Občine Beltinci, dr. Matej Gomboši. V svojem nagovoru je omenil pridobitve in dosežke iztekajočega se mandata, priložnost pa izkoristil tudi za vnovično okrcanje »neposlušnih« svetnikov, ki zaradi različnih zadržkov niso bili za vsako ceno pripravljeni podpreti projekta izgradnje novega trga v Beltincih. Pohvalil je sodelavce v občinski upravi ter izpostavil uspešnost pridobivanja evropskih sredstev, društvom v občini pa v prihodnjih letih na razpolago obljubil več denarja.  

Sledila je podelitev priznanj in nagrad. Častni občan Beltincev je postal Peter Šraj. Omenjeni je vseskozi dejaven na števlilnih področjih družbenega življenja v kraju, tako na področju športa, kulture, gasilstva ter civilne zaščite.  V službi učitelja telovadbe je mlade nenehno spodbujal k bolj telesno aktivnemu preživljanju vsakdanjika. Kot upokojenec pa svoj celotni prosti čas namenja brskanju po zgodovinskih arhivih ter odkrivanju novih zanimivih informacij in gradiv o Beltincih in okolici, kar je bila nenazadnje tudi podlaga za izdajo dveh knjig in nekaj poblikacij o tozadevni tematiki. 


Plaketo občine Beltinci je prejela Marija Sreš. Misijonarko iz Bratonec je že na začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja poklicna pot vodila v Indijo, kjer se je dolga leta ukvarjala predvsem z ženskami in njihovo vlogo v družbi, saj so bile te v izrazito patriarhalni družbi vseskozi v precej podrejenem položaju, nemočne in izkoriščane.  Svoje spomine je zapisala in z javnostjo delila tudi preko knjig.

                           

Ob 20-letnici delovanja pa je posebno priznanje prejelo tudi Društvo za napredek umetnosti Aquila iz Lipovcev, v imenu katerega je listino prevzela predsednica Jožica Jakob. Gonila sila društva je bil vse od njegovega nastanka (1994) priljubljeni in nekoliko samosvoj umetniški ustvarjalec Izidor Horvat Izak, tudi po njegovi smrti (2002) pa so člani društva nadaljevali z organizacijo mednarodnih likovnih kolonij in razstav, ki posledično v Lipovce in Občino Beltinci zmeraj znova privabijo številne umetniške duše od blizu in daleč.


Posebno priznanje prejeli tudi zlati maturantki Katja Horvat iz Bratonec (Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer) ter Tajda Vöroš iz Beltinec (Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Maribor).

Ob koncu prireditve je za vse zbrane sledila še pogostitev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2014 ob 10:57 vprašaj?! gost

      pa ka ste normalni vij, tan od državne proslave (kera je več kak odlično uspela) ste kumaj za eden članek fkuper spackali, od te porazno sejo, pa že dvakrat objavlate...Mogoče zato ka so tu gestapo pa njegof SDS v glavnoj vlogi?!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2014 ob 11:42 piki gost

      bruhanje ko geledam te pojave

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2014 ob 13:45 ecek gost

      Či odštemo petnajst svetnikov in zaposlene na občini, kakšega velkoga obiska glij nej bilo!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.08.2014 ob 14:12 števek gost

      Kak je videti je pogostitev bijla.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.08.2014 ob 15:48 gost

      Teva dva Zvejra iz Dokležovja , sta pa stalno poulek , ge se jej pa kšenki pije !! Tudi pijani Brejst je tam.Večijna teh tak nevej zakuj pa ka je tou občinski praznik!.TULE SE JE POKAZALO , KAKŠEN VIRT JE ŽUPAN !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.08.2014 ob 20:55 micka gost

      Ma morda kdo informacijo a je Janez Janša tudi bil tam.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.08.2014 ob 21:38 gost

      ha ha ha opozicija z vsemi topami nad župana. se vijdi ka se bojijo njegove skorajšnje ponovne izvolitve

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.