https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Dušan Semolič poziva k takojšnjemu ukrepanju v zadevi Nafta Petrochem

Lendava, 20.08.2014 ob 12:00  

Kljub temu, da delavci Nafte Petrochem stavkajo že dva tedna, še nič ne kaže, da bi se vkratkem kaj spremenilo na bolje. K takojšnjemu ukrepanju Slovenskega državnega holdinga kot lastnice podjetja in gospodarskega ministra poziva tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.


Javni poziv objavljamo v celoti:

"Spoštovana g. Matej Pirc in g. Uroš Čufer,
zagotovo ste kot predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), torej upravljavca državnega premoženja ter kot minister za finance seznanjeni z zelo resno situacijo v podjetju Nafta Petrochem. V Lendavi bo danes popoldne nov protest v podporo 111. stavkajočim delavcem Nafte Petrochem. Delavci Nafte Petrochem zahtevajo izplačilo plač in zapadlih prispevkov, brez katerih so že od junija, in ponovni zagon proizvodnje.

Zaradi vsega tega vas g. Pirc kot predsednika uprave SDH pozivamo naslednje: delavcem in delavkam družbe Nafta Petrochem naj se takoj zagotovi izplačilo zapadlih plač in prispevkov; zagon proizvodnje; preprečitev stečaja družbe Nafta Petrochem.

Dušan Semolič

Hkrati vas pozivamo, da v skladu z 49. členom Zakona o slovenskem državnem holdingu (ZSDH 1) in 24. členom statuta družbe Slovenski državni holding, d.d. nemudoma skličete Ekonomsko socialni strokovni odbor (EESO). Na seji EESO bi se obravnavale možnosti za čim prejšnjo ugodno rešitev težkega položaja družbe Nafta Petrochem in tam zaposlenih delavcev in delavk.

Vas, g. Uroš Čufer, pa kot ministra za finance pozivamo, da zagotovite dodatna likvidnostna sredstva in refinanciranje neugodnih kreditov Nafti Petrochem. Poudarjamo, da gre za 111 zaposlenih, ki so že kar nekaj časa brez sredstev za preživetje. Zato na vas kot upravljalca državnega premoženja ter kot ministra za finance apeliramo, da storite prav vse, da ti delavci tudi dobijo, kar jim pripada in da podjetje živi naprej.
V pričakovanju čim prejšnjih konstruktivnih ukrepov,

Mag. Dušan Semolič,
predsednik ZSSS"

 

Glejte tudi:

Danes v Lendavi nov protest v podporo delavcem Nafte Petrochem

FOTO in VIDEO: Protestniki po lendavskih ulicah v podporo stavkajočim v Nafti

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2014 ob 20:13 gost

      ta semolič že dvajset let samo blabla pa še nikoli nič ni naredil.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2014 ob 21:55 andrija gost

      Ja je telko priso v Lendavo se malo pokazat ovacik pa je nej nikoli nic naredo za delavce razen za svojo rit.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2014 ob 22:58 gost

      takšne komentare kak sta zgornjiva dva lejko napišejo samo totalno zarukani debili. meni semolič tudi nej glih pri srci ali če nebi bilo sindikatov bi delavci še bole tenko cvilili ka zdaj. bili bi sužnji brez vsakšnih pravic.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2014 ob 5:04 andrija gost

        gost¢ pa ti meni povej kdaj je sindikat kaj za delavca naredo NIKOLI edino izlete rihtat to je sposoben.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.08.2014 ob 23:28 TROJKA gost

      DOBER direktor NERABI sindikata,Mislim da bo rabila sindikat NESPOSOBNA Vlada...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2014 ob 10:25 dule gost

      če bi bil Semolič pravi sindikalist, bi pripelo v Lendavo vsaj deset avtobusov podpornikov, kar bi imelo neko težo....on pa je prišo očitno samo na bograč!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.08.2014 ob 12:51 Zalost gost

      Gos. Semolic pomembna so dejanja ne besede. Ves čas ste bili proti dvigu delovne dobe za zenske in kaj imamo zdaj ? Če se upokojis danes imas za 20 % manjso penzijo. Ali si lahko izracunate koliko ndobi delavec ki je ves cas delal in imel minimalno plačo ? Bi vi s tem lahko preziveli ? Penzijo spravite nazaj na 80 % kot je bilo to prej sele potem ste naredili nekaj dobrega za delavca.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.