https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Cinično: SDS za kandidata v komisijo za odvzem mandata Janši predlagala Milana Kučana

04.09.2014 ob 7:30  

Janševa SDS je kot pravnega strokovnjaka, ki naj bi proučil pravno podlago za odvzem mandata Janši, predlagala Milana Kučana.


Predsednik parlamentarne mandatno-volilne komisije Mitja Horvat (iz SMC) je pozval vse parlamentarne stranke, da predlagajo po enega člana strokovne komisije, ki bo proučila različna pravna mnenja o odvzemu poslanskega mandata Janezu Janši.

Kot je na svoji spletni strani objavila SDS, največja opozicijska stranka, predlagajo nekdanjega predsednika Slovenije Milana Kučana, s katerim naj bi se okrepila strokovnost in neodvisnost te nove komisije. Predlog o imenovanju Milana Kučana v komisijo pravnikov je podpisalo vseh 21 poslancev SDS, vključno s predsednikom stranke Janezom Janšo. Prav Janša je velik kritik nekdanjega predsednika Kučana.

SDS: Kučan je nesporna avtoriteta v številnih institucijah

Kot SDS piše v objavi na svoji spletni strani, menijo, da je prav Kučan prava izbira, ker je nesporna avtoriteta z izjemno velikim vplivom  med drugim v državni upravi, politiki, sodstvu, tožilstvu, policiji, vojski, varnostno-obveščevalnih službah, medijih, univerzah in drugih organizacijah. Drugi razlog za izbiro Kučana naj bi bil tudi ta, da je kot avtor strokovnih del izjemno citiran v publikacijah svetovno znanih teoretikov.

Foto: arhiv Pomurec.com

Kot razlog za svoj izbor navajajo tudi Kučanovo poznavanje prava na področju spoštovanja ustave in zakonov ter človekivih pravic. Kot pravijo, ima »neprecenljive praktične izkušnje«, ki jih je nabral predvsem kot predsednik centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije in vrhovni šef Službe državne varnosti.

"Z vključitvijo Kučana bo država privarčevala na stroških telefona in na njegovem honorarju za svetovanje"

Poslanci SDS so prepričani tudi, da bo odločanje o odvzemu mandata Janši ob prispevku Milana Kučana zaradi njegove nesporne avtoritete bistveno lažje, postopek pa krajši in, kot so še prepričani, nesporno uspešen, kar je po njihovem mnenju tudi končni cilj ustanovitve te komisije. V obvestilu SDS pristavlja argument v prid varčevalnim ukrepom. Kot pravijo, z vključitvijo Kučana v komisijo, preostalim članom komisije (pri čemer izpostavljajo Cirila Ribiča in Rajka Pirnata), ne bo treba na državne stroške telefonirati v Murgle. Ob tem pa ocenjujejo, da se bo Kučan odpovedal honorarju za svetovanje, ki ga bo opravil, tudi če ne bo imenovan v skupino.

V SDS so prepričani, da je Janšev mandat nesporen. Kot poroča Siol.net, iz mnenja zakonodajno-pravne službe državnega zbora sicer izhaja, da bi bil odvzem mandata Janši lahko sporen, pravniki pa imajo o tem različna mnenja.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2014 ob 9:25 mujo gost

      budale na kvadrat

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2014 ob 9:32 32323232 gost

      Lekar se centrala te stranke obnaša isto kak lokalni SDS. Tej so pred dnevi podprli Štihca ...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2014 ob 10:05 smrkci gost

      Ma vsem politikom je treba vzeti mandat,kučana pa poslati k ciganom kuhat ježov bograč,itak on je od ciganov bog in batina.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.09.2014 ob 10:24 gost

      Res so državotvorni. Ful se taka dejanja dopadejo volilcem.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.09.2014 ob 11:03 polde gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.09.2014 ob 11:34 DRŽAVNIŠKA DRŽA gost

      Vsakič znova kažejo svoj odnos do države, ljudi,... Včasih so me presenetili zdaj me še samo nasmejijo... ;-)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.09.2014 ob 13:01 Peš v Jajce gost

      SDS se dela norca iz SVOJIH volilcev. Tak je tudi prav! SDS ni stranka, ampak sekta, ki goji kult osebnosti. Briga njih za volilce in njihove probleme, važni so jim samo njihovi glasovi.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.09.2014 ob 13:11 gost

      JANŠA FOREVER.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.09.2014 ob 13:47 gost

      JANAŠ FOREVER IN JAIL !!! Tou delanje norca iz države in iz državljanov pomali že presega vse meje. Vüpan ka do na lokalnih volitvaj popušili še bole kak na državnozorskih. Tisti ka tej loleke prizadete voli je tüdi nej glij dosta brihten v glavi. Ges bi predlago ka se sprejme zakon s kerin bi se kaznili politiki ali stranke keri se tak iz naroda pa države norca delajo s takšnimi primitivnimi izjavami pa predlogami.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.09.2014 ob 20:37 Lol gost

      Janša kriv ali ne kriv. Pa saj je na koncu vseeno. Janšo in njegove pa nekako razumem. Zadeva mogoče res ni državotvorna, ampak imajo pravico predlagati nekoga. IN so pač predlagali, kar so predlagali. Sicer pa, kaj sploh je državotvorno? Vsakodnevno natolcevanje aktualnih politikov v odhodu in aktualnih politikov, ki si delijo stolčke? Državotvorno je to, da nekdo predlaga sam sebe za visok položaj? Je državotvorno to, da se drugi kandidati zaradi "višjih ciljev " temu položaju "odpovejo"? Državotvorno je mogoče to, da si nekdo kupi več kot 50% podporo preko spletnih anket? Ima nekdo tako visoko podporo, ker ni in ne naredi nič? Niti lastnega programa? Ja državotvorno je prodajanje megle, ki smo ji priča dnevno. Vključno te z Janšo. In to nas pelje samo nekam, kjer je tema in obstaja samo enosmerna karta. Vsi govorimo, da smo v riti. Nekako si želimo, nekateri so celo mastno plačani zato, da bi bili tam, oziroma lezejo tja z vsemi štirimi. Ampak tam so lahko samo kratek čas, potem pa morajo po naravni poti iti iz teme na svetlobo. Vmes jih seveda odplakne kakšna voda in bi morali po vseh pravilih ostati zunaj. Ampak vedno najdejo način, da se vrnejo. Posledica je da "telo" zboli. Nekaj časa sicer vztraja potem pa... ga čaka pokopališče-telo mislim. Oni drugi običajno preživijo. Torej, kdo komu laže? Ker pa se že odvija saga okoli mandata JJ, pa je Kučan prava izbira! Bo pa slednji ena velika r**, če tega ne bo sprejel in se bo obnašal tako neodgovorno, glede na svoje "izkušnje"!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.09.2014 ob 21:34 gost

      tak ka te tij zagovarjaš neka takšoga.... če so vsi ostali glupi pa zabiti pa lopovi pa nevenkaševsenej v toj našoj politiki, te bojmo pa še mij ka nemo izstopali. FUCK OFF pa takna razlaga kak si nan jo zdaj naložo. če moj pajdaš nekoga buje, pa te še ges tou napravin, te se meni nekak opraviči pa se me razmi zatou ke je moj prijatel glih tak idiot ka je nekoga bujo. še ednouk FUCK OFF s takšnin razmišljanjon.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.09.2014 ob 21:36 gost

      pa če bi ges biu milan kučan bi iz inata sprejel kandidaturo pa naj si janša pa njegovi eceki jebejo mater.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.09.2014 ob 21:54 lol gost

      Gost- totalno mimo. ti bi še politike pooblastil, da presojajo o tvojem kolegu, ki je storil kaznivo dejanje? POlitike, ki sploh nimajo izobrazbe, ali jo prikažejo z lažnimi dokazili? Zakaj pa mamo pravosodno vejo oblasti? A bomo sodišča zaprli? Torej lahko po tvojem tvojega kolega obsodi Janša, Kučan, ... ali vsa ostala smetana, samo sodniki ne? Drugače pa, zakaj Kučan ne bi sprejel "nominacije"? Obstajajao razlogi? Razlogi, ki niso državotvorni? Ki so ne vem? Provokativni? Ne niso? To so resne zadeve. In temu primerne bi morale biti reakcije.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.09.2014 ob 22:00 Lol gost

      Sicer pa. Naj me poduči nekdo, kaj sploh to je? DRŽAVOTVORNO? Na primeru iz prakse. Če ta praksa sploh obstaja....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.09.2014 ob 23:09 gost

      @lol, glede na tou ka ne razmiš ka san ti ščeo povedati me sploj ne čudi ka takšne oslarije pišeš. ka zaj nekšo pravosodje kcuj motaš? ka si Truplo ka takšne nebuloze trousiš ali ka si? bluziš ka razmiš janšo pa njegove osle pa te v opravičilo napišeš glupost kero je napravila ova kokoš kera zdaj bega v bruselj gda je državo zagonila. vej pa tou nemre normalen človek pisati. FUCK OFF san ti že pravo, tij pa tvoje nakladanje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      05.09.2014 ob 15:45 lol gost

      @gost s takšnimi, kjer je iq na nivoju mrzle vode, nima smisla debatirati...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. Morozov
      14.09.2014 ob 20:22 Morozov

      Sramota, da je država talec enega v glavi zelo bolnega švercerja z orožjem, kateri bi po mojem skromnem mnenju moral preživeti v zapori preostanek vsega svojega življenja, ne pa samo 2 leti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.