https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Teden otroka so v Murski Soboti obeležili s kostanjevim piknikom in boljšim sejmom

Murska Sobota, 10.10.2014 ob 7:00  

V sklopu Tedna otroka, ki poteka letos od 6. do 12. oktobra, je v četrtek v Murski Soboti na zelenici ob gradu potekal tradicionalni kostanjev piknik in boljši sejem z rabljenimi otroškimi igračami in pripomočki.


Otroci so na stojnicah prodajali svoje igrače in opremo za prosti čas in zabavo. Taborbiki so poskrbeli za peko kostanjev, Društvo Nasmešek pa je dogajanje popestrilo z zanimivimi gibalnimi igricami.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Darja Groznik je v svoji poslanici ob tednu otroka otrokom v vrtcih in osnovnih šolah zapisala:

»Dragi otroci, v letošnjem Tednu otroka posvečamo posebno pozornost igri in tistim dejavnostim, ki si jih sami izberete in v njih z veseljem sodelujete. V mednarodnih dokumentih, še posebej v Konvenciji o otrokovih pravicah (letos praznujemo njeno 25-letnico), je zapisano, da imate otroci pravico do počitka in prostega časa, do igre in razvedrila, primernega vaši starosti. Otroštvo je polno nenehnega raziskovanja in preizkušanja lastnih sposobnosti. Otroci napredujete, se učite in razvijate svoje zmožnosti v šoli, zelo pomembne pa so tudi sposobnosti, ki jih razvijate med igro, in izkušnje, ki jih pridobite pri druženju s sovrstniki. Socialne veščine, ki jih dobite na ta način, so neprecenljive: naučite se pogovarjati, poslušati, upoštevati, sodelovati in ceniti prijatelja – človeka. Naučite se postaviti zase in za druge, kadar je to potrebno. Naučite se sodelovanja. Če ste ves dan le pred računalnikom ali gledate televizijo, lahko zamudite bogat svet igre, toplino in bližino prijateljev. Vabimo vas, da v Tednu otroka razmislite: Kdaj ste se nazadnje igrali s svojimi prijatelji? Katera je vaša najljubša igra?

Poznate kakšno igro, ki so se jo igrali vaši starši? Kam ste šli nazadnje na izlet? Če bi si lahko zamislili katerokoli igro po vašem okusu, kakšna bi bila? Uporabite domišljijo in s prijatelji ustvarite novo igro in jo predstavite drugim. Ali je v vašem kraju dovolj športnih in drugih igrišč ter igral? Je v vaši šoli in kraju dovolj interesnih dejavnosti in prostočasnih aktivnosti, ki so dostopne tudi tistim sošolcem in prijateljem, ki težko zberejo denar za plačilo šolnine, vadbe, tečaja …? Razmislite o tem, koliko ur na dan preživite pred računalnikom ali televizijo ... Želimo vam, da bo vaše otroštvo čim bolj brezskrbno, bogato z nagajivimi, razigranimi in ustvarjalnimi igrami. In ne pozabite, tako kot je učenje vaša obveznost, sta igra in prosti čas vaša pravica!«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.