https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ludvik Novak: »Nikdar ne bomo vsi skupaj zadovoljni ne s časom, ne z vremenom in ne z delovanjem občine«

Puconci, 11.10.2014 ob 11:00  

Letos Občina Puconci praznuje sedemnajsti praznik in dvajset let obstoja. V okviru tega praznika so včeraj v kulturni dvorani priredili slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Puconci.


Pred slavnostno sejo so najprej tradicionalno položili venec pri spomeniku Štefana Küzmiča v Strukovcih.

Slavnostno sejo je s himno otvorila Klavdija Vrečič, nato pa je podžupan Bojan Lovenjak pozdravil vse prisotne. Sledil je govor župana, ki pa je tokrat bil drugačen kot po navadi, saj je tokrat Ludvik Novak svoje občane zadnjič nagovoril kot župan. Že ob prihodu na oder je župan prejel dolg in bučen aplavz, kar je dokaz, da si je v dvajsetih letih županovanja pridobil veliko spoštovanje kolegov in neizmerno hvaležnost večine občanov. Novak, ki je znan po svojih kratkih in šaljivih govorih, tudi tokrat ni mogel iz svoje kože. Vendar je kljub temu bodočega župana opozoril, da je bil razlog uspešnega dela držanje skupaj in nestrankarsko delovanje, ampak delovanje za dobrobit občanov in občank.

Po glasbeni točki Mihe in Klavdije, ki sta zapela pesem Vsi ljudje hitijo, je sledila podelitev občinskih nagrad in priznanj. Priznanja Občine Puconci so prejeli Franc Frumen za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju gasilstva, lokalne samouprave ter doprinos k razvoju vasi Bodonci, Marta Sever za dolgoletno delo in pomembne dosežke na področju društvenih dejavnosti, kulture in turizma in Drago Franko za uspešno dolgoletno vodenje Ženskega odbojkarskega kluba Puconci. Veliko zahvalno listino pa je prejela Sekcija za šport Društva upokojencev Bodonci-Brezovci-Zenkovci za uspešno delovanje in izjemne tekmovalne dosežke. Nagrado Občine Puconci pa sta si prislužili Prostovoljno gasilsko društvo Lemerje za uspešno 90-letno delo na področju gasilstva in Helena Žido za dolgoletno delo na področju društvene kulture in prostovoljstva. Naziv častne občanke Občine Puconci pa je pridobila Vijola Bertalanič za njen prispevek k prepoznavnosti Občine Puconci v Slovenskem in mednarodnem prostoru.

Po podelitvi nagrad sta Miha in Klavdija zapela pesem Od višine se zvrti, nato pa je podžupan povabil goste k besede. Številni gostje iz političnih in gospodarskih krogov, iz Slovenije in tujine so se zvrstili na odru, da bi se zahvalili dolgoletnemu županu za konkretno sodelovanje, ga izbrali za vzornika ter polagali na srce njegovemu nasledniku, da naj ostanejo ljudski, kot zdajšnji župan in vse ostalo se bo rešilo samo.

Po končani slavnostni seji so je občinski praznik nadaljeval v Puževcih, kjer je potekala otvoritev čistilne naprave.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      11.10.2014 ob 16:18 porabje

      fajn, kak pravi "nikdar," nej pa "nikoli" :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2014 ob 18:32 marjan gost

      Kakorkoli... g. Ludvik Novak, naj Vam zdravje služi... S svojo preprostjostjo ste dosegli dosti....Polno glavo imamo prepotentnih politikov.... Vse dobro tudi nasledniku...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.