https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jutri na güjžino pa kupico domačega vina na veliko Martinovanje v Murski Soboti

Murska Sobota, 10.11.2014 ob 14:59  

Jutri se v Murski Soboti obeta veliko Martinovanje z bogato kulinarično ponudbo in pestrim spremljevalnim pogramom.


Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota skupaj z javnim podjetjem Komunala Murska Sobota  in Društvom vinogradnikov Goričko  prireja jutri v torek, da sam god sv. Martina veliko Martinovanje. Prireditev bo čez cel dan potekala na Slovenski ulici, natančneje med  Blagovnico in Shopingom. Ta del ulice bo zaprt za promet v času trajanja prireditve do ca. 17.00 ure. Na več 20 stojnicah bodo lokalni ponudniki ponujali vino (butelčno, kuhano in špricer) ter ostale lokalne kulinariče izdelke, kot npr. bezgov sok, pečene kostanje in pire, gosko z mlinci in zeljem, domače klobase, ocvirke, bograč, dödole, langaš, perece, posolanke itd. Poskrbeli so tudi za bogat program.

Ob 10.00 uri bo nastopila glasbena etnoskupina Gorički klantoš, ob 11.05 bo potekal krst mošta, uro pozneje bo zbrane nagovorila vinska kraljica, ob 12.30 bo sledil nastop  Ljudskih pevcev in godcev KTD Černelavci, popoldne bo še enkrat nastopila skupina Gorički klantoš, ob 15.30 Moški pevski zbor Društva vinogradnikov Goričko, ob 16.00 uro bo za popoldanske obiskovalce še en krst mošta in pozdrav župana Mestne občine Murska Sobota, g. Aleksandra Jevška, pred koncem prireditve pa se bodo na oder znova vrnili Gorički klantoši.

Po skupinim sloganom Vrnimo mestu düjšo pa bodo potekale v prihodnje v Murski Soboti še druge prireditve, kot npr. Miklavžev sejem in letos prvič na Slovenski ulici tudi božično-novoletni sejem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2014 ob 16:46 gost

      Pozdravljam potezo župana Jevška. Prisluhniti ponudnikom teh zadev in jim omogočiti, da se razvijajo. Štihec je imel posluh samo za družinske prijatelje. V glavnem bravo za idejo.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2014 ob 19:16 pištek gost

      Bravo Jevšek. Tak se dela. Soboti rejsan trbej vrnoti düjšo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2014 ob 19:20 ms gost

      - 16:46 ) pištek ((( Vöva sta rejsan nej zdraviva .Ge sta se zdravila ?Jevšek dela tisto ka je mel Štihec v plani .

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2014 ob 6:09 ms 2 gost

      Zakoj je pa nej tao napravo saj je mel čas 10 let pa pustite toga štihkoja naj štej pejneze

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.11.2014 ob 9:56 Jože gost

      Samo mo proslavlali, delo pa nede nišče.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.