https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Mešani pevski zbor Cantate pričaral napeto vzdušje na sozvočenjih 2014 v Mariboru

21.11.2014 ob 7:30  

Minulo soboto se je v Dvorani Union v Mariboru odvijal kulturni dogodek Sozvočenja 2014. Na njem se je predstavilo 6 zborov iz Štajerske in Mešani pevski zbor Cantate iz Murske Sobote.


MePZ Cantate se je odločil za drzno potezo in se na Sozvočenja prijavil s programom, ki ni običajen za tovrstna tekmovanja, kjer se predstavijo večinoma ljudske in narodne pesmi. Mlad in ambiciozen zbor se je odločil za predstavitev naslovnih pesmi iz filmov tajnega agenta Jamesa Bonda. To pa predvsem zato, ker kot karizmatičnega, vsestransko iznajdljivega in nadvse šarmantnega Jamesa tudi člane Mešanega pevskega zbora Cantate druži skupna želja po dobrodelnosti in prižiganju luči upanja v svetu hudobije in gorja. Številka sedem, kot simbol agenta 007 ima tudi prav posebno vrednost, saj ravno letos praznuje MePZ Cantate svojo 7. obletnico delovanja.

Pesmi, ki so poslušalce popeljale na razburljivo popotovanje skozi čas in prostor, v boju proti zlu, so se začele od samih začetkov Bondove slave s pesmijo Bond Theme, sledila je »Skyfall«, iz leta 2012, ki jo je za film zapela Adelle. »Tomorrow never dies« iz leta 1997, je stopnjevala napetost, ko so stali pokončno in se s pogumnim korakom podali v nove boje, in zaključili z »Diamonds are forever« iz leta 1971, kjer so se navduševali nad sladkostjo vroče ljubezni in navdušenjem nad večnostjo diamantov.

Sozvočenja 2014 predstavlja 6 regijskih tematskih koncertov srednješolskih in odraslih pevskih zasedb, ki se odvijajo po vsej Sloveniji. Zbori, ki se prijavljajo morajo predstaviti program, ki je zanimiv in tematsko zaokrožen.  Nastope spremljata dva strokovna spremljevalca, ki ocenita nastop in izbereta zbor, ki  bo sodeloval na prireditvi ob obeležitvi svetovnega dneva zborovskega petja, 13. decembra v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani. Tokrat je bil izbran zbor A capella KUD Rače s tematiko Zvočne sapice našega časa.

Vsi, ki pa vas morebiti zanima kako razburljive znajo biti naslovne Bondove pesmi v zborovski izvedbi, se lahko že veselite tradicionalnega dobrodelnega koncerta MePZ Cantate, Košček Ljubezni 2015, kjer bodo znova pričarali napeto vzdušje Bondovih akcij.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.