https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Vesna Jerala Zver, županja občine Turnišče: »Ženske se odločamo na drugačnih principih, kot naši moški kolegi«

Turnišče, 29.01.2015 ob 7:00  

Vesna Jerala Zver je na lokalnih volitvah v letu 2014 bila izvoljena za županjo občine Turnišče, kljub temu, da njen dekliški priimek ne izvira iz Prekmurja. Sama za sebe pravi, da jo krajani dobro sprejemajo, »dokaz je rezultat zdajšnjih volitev, tj. da so me izvolili za županjo.«


Sodeč po vaših osebnih podatkih, napisanih na spletni strani občine Turnišče, sem opazila, da ste OŠ obiskovali v Kranju, zatorej niste Prekmurka. Kaj je bilo tisto odločilnega pomena, da ste se preselili v Prekmurje?

Da sem prišla v Prekmurje me je prepričal zdajšnji mož.

Kako dolgo že živite v Prekmurju in kako ste se imigrirali v prekmurske skupnosti? So vas ostali krajani in krajanke dobro sprejeli, kaj menite?

V Prekmurju sem že 15 let. Dokaz, da so me krajani dobro sprejeli, je rezultat zdajšnjih volitev, to je, da so me izvolili za županjo.

Po izobrazbi ste univerzitetna diplomirana inženirka kemijske tehnologije ter magistrica znanosti s področja poslovodenja in organizacije. Izdali ste knjigo, kjer staršem pomagate kako do boljšega učnega uspeha otroka v šolah. Če malo opišete, kakšne so vse vaše dosedanje izkušnje, nazivi in kako to, da ste se odločili da kandidirate za županjo občine Turnišče?

Znanja iz različnih področij sem si pridobivala glede na potrebe, ki so se pojavljale tekom različnega dela. Tako imam danes štiri poklice in različne izkušnje. Za županjo sem kandidirala, ker želim občanom in občankam občine Turnišče omogočiti boljše življenje in pomagati občini k hitrejšemu razvoju. 

Kako vidite ženske na čelu lokalne politike? Ali težje delajo, morebiti zaradi usklajevanja družine in kariere?

Ženske se odločamo na drugačnih principih kot naši moški kolegi. Danes samo znanja in različne sposobnosti niso več dovolj. Pomembna je tudi intuicija in dobro razvit čut za sočloveka. Kar se tiče kariere in družine je vse v organizaciji in dogovoru s partnerjem. 

Kaj so vaše prioritete za spremembe na boljše življenje v občini Turnišče?

Prednost imajo ljudje: poskrbeti moramo za mlade ljudi, omogočiti delo in razvoj aktivnemu prebivalstvu in poskrbeti za starejše občanke in občane.

Kje so bistvene pomanjkljivosti občine Turnišče? Kaj boste najprej storili/naredili v vaši občini?

V občini Turnišče potekajo dela na vodovodu, na čiščenju in poglabljanju jarkov, pripravljamo se na evropske projekte.

Kje vidite potencial občine Turnišče?

Občina Turnišče ima enkratno zgodovino, dobro geografsko lego in pridne ljudi.

V vaši občini deluje veliko društev, bo proračun za mandatno obdobje 2014–2018 zmogel vključiti delovanje slehernega društva ali bodo kje opazni krči krize?

Vsa društva, ki delujejo v dobrobit občine Turnišče bomo v letu 2015 podpirali.

Kako vidite povezovanje pomurskih občin v regijsko središče mestne občine Murska Sobota?

Povezovanje pomurskih občin bo v prihodnje neizogibno, posebno pri pridobivanju evropskih sredstev.

 

Avtor: Senta Domjan

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lili
      03.02.2015 ob 7:33 lili

      O moj bog, kakšne blesarije-za kozlati

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.