https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kekec pašteta in Pomurka dobili lastnike

29.01.2015 ob 15:25  

Blagovne znamke Kraljica mortadela Gorica, Pomurka, MIP in Kekec pašteta, ki so danes iskale nove lastnike na dražbi, so po poročanju spletnega portala 24ur.com dobile nove lastnike. Zanimanja zanje je bilo veliko. Najdražje je bila prodana Kekec pašteta, ki jo je za 220 tisoč evrov kupilo podjetje Osem. Pomurka je za 350 evrov postala last družbe Ahac trgovinsko podjetje. Celjske mesnine so kupile MIP in Kraljico mortadel.

 

Kekec pašteta prodana družbi Osem za 220.000 evrov, Pomurka pa družbi Ahac trgovinsko podjetje za 350 evrov

Stečajni upravitelj družbe Mip DML Janko Maček je na današnji dražbi iztržil največ s prodajo blagovne znamke Kekec pašteta. Zanjo se je s predkupno pravico potegovala murskosoboška družba Osem, ki je zanjo odštela 220 tisoč evrov, izklicna cena pa je bila 100 tisoč evrov. Isti znesek je ponudila Droga a jo umaknila, pred tem pa še podjetje Ahac. Predstavnik družbe Osem Miroslav Flisar je povedal, da so bili za Kekec pašteto pripravljeni odšteti do  500 tisoč oziroma 600 tisoč evrov.

Foto: www.osem.si 

Blagovna znamka MIP je bila na dražbi prodana Celjskim mesninam za 5.400 evrov, izklicna cena pa je bila 2.000 evrov. Zanjo sta se potegovali še družbi Ahac trgovinsko podjetje in Peloz. Za blagovno znamko Kraljica mortadela Gorica, ki je imela prav tako izklicno ceno 2.000 evrov, je največ ponudila prav tako družba Celjske mesnine. V njihove roke je šla s 6.500 evri kupnine. Zanjo so se neuspešno potegovale družbe Peloz, Meso Kamnik in Ahac trgovinsko podjetje.

Pomurka, katere izklicna cena je bila zgolj 50 evrov, je bila prodana družbi Ahac trgovinsko podjetje za 350 evrov.

10 interesentov se je udeležilo dražbe, med njimi ni bilo Marcatorja

Na dražbo je bilo po poročanju spletnega portala 24ur.com prijavljenih 15 interesentov, prišlo pa jih je 10. Med drugim na dražbi ni bilo zastopnikov Mercatorja, ki se tako niso potegovali za njihov nakup. 

    Komentarji

    1. gost
      29.01.2015 ob 18:19 jambro gost

      Tak je tou prinas. Domače oskubsti do obisti, ostalim pa dajmo za bakšiš.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.01.2015 ob 18:20 Stewen gost

      KAKEC - Pa jim je uspelo, namreč družbi Osem: kupili so blagovno znamko, ki je uspešna na tržišču. Pa še to: ime Kekec se je izoblikovalo iz kakec. Pa nič zato: po uspešnem filmu Kekec, smo (že pred desetletji) dobili pašteto Kekec, ki ostaja v Pomurju. Endlich!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.01.2015 ob 20:27 gost

      Stewen, Kekec je nastal iz imena Gregec. Zaradi otroške izgovorjave je bil Gregec imenovan Kekec. Enostavno :) O nobenem kakcu ni bilo govora, imamo pa zato prelepe slovenske filme o Kekcu :)

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.01.2015 ob 15:34 Stewen gost

      ŠE VI POVEJTE - Jaz sem neKoč na tv slišal mojo verzijo kakca - Kekca, zgornji gost trdi, da je Gregec postal Kekec. Še vi, dragi bralci, povejte - če veste - kako je bilo.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.01.2015 ob 23:50 Simon gost

      Stewen - tudi jaz še nisem nisem slišal za tvojo verzijo kakec - kekec ... Druga verzija je pa čist verjetna :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.01.2015 ob 20:06 Stewen gost

      O, TI, KAKEC - Da ne bi odkrival vode, sem v iskalnik vpisal "nastanek imena Kekec" in priklical stran "razvezanijezik.org". Ne bom zapisal, kaj vse sem prebral, zato preberite sami: omenjen je tudi Gregec in - Drekec! Oprostite. Pa se še kaj oglasite!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.