https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V Ljutomeru sprejeli proračun za leto 2015 in imenovali nove predstavnike v javne zavode

11.02.2015 ob 12:20  

Občinski svet Občine Ljutomer je na svoji 3. redni seji 10. 2. 2015 potrdil dopolnjen predlog proračuna za leto 2015 in imenoval predstavnike v javne zavode.

»Sprejeti proračun  nadaljuje zasledovanje enakomernosti razvoja celotne občine ter ohranja za 3,26 milijonov sredstev namenjenih občanom, društvom in drugim organiziranim skupinam, ki s svojim kulturnim ustvarjanjem, športnim udejstvovanjem, pravilnim odnosom do naravne in kulturne dediščine ter drugimi pomembnimi dejavnostmi močno bogatijo skupnost. Ohranja se tudi možnost  vključevanja nezaposlenih v javna dela in ukrepi za spodbujanje vračanja mladih strokovnjakov v občino. Višina nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v osnovi ostaja nespremenjena, zato ne bo  dodatnega obremenjevanja občanov ter gospodarstva. Vse te pomembne zaveze ostajajo navkljub dejstvu, da se sredstva s strani države predvidoma znižujejo za 300 tisoč EUR,« pojasnjujejo na občini.

S sprejetjem proračuna je zagotovljeno tudi nadaljnjo izvajanje in dokončanje velikih investicij kot je prenova infrastrukture na Jurševki, pločnik na Kamenščak, izgradnja vrtca Cezanjevci, Puchova poslovna cona ter zaključek vodovodnega omrežja sistema C. Vzporedno pa se že pripravljajo projekti za pridobitev čim večjega deleža nepovratnih sredstev.

V proračunu so tudi zagotovljena sredstva v višini 30 tisoč EUR, ki so namenjena gospodarstvu oziroma pospeševanju razvoja malega gospodarstva. S pomočjo in podporo občinskega Obrtno-podjetniškega strateškega se pripravljajo tudi ukrepi za  pomoč mladim pri razvijanju njihovih podjetniških idej ter podjetnikom in obrtnikom pri dodatnem strokovnem usposabljanju.

»Ker je občina tik pred začetkom priprave razvojne strategije, s katero bodo vzpostavljene usmeritve, ki omogočajo razvoj tudi v sklopu nove evropske finančne perspektive do leta 2020, je pomembno imeti jasne skupne cilje in  sprejemati  usmeritve v sozvočju z vsemi občani, krajevnimi skupnostmi ter gospodarstvom.

Tako bo občina tudi v prihodnje stremela k ohranjanju dostojanstvenega odnosa do vseh občanov, s čimer bo upravičila njihovo zaupanje in si prizadevala, da jih bo čim več vključenih v življenje in delovanje občine. To velja za načelna vprašanja, kot tudi zelo konkretne pogovore o novih investicijah in drugih potrebah skupnosti, po načelu realnih možnosti, saj občina ne pristaja na nerealne obljube, ker to ni primeren princip delovanja, ampak na načrte, za katerimi lahko vsi skupaj stojimo,« sporočajo na občini.

Imenovani novi predstavniki občine v javnih zavodih

Na 3. redni seji občinskega sveta so bili potrjeni tudi  novi predstavniki občine v svetih oziroma upravnih odborih javnih zavodov, kjer občina nastopa kot ustanoviteljica ali soustanoviteljica (šole, vrtci, knjižnica, turistična organizacija, itd.). Občina je  pri tem odprla postopke predlaganja kandidatov za te vloge vsej javnosti in občane pozvala k predlaganju kandidatov z javnim pozivom in ne zgolj s pozivom političnim strankam, kot je bila to praksa doslej.

Tako se je za 36 mest predstavnikov občine odzval 201 kandidat. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je v skladu s svojimi pristojnostmi predlagala kandidate ter jih posredovala v odločanje in potrditev občinskemu svetu. »Med predlaganimi kandidati ni občinskih svetnikov in tudi sicer je vodilna tendenca izbora bila širitev kroga občank in občanov za sodelovanje v občinskih procesih,« še pojasnjujejo na občini.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2015 ob 13:15 istvan gost

      Nemren razmiti kak si prleki v javne zavode spravlate nekšne prišleke šteri še dobro po vašon ne vejo. V enon mate celou vse tri. Cviček pa Kajmak sta najboukša. Zaj ste zavozili do kraja. Ni bouk van nemre več pomagate.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.02.2015 ob 13:25 bruh gost

      za razvoj gospodarstva 30.000? pa ka se norca delajo ka se s ten hvalijo? ka pa te je 30k? pa verjetno do 30 raztalali... pa ka ne zdignejo komualnega prispevka? ja in? eni ga znizajo al pa odpisejo za zacetno pomoc... jamra totoa olga ka 300.000 evrov meje... se so se občine same pogajale zej pa majo... se glavno ka mamo novo tablo pa naziv od neke agencije pa... smo perspektivni, najbole mladin prijazni,,, skoda ka na papiri. me prav zanima kdo de razpise pisa... ziher toti biseri kej so zej brz sluzb ostali :)

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2015 ob 15:50 gost gost

      Pred enim letom se je v časopisih veliko pisalo o tako imenovani ljutomerski hobotnici. Čudi me, da se v teh dneh nič ne piše o hobotnici županje in njene liste. Glede na to, da je županja razprla lovke in prevzela nadzor nad vsemi porami življenja v občini Ljutomer, o drugem kot o hobotnici Olge Karba ne moremo govoriti. Najbolj zaskrbljujoče dejstvo je, da ta hobotnica deluje skrajno neetično, moralno oporečno in pogosto tudi v nasprotju z zakonom in občinskimi odloki. Ali je etično, da je partner Olge Karba – županje, predsednik krajevne skupnosti. Kakor tudi ni etično, še manj pa moralno, da partnerja in ostale družinske člane in druge sorodstvene naveze imenuješ v občinsko volilno komisijo

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2015 ob 16:19 fitnes trener gost

      Priporočam branje, ena oseba bi izvrstno sodila v ta seznam, katera le? http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.02.2015 ob 23:25 Prlekija gost

      Zakaj pa ni med njimi svetnikov? Saj, če je keri dober, pa strokovnjak pa na volitvah se je izpostavja pa doba zaupanje, zakaj ne bi moga biti tudi predstavnik občine? Neka nova prvila, ki dišijo po demagogiji. V zavodih bi morali biti tisti, ki se razmijo na upravljanje, niti ne tolko na stroko, stroka mora biti v zavodi, člani sveta zavoda pa so predstavniki uporabnikov, ki želimo da se dobro gospodari. Me pa res zanima, ali je tistih 36 najboljših, pa zakaj? Skoraj ziher je med onimi 165, ki so mislili ka je to resen razpis za vse (guči se, ka so eni bili psebej poklicani) tudi kakšen zelo dober kader, ki pa žal nima politične podpore pri vladajočih. Politiki pa resen vete občanom risati gradove v oblakih, eni jih celo vidijo pa mislijo ka so resnični! Pa saj čez čas spregledajo, keri so bliže pač malo prej.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.02.2015 ob 8:17 jožek gost

      ampak resen, jaz sen tudi sliša, ka so eni bili pred javnim pozivom po telefonu pozvani..

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.02.2015 ob 11:08 bruh gost

      prlekija ne guči jin politiki, oni to neso, oni so samo odprtih src :) za svoje sej za druge ne :) ej če kda bila kaj večja farsa kak tota kampanja odprtih src te pa tudi :)

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.02.2015 ob 0:22 bruh gost

      pa isus božji no zej glejan toto sejo dale pa ka si ti ja nor... budnova vun pove ka so se dobili pred sejo kvima, županja prizna ka ona tak razmi poslovnik, kljub mnenjom strokovnjakov višjih inštanc, pa te ova s konca vasi o demokratičnosti...

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.02.2015 ob 11:09 jožek samo ne panič gost

      zej si pa le vestnik kupte ka te paniča vidli hinavskega... kej hasni ka je pri meši vsaki den pa ka za župnikon lezi če de se enkrat som zamisla, nede nič tistega doba ka mu obečovle bogec... šiba je duga g.panič za lažnivce v pekli ekstra rezerverano!

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.03.2015 ob 20:29 tunek z bregov gost

      Ma kej se grejo toti, koga majo za norca? Demokracije ni to, ka se lehko prijaviš...loli...to smo meli že v socializmi, vsakši delavec je lehko kandidira , makar za predsednika, odločila pa je itak partija. Je blo zej v lotmerki kej drugače? Dejte no...preberite si Orwelovo prasičjo farmo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.