https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Malem odru so se predstavile mlade gledališke skupine osnovnih šol in vrtcev

Murska Sobota, 18.03.2015 ob 12:00  

V torek je v Grajski dvorani v Murski Soboti potekalo območno srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije 2015 Mladi Oder.


Z gledališkimi igrami so se predstavili učenci osnovnih šol in vrtcev.

Mali Goričanci iz POŠ Mačkovci so pod mentorstvom Anemary Puhan in Andreje Ferko uprizorili Črkolandijo. Veseli sončki iz OŠ Puconci so pod vodstvom mentorice Helene Škerget Rakar uprizorili igro O miški, ki se je preveč smejala. Dramski krožek OŠ Gornji Petrovci je uprizoril Štiri afne in Andrejka, ki so nastale pod mentorstvom Melite Bračko Hakl in Bojane Keršič Ružič. Nato so nastopili z igro Pan Peter in ukradeni tricikel učenci OŠ I Murska Sobota, mentorji pa so bili  Tatjana Petrovič, Vitomir Vratarič in Melita Sobočan. Gledališka skupina OŠ Fokovci pod mentorstvom Silvije Sambt je uprizorila igro z naslovom Ko gozd utihne. Dramski krožek OŠ Gornji Petrovci pod mentorstvom Melite Bračko Hakl pa je uprizoril 8 načinov kako preživeti zombi apokalipso. Nastopili so tudi otroci četrte skupine vrtca Jurček pri OŠ Gornji Petrovci. Pod mentorstvom Vanje K. Novak so uprizorili Zrcalce. Kot zadnji so nastopili še dramsko-gledališka skupina vrtca Murska Sobota iz enota Gozdiček. Pod mentorstvom Vanja Heric so uprizorili igro Drevo Krištof.

Mlade gledališčnike si je ogledala igralka, pesnica in pisateljica Maja Gal Štorman, ki bo njihovo delo tudi ocenila. Najboljši se bodo uvrstili na regijsko tekmovanje, ki vodi do državnega tekmovanja.

Utrinke predstave dramskega krožka OŠ Gornji Petrovci z naslovom Štiri afne in Andrejka si lahko ogledate v spodnji galeriji. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.