https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Happy Ol McWeasel brez pretvarjanja in z novo plato še pomnijo Prekmurce

Maribor  

Prejšnje poletje smo se Pomurci lahko naužili odlične folk-punk-rock žurke na Soboških dnevih skupaj z skupino Happy Ol McWeasel. Takrat so povzročili po koncertu pravo norijo, saj so mladi (in tudi starejši) po Facebooku kar naprej delili njihove video posnetke, še danes pa, ko kdo vpraša "Ej tij znaš što so McWeasle?" dobiš od poznavalcev skupine odgovor in pa hkrati vabilo na njihov koncert v smislu "Daj tao moreš iti vsaj idnauk na McWeasle - napravejo fešto do kraja, cejle bend pa koncert je takše ka ti gvüšno nede žau!". In ravno v tem slogu se je tudi kup pomurskih oboževalcev odpravil sinoči v Maribor na promocijo novega albuma McWeaslov, ki sliši na ime Heard Ya Say!, ob tej priložnosti pa je z nami besedo delil tudi njihov pevec Gregor, več o tem pa v spodnjem prispevku.


Heard Ya Say!

Heard Ya Say! je naslov novega albuma in pa tudi enega izmed novih komadov skupine Happy Ol McWeasel. Album govori o marsičem, predvsem pa o tem, kar McWeasli mislijo, razmišljajo pa, kot pravi njihov pevec Gregor, o veliko različnih stvareh. Glavno vodilo od samega začetka pisanja komadov pa do snemanja je bila iskrenost do samih sebe, kakor tudi do fanov oziroma oboževalcev. Tako celota odraža to, kar Happy Ol McWeasel so - brez pretvarjanja.

Na albumu je moč slišati stare Happy Ol McWeasel ritme in melodije, kot tudi neke nove smernice, ki nakazujejo na naslednje: "Band je včasih pripravljen tudi tvegati in se podati čez čeri v neznane divje vode v iskanju nečesa novega." Kar pa se tiče pričakovanj in vsebine komadov, pa je moč slišati mnogo socialno in družbeno kritičnega krika, hkrati pa tudi osebne in fiktivne zgodbe.

"Zato peljemo deco čofotat"

Z izkupičkom Štukovega koncerta, ki je eden izmed dveh uvodnih promocijskih koncertov, pa McWeasli opravljajo tudi dobro delo, saj bodo preko Zveze prijateljev peljali otroke na morje. Na vprašanje kako so se odločili, da roko ponudijo ravno otrokom in ne komu drugemu je Gregor povedal naslednje:

"Odločitev je bila sila preprosta, saj verjamemo, da si vsak otrok zasluži enake možnosti za razvoj in socializacijo, ter nenazadnje življenje. Življenje je mnogokrat krivično in tako tudi vsi otroci nimajo enakih možnosti že v štartu, kar je zelo narobe. S to gesto si nekako želimo na nek način pripomoči v boju za enakopravnost. Promocijski koncert albuma je za nas nekaj res lepega, pa naj ima zaradi tega še nekdo drug lep dan. Otroštvo mora predstavljati igro, ne pa žalost in skrbi, zato peljemo deco čofotat na morje, saj na mladih svet stoji! Dokler je dobra volja in složnost, ni skrbi za novi dan."

 

Pivo v potokih in irska-McWeasel žurka zopet v Prekmurju? 

Kot je že bilo omenjeno, je Štukov koncert le eden izmed dveh uvodnih promocijskih koncertov. Prvi je namreč bil tako 17. marca, ravno na dan Sv. Patricka, ki sovpada z slogom McWeaslov, v ljubljanski Gala Hali. Tudi koncerta v Ljubljani so se udeležili nekateri Prekmurci, ki so bili nad koncertom pričakovano navdušeni. Po njihovih besedah je bila to prava irska žurka s pivom v potokih, ki ni razočarala. Uvodu pa seveda sledi tudi vsebina oziroma sklop promocijske turneje po Sloveniji. Zaenkrat je znanih kar 14 koncertnih datumov, med temi pa se obeta tudi koncert v naših pomurskih koncih, vendar pa bo več informacij znanih sproti preko socialnih omrežij, kjer Happy Ol McWeasel radi kričijo. Promociji po Sloveniji pa se obeta še kup festivalskih nastopov tako doma, kot naprej po Evropi, tako da jih čaka kar naporno poletje, če ne kar celotno leto.

Za zaključek pa pomurskemu delu publike McWeasli sporočajo: "Pomurci ste za čago, kar ste že dokazali in to je zakon! Še zdaj se spomnimo lanskoletnega koncerta, ki smo ga imeli v Murski Soboti na Soboških dnevih, bilo je super. Verjamemo, da se bomo že v Mariboru srečali ljudje iz različnih koncev in da dobre volje ne bo manjkalo. Banda čakamo vas, se vidimo!"

 

Več fotografij z Štukovega koncerta v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.