https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

David Žibrat – evropski podprvak v kickboxingu, ki se na svojo prvo profesionalno borbo pripravlja skupaj z Zavcem

27.03.2015 ob 7:00  

Prlek David Žibrat se trenutno pripravlja na svojo prvo profesionalno borbo, ki bo 11. aprila v Dvorani Tabor v Mariboru. Žibratova borba bo hkrati ena izmed predborb glavne borbe večera Dejana Zavca, ki se bori za svetovnega prvaka v supervelterksi kategoriji organizacije WBF. Žibrata in "soborce" je pred kratkim na treningu za medije obiskal tudi predsednik države Borut Pahor.


Kaj za vas pomeni, da se boste v svoji prvi profesionalni borbi pomerili prav pred nastopom slovitega Dejana Zavca?

To, da se bom pomeril v eni izmed predborb Dejana Zavca, mi je v veliko čast, prav tako je to tudi motivacija, da dam na vsakem treningu vse od sebe, še posebej se veselim treningov, ko treniram skupaj z Dejanom.

Kdo je vaš nasprotnik in kako ocenjujete svoje možnosti proti njemu? Oziroma kakšna so vaša pričakovanja o tem dvoboju?

Moj nasprotnik Balasz Vida prihaja iz sosednje Madžarske, je aktualni mladinski svetovni prvak v moji kategoriji ( -89kg). Seveda grem v borbo, kot v vse ostale borbe z željo po zmagi. Borbe se že veselim, ker sem prepričan, da bom pripravljen tako kot je treba, saj trenutno potekajo priprave tudi z ostalimi fanti, ki se bodo borili na tem borilnem spektaklu.

Kaj bi za vas pomenila morebitna zmaga v tem dvoboju oziroma  kaj to prinaša s sabo za vašo prihodnost v tem športu?

Zmaga bi mi odprla možnosti za nadaljnje profesionalne borbe, če bi šlo vse po načrtih, čez čas tudi borba za pas interkontinentalnega, evropskega ali celo svetovnega prvaka.

Je Dejan Zavec vaš največji vzor? Če ne, kdo so vaši vzorniki in zakaj?

V borilnih veščinah imam dva vzornika, to sta Dejan Zavec in moj trener Tomaž Barada. Moja vzornika pa sta zato, ker so uspehi, ki sta jih dosegla res največ kar lahko dosežeš v kickboxingu oz. boksu in ker sta kljub vsem uspehom, ki sta jih dosegla, ostala skromna, z veseljem opravljata svoje delo, ter svoje znanje prenašata na ostale, ki si to želijo.  Postali smo dobri prijatelji, saj se družimo tudi izven telovadnic in športnih tekmovanj, kar mi je še dodatna motivacija za treninge in tekmovanja.

Kako dolgo se že ukvarjate s kickboksom?                          

S kickboxingom se ukvarjam že skoraj 10 let, od tega tekmovalno 8 let, kot trener pa zadnja 3 leta.

Nam lahko na kratko predstavite potek priprav na vašo prvo profesionalno borbo? Kje trenirate?

Na borbo sem se pričel pripravljati v začetku februarja, seveda sem vedno v treningu, ampak pred vsakim večjim izzivom se pripravljam po določenem sistemu in sicer prvi mesec priprav temelji na bazični pripravi, sledi tehnika, ki jo treba vedno znova izpopolnjevati in nadgrajevati, potem pričnemo s sparingi.  S  sparingi končamo 10 do 14 dni pred borbo, ko so na vrsti še taktika in ostale malenkosti, tako da sem do borbe fizično in psihično pri stvari, seveda je treba ves čas spremljati tudi kilograme, saj moramo na tehtanju biti točni. 4 do 5 krat na teden treniram v Športnem centru Barada v Mariboru, ostale treninge pa opravim v svoji telovadnici v Odrancih, kjer imam tudi svoj kafič (skoz katerega je pogled v telovadnico).

Kateri dosedanji športni uspeh vam največ pomeni in kakšne so vaše želje oz. cilji za prihodnost?

Največ mi pomeni lanskoletni naslov evropskega podprvaka, kjer se mi je za las izmuznila zlata medalja, proti zelo izkušenemu Rusu, ampak mi je ta poraz vlil še dodatno motivacijo, saj želim v prihodnosti postati svetovni in evropski prvak.

Koliko mladih se pri nas v Pomurju zanima za ta šport? Kako ocenjujete delo klubov pri nas in kje mogoče vi vidite še potencial tega športa v našem okolju?

Zanimanje za ta šport je v Pomurju v zadnjem obdobju naraslo. Kickboxing je odlična rekreacija, kjer se na treningih družimo, znojimo in vmes tudi zabavamo. Saj so vsi, ki so se preizkusili na treningu odhajali domov zadovoljni, prepričali so se, da to ni navadno pretepanje in je potrebno osvojiti kar nekaj tehnik, prav tako je pomembna tudi kondicijska priprava, brez discipline pri borilnih športih pa seveda ne gre.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.