https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dnevnikova zimska izvidnica: med najboljšimi tudi občini Gornja Radgona in Moravske Toplice

08.04.2015 ob 9:00  

Pod okriljem medijske družbe Dnevnik je med 27. novembrom 2014 in 4. marcem 2015 potekala Dnevnikova zimska izvidnica. Domači in tuji turistični izvidniki so obiskali 15 slovenskih krajev in ocenili njihovo turistično ponudbo. Med najboljše sta se uvrstili tudi občini Gornja Radgona in Moravske Toplice. 

 

Namen izvidnice je opozoriti na lepe in manj lepe plati slovenske turistične ponudbe

Izvidniki so po svojem obisku pripravili poročilo, na podlagi opisa dogajanj, vtisov in doživetja, osebnih preferenc, zadovoljstva in nezadovoljstva s povsem konkretnimi izkušnjami, njenih pohval in pripomb. V Dnevniku pa je zatem izšel obširen reportažni zapis. Ločen komentar in mnenje o poročilu izvidnice je podala tudi strokovna komisija, ki so jo sestavljali Marjana Grčman (urednica oddaje Na lepše), etnolog prof. dr. Janez Bogataj, Vito Avguštin (Dnevnikov urednik in novinar) in Primož Žižek (direktor E-laborata).

Med najboljšimi tudi občini Gornja Radgona in Moravske Toplice

V petnajstih tednih so obiskali Bohinj, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Cerknico, Črno na Koroškem, Divačo, Dolenjske Toplice, Gornjo Radgono, Koper, Litijo, Moravske Toplice, Novo Gorico, Podčetrtek, Ruše in Veržej.

Zaključne prireditve z razglasitvijo najprijaznejših krajev, ki je marca potekala na ljubljanskem gradu, so se udeležili župani in drugi predstavniki občin, v katerih so Dnevnikovi izvidniki preverjali turistično ponudbo.

Župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je ob tem po poročanju Dnevnika dejal: »Ko bomo dobili kar trikrat prvo mesto, bomo pa res dobri!« Zbrane je še povabil, da obiščejo njihovo občino, kjer imajo izvrstno penino, prleško tunko, gibanico in veliko srce.

Najboljše občine so za nagrado prejele mobilno aplikacijo ihelp, namenjeno hitremu obveščanju v primerih nenadnega srčnega zastoja ali hitre pomoči pri drugih nujnih zdravstvenih stanjih.

Ocene strokovne žirije:

1. mesto: občina Bohinj

2. mesto: občina Celje

3. mesto: občina Gornja Radgona

 

Glasovanje bralk in bralcev časopisa Dnevnik:

1. mesto: občina Cerklje na Gorenjskem

2. mesto: občina Moravske Toplice

3. mesto: občina Gornja Radgona

 

Glasovanje tujih izvidnikov:

1. mesto: občina Podčetrtek

2. mesto: občina Gornja Radgona

3. mesto: občina Celje, občina Bohinj

Slovenija po mnenju tujca čista, zdrava, varna

Svetovni popotnik Spik Thorn iz angleškega Norfolka je za Dnevnik dejal: »Slovenija je čista dežela, zdrava, varna. Ljudje so prijazni, radodarni, je relativno redko naseljena, ima veliko podeželja, čudovito naravo, širne gozdove, izvrstno geografsko lego za obiskovalce iz vse Evrope.«

    Fotogalerija