https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V gasilski zvezi Gornja Radgona so izvedli letne preglede gasilskih društev

20.04.2015 ob 8:00  

Na podlagi Programa dela Gasilske zveze Gornja Radgona za leto 2015, programov varstva pred požarom občine Apače in Gornja Radgona za leto 2015 in sklepa poveljstva Gasilske zveze Gornja Radgona so potekali letni pregledi prostovoljnih gasilskih društev - preverjanje operativne pripravljenosti gasilskih enot v Gasilski zvezi Gornja Radgona.

 

V soboto 18. in nedeljo 19. aprila je sodniška komisija za izvedbo letnega pregleda, pregledala po 16. prostovoljnih gasilskih društvih gasilske zveze Gornja Radgona, stanje gasilske opreme, orodišča, operativnega gasilskega načrta, dokumentacijo društva, poročila o intervencijah, stanju na požarnem rajonu, urejenost doma in okolice, ter pripravljenost posameznih gasilskih enot v društvu. Svoje praktično znanje so pokazali, pred sodniško komisijo pionirji-ke od 7. do11. let z vajo z vedrovko za pionirje in pionirke,ter štafeto s prenosom vode, mladinci -ke od 12. do 16. let so izvedli vajo s hidrantom–suha izvedba, ter vaja razvrščanja, člani-ce » A« in »B« so izvedli vajo z MB–suha izvedba, ter vajo razvrščanja, starejše gasilke–starost vsake tekmovalke najmanj 48. let, ter starejši gasilci – starost vsakega tekmovalca najmanj 58. let pa so izvedli vajo s hidrantom in vajo raznoterosti.

Svoje znanje in pripravljenost za morebitno intervencijo in humano pomoč sočloveku so na letnem pregledu pokazali, tudi desetina mladincev in mladink, ter desetina članov »A« iz Orehovcev, kjer je bil ta prispevek tudi zabeležen. Letni pregled po gasilskih društvih je namenjen, predvsem ,da se opozori na morebitne napake, odpravlja težave, ter svetuje za izboljšanje kakovosti dela na področju varovanja, gašenja in reševanja ljudi, živali, okolja in premoženja.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.