https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Red Bull Air Race: promocijska letala z napisi Visit Pomurje že na dirki v Rovinju ta konec tedna

28.05.2015 ob 13:45  

Razvojni svet pomurske regije je promocijo regije prek svetovnega prvenstva v letalskih dirkah Red Bull Air Race podprl in s tem odprl vrata podpisu pogodbe z avstrijskim organizatorjem tega prvenstva. Sodelovanje z njim je pred dnevi postalo tudi uradno. Pomurje je uradno postalo partner Red Bull Air Race in se s tem pridružilo družbam, kot npr. Breitling (prestižna znamka ur, uradni časomerilec prvenstva), Red Bull in Garmin.

 

Že do sedaj naj bi domače okolje imelo korist v višini potrebnega vložka

V treh letih bo Pomurje v Red Bull Air Race vložilo 600 tisoč evrov, ki jih bodo zagotovili iz sredstev za promocijo Pomurja.

Pomurje je že gostilo dva desetdnevna uradna treninga Red Bull Air Race, kjer naj bi domače okolje že dobilo vsaj 600 tisoč evrov. Treninga sta v Mursko Soboto pripeljala okrog 250 gostov, ki spijo v hotelih, pijejo in jedo, letala porabijo precej dragega goriva.

Med pričakovane učinke štejejo trikrat večjo prepoznavnost Pomurja, vsaj štiri večje tuje naložbe, dodatnih sto tisoč prenočitev, upad brezposelnosti itd.  Koristi pa si obeta tudi murskosoboško letališče. Po poročanju spletnega portala Siol.net želijo asfaltirati 1,2-km dolgo vzletno-pristajalno stezo. Od Z oddajo letališča pa naj bi od Red Bull Air Race že zaslužili okrog 50 tisoč evrov.
Kmalu bodo promocijska letala z napisi Visit Pomurje opremljena na dirki v Rovinju, naslednje leto pa tudi eno izmed letal elitne kategorije master.

Peter Podlunšek ambasador Pomurja brez finančnega nadomestila

Pogodba med Pomurjem (nosilec je RRA Mura) in Red Bull Air Race je po besedah Podlunška kompleksna in obsežna ter določa več ravni sodelovanja, vse od od promocije Pomurja kot turistične destinacije, privabljanja tujih vlagateljev, sodelovanja B2B, vključevanja pomurskih podjetij v Red Bull Air Race in sodelovanja s preostalimi partnerji. 

Za siol.net je še dejal, da je že v preteklem obdobju sodelovanju imelo precejšnje finančne učinke, povečala se je prepoznavnost Pomurja kot turistične destinacije. Murska Sobota leta je pred dvema letoma gostila prvi uradni trening ponovnega zagona svetovnega prvenstva Red Bull Air Race. Izpostavil je rast kakovosti in cen storitev, individualni razvoj domačih ponudnikov turistične in gostinske ponudbe, ob novih poslovnih stikih bo večja možnost povečevanja izvoza, dotoka svežega kapitala itd.

Podlunšek je začel sodelovati z Red Bull Air Race že leta 2008. Njegovo sodelovanje je omogočilo pogovore RRA Muri o sodelovanju in možnostih promocije z Red Bull Air Race. Za čim bolj učinkovito promocijo Pomurske regije in Slovenije Podlunšek pravi, da je za čas svojega sodelovanja v Red Bull Air Race sprejel vlogo ambasadorja brez finančnega nadomestila. Sodelovanje med Pomurjem (RRA Muro) in Red Bull Air Race se bo nadaljevalo tudi,  če se njegova športna kariera konča.

Aktivnosti treningov Red Bull Air Race na letališču v Rakičanu za leto 2016 bodo začeli načrtovati predvidoma konec septembra. Na vprašanje ali bomo nekoč v Pomurju videli tudi pravo dirko letalskih virtuozov, pa Podlunšek odgovarja, da bi tekma sicer prinesla ogromne učinke, a se boji, da še za kaj takega v Sloveniji trenutno še nismo zreli. 

Foto: redbull.com, arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2015 ob 14:54 Turistico gost

      Če se Pomurje kot regija ne trži pri turističnih operaterjih, je denar za reklamo vržen vstran.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2015 ob 16:04 (f=hv) gost

      Prejšnja garnitura se je bar falila nej ka kradne, tej pa ščejo ko njuve lopovske rabate še falimo poleg vsega . Tanač: Če že kradnete bi lejko bili vsaj tüo. Za vzgdled si zemnite Vaneka iz parlamenta, fajn vleče šolde v parmaneti pa je lepo tüo.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2015 ob 18:51 Red Bull ma vas rad gost

      Narod pripravi se. Naslednji teden pridrejo množice turistov!!!!!! zavolo nalepke na čeladi !!!!!!!!!!! za 600.000 €. Novinar Pojbič je gnes v DELU napiso, ka smo mi eni mali, ker ne razmimo "VELIKEGA" razmetavanja pejnez za multinacionalko. :) Glavno ka un razmi kak pa ka... Jebem vam indoktrinacijo rdečo FDVjevsko

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2015 ob 19:08 gustek gost

      Pa ti navijači Red bulašov ne živijo na zemlji.vse to senjanje o turistih, zaposlitvi pa ne vem o čemu vse.Najbokše pa je ka de celo eno letalo melo napis, pa to je skrajno norčevanje iz nas blesavih prekmurcov, keri verjamemo, ka de nan zdaj včasi teklo med pa mlejko, kerega nam dajo redbulaši in njihovi podporniki.Čas de pokazo, kak so nas pa zajebali.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2015 ob 21:05 aaa gost

      Tej Peter Podlušek ale ka je že, se je fajn obogato na naš način, tao je edina fora vsega toga.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.05.2015 ob 21:36 kodila gost

      San van že inouk napijsau. Muza je koštala samo 50.000 jezero, učijnek pa je 200.000 jezero turistov v Soboti. Sakši potroši 10 evrov za ogled muze, pa ste fčasik na dvej miljounaj. Či pa drüjgo ne vejte kak samo rdiče pa čarne naprej nositi, pa rajši zemi pištoulo pa se düjni f čelo. Nikaj ste nej ponosni na naše lidij, na sebe pa še menje. Pa zemte si mentore za pamet popraviti, samo takši šteri bi lejko van pomago, je šče nej doktorirau. Ma jako velke probleme s prejkmurso pametjo. Razmetali su van miljarde vaši bejli, pa čarni, pa rdeči, pa ka te. Glavno ka se mate na kakšo barvo zakeliti. Pa tvoja izjava aaa je totalno blesava. Ka ge mirno lejko napijšen: Tej aaa ale kak je že.........................

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.05.2015 ob 22:01 nergac gost

      Vse lepo ste predstavili ucinke reklame a mene zanima eno, sto de znau ka pomeni te znak pomurje. Ge razmin ka reklamo za ure Breling dosta lidi zna ka je tou, ci pa v vsako soping centri ge bouta, ka te vure odavlejo. Naj mi nesce povej z RRA Mura, ge se te znak se uporabla, v keri reklami, yambo plakati ali na keron sejmi oziroma ge je biu predstavljeni. Ali pa predvidevan, ka je pac gospod Podlunsek nuco sponzora za nastop v tekmovanji, pa ga slucajno nej najso, pa so malo diplomatsko, kolegijalno prekmurski narod okoli prinesli.Te stevilke ka jih omenjajo v clanki pa so na zalost samo lari fari, po domace povedano. Lp

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.05.2015 ob 11:14 gospodarstvenik gost

      Malo berem to pisanje. Če res Pomurci tako razmišljajo potem smo tu, kjer smo. In še globlje bomo tonili. Kot prvo je problem faušija. Drugo je nekdanja stara socialistična miselnost. Danes v svetu ne moreš preživeti brez velikih vložkov v promocijo. Problem Pomurja je tudi, da večina sploh ne ve, kaj bi sploh radi. Ni nobenih strateških ciljev in vizije. Vsi bi samo nekaj čakali, od države zahtevali in modrovali. Ko se nekdo spomni, da malo potegne voz iz blata pa takoj po njem. Le kaj hudega se mora zgoditi temu ljudstvu, da bodo končno spregledali? Ubogi Pomurci. Mednarodni šport in promocija preko teh dogodkov, je enkratna priložnost za turizem in tudi ostale panoge gospodarstva, če bodo le znali izkoristiti ta pravi trenutek. Živimo v tržnem gospodarstvu in cel svet je ena sama globalna vas. V svetu eno majhno podjetje zasluži več, kot celotno Pomurje. Spoštovani gospod Peter Podlunšek! Hvala za ves trud in veliko dobrih rezultatov želim. Pomurci, stopimo skupaj in izkoristimo dane možnosti.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.05.2015 ob 13:14 bul gost

      Gospodarstvenik, zakaj se čudiš? Vprašati se moraš, kdo je ostal v Prekmurju in jasno ti bo zakaj so komentarji tako negativni, saj ti ljudje po navadi sploh niso sposobni normalnega dialoga in niti razmisleka o kakršnikoli noviteti. Tisti,ki so doštudirali v Ljubljani ali v tujini, so tam tudi ostali. Doma pa so ostali v glavnem Bleck Gringosi, ki pa so zaradi svojega ljubljenega kluba v glavnem slabe volje in nesposobni konstruktivne komunikacije.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.05.2015 ob 14:28 Desni Pomurec gost

      Se strinjam s prejšnjima komentatorjema. Dajmo počakati, da se projekt začne izvajati in pride do prvih izplačil, nato pa zastavljamo vprašanja o rezultatih. Zakaj je treba po projektu pljuvati še preden se je začel?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.05.2015 ob 16:15 ms gost

      Nej san znal od kec telko lidij v Soboti oziroma TURISTOV .Zdaj san se spomno ka Podlunšek reklamejra Prekmurje Diana pa Zvejza in Moravcaj so hoteli vse nabiti tak ka že turisti ležijo na pomožnij postelaj in če de se tak nadaljevalo še kontejnere in šotore baje postavijo .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.05.2015 ob 21:59 kodila gost

      San ti že napijso ka od Muze. Če si nej opazo, najvekši feni Muze že postavlajo šotore okouli nje. Gda boš pa še z lendavskoga stolpa Muzo v Soboti vido, to de ti še turizem. Na kub.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.06.2015 ob 9:27 pancho villa gost

      Toliko negativne energije, da kar škodi. Poglejmo dejstva. Rovinjska dirka se je končala v dveh dneh jo je obiskalo okrog 120.000 ljudi, 300 novinarjev iz celega sveta, neposreden prenos v živo je šel v 15 državah sveta, hotelske kapacitete v Rovinju in okolice zapolnjene teden dni pred tekmo, število nočitev se je povečalo za 15 % v primerjavi z enakim obdobjem lani pa je bila tekma lani tudi v Rovinju. Preko 200 volonterjev. Pa da ne bom našteval koliko so zaslužili domači gostinci. Premislite kaj preden kaj zapišete. Najlažje je udrihati po ljudeh, ki se trudijo in delajo. Če že nočete pomagati pa jih pustite pri miru. Naštel sem dejstva kaj se da in prepričan sem, da jim bo uspelo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.06.2015 ob 11:39 Realist gost

      ..in vsi ti bodo prišli v Rakičan. Ha ha ha ha ha....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.