https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Jožef Horvat Cerarju: »Če Telekom ne bo prodan in mu bo vrednost padla, vam bomo izstavili račun«

06.06.2015 ob 12:30  

Nadzorni svet in uprava Slovenskega državnega holdinga SDH menita, da je prodaja večinskega deleža v Telekomu Slovenije primerna in ekonomsko utemeljena in primerna. A nadzorni svet k prodaji družbe ne daje soglasja. Upravi je predlagal, da skliče skupščino, ki jo predstavlja Vlada RS, in ji predloži v soglasje predlog za prodajo Telekoma. O prodaji Telekoma bo tako odločala Vlada RS. V povezavi s tem je svoje mnenje podal podpredsednik NSi Jožef Horvat. Med drugim pravi, da »če Telekom ne bo prodan in mu bo vrednost padla, vam bomo izstavili račun«.

 

Jožef Horvat pravi: »Nadzorni svet SDH je sinoči padel na izpitu. SDH je bil ustanovljen z namenom, da z državnim premoženjem ne bi upravljal politično. Nadzorniki pa so zdaj ključno odločitev o prodaji Telekoma Slovenije vrnili politiki.«

Zadevo pojasnjuje Horvat takole: »Državni zbor RS je 21. junija 2013 sprejel sklep, ki je v tem primeru edini pravno zavezujoči akt in v katerem piše, da se mora Telekom Slovenije prodati. V sklepu o prodaji nikjer ne piše, kakšne vrste mora biti kupec. Kdo je zdaj pristojen za ocene, ali je Cinven strateški kupec ali ne? In zakaj Cinven ne bi bil strateški kupec? Opozarjamo, da bo nekdo od političnih strank moral prevzeti odgovornost, če se bo postopek prodaje Telekoma Slovenije ponovil, saj je vrednost delnice Telekoma izrazito padla, s čimer je bila Telekomu in državi samo letos povzročena škoda v višini okoli 260 milijonov evrov. Če se bo postopek prodaje Telekoma moral ponoviti, bomo v NSi v imenu vseh državljank in državljanov izstavili račun predsedniku vlade Miru Cerarju, predsedniku Desusa Karlu Erjavcu in predsedniku SD Dejanu Židanu. Gre za norčevanje iz državljanov s strani tiste politike, ki ima v Telekomu svoje bankomate. Tisti, ki vsaj malo razumemo strategijo za enotni digitalni trg Evropske unije, vemo, da so klasični Telekomi že danes mrtvi.«

Pokojni finančni minister Andrej Bajuk je po besedah Horvata že leta 2008 na enem od sestankov NSi dejal: »Prodajmo Telekom danes ravno zato, ker je srebrnina«. Horvat nadaljuje: »Imel je prav, žal ga niso poslušali. Danes je Telekom železnina, jutri bo rjast pleh, pojutrišnjem pa ga ne bo več. Tudi če Telekom letos ne bo prodan, čeprav preprosto mora biti, bo namreč uprava morala v naslednjih treh ali štirih letih skupno odpustiti tisoč zaposlenih. Če se vlada misli iti resno politiko, potem pričakujemo, da bo premier Cerar že danes sklical nujno sejo vlade in takoj odločil o prodaji Telekoma. Ponavljam in poudarjam, da je politika z vmešavanjem in zaviranjem prodaje Telekoma zgolj v letošnjem letu povzročila za okoli 260 milijonov evrov škode. Vprašajmo se, za koliko bi lahko s tem denarjem zvišali pokojnine? Politika o tem očitno ne razmišlja in ne razume, s čim se Telekom pravzaprav ukvarja.«

Foto: nsi.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2015 ob 13:41 Murbis gost

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2015 ob 13:43 gost

      Gospod Horvat tako vneto zagovarja prodajo Telekoma, da se zdi, kot da ima obljubljeno kakšno provizijo od prodaje. Mogoče pa se motim?

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2015 ob 13:48 Murbis gost

      Ne, gospod Horvat računa, da bo zaradi prodaje Telekoma padla vlada in da bo potem on in njegovi somišljeniki spet prišli na oblast.

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2015 ob 13:53 Francek gost

      Tebi Joško bomo tudi izstavili račun in to mi volilci, glede na to ka prihajaš z najbolj revnega dela SLO in te pa še glasuješ proti spremembi zakona o socialno varstvenih prejemkih z dne 24.4.2015 podanega s strani SDS ! Proti so glasovali prav vsi poslanci koalicije (Jurša,Laj,Duško Radič,...)...se vidi ka ste same ofce v ton parlamenti !

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.06.2015 ob 21:35 FFrancek gost

        Ja Joško pa že dugo izstavljaš račun Vatikanu , oproščeni plačila davka na posest , neobdavčene nabirke , plačevanje zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja za kler , ločenost cerkve in države povsod le pri pejnezaj ne , . . . . . . .

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.06.2015 ob 14:01 anus gost

      Te se že tüdi dugo pre dugo napaja iz državnij jasli oziroma davkoplačevalskij pejnez .Nej mi jas što in za koj se voli takše lidij stalno če nobeden nič ne pokaže ko je prvič izvoljeni za kaj ljudje nasedajo mogoče za to ka se mu ne bi prekmurski človik iznevero kak se izneverijo uni .

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.06.2015 ob 14:58 ge_bi_tuj_bil_josef gost

      Ja joško kvasi politično všečne norosti. Zadnjič san ga poslušo na odbori za zdravje. Neka se je zapleto z Lendavo, pa je nej nika pametnoga iz sebe spravo. "BI pa nebi pa nucamo, pa znamo ovak pa ovak. Še modedofe je boukši bil" Pri telekomi pa do izstavljali račune še naprej razni domači NILašge. Joško pa NSi plej banda nede nikaj izstavljala. Do pa volilci izstavili račun NSi, SLS in SDS ob volitva. Pa nej zato ka bi eni tak razne rdeče pritepence radi meli. Enostavno zato ker da desni (liberalno konzervativni) volilec gleda cuj, kak njegovi predstavniki ali nemajo jajc, al pa se malo ne potegnejo levin nekan, ne mre nači. Enostavno nejde na volitve ali pa volilni listek napiše ka si misli. Joško če ščeš ka do pomladniki gratali desna konzervativna struje v politiki in ka do pa lejko vupali na večino trbej: 1. vkup si sesti z janšo pa z zdarvin delon agrarcof 2. zgučati se trbej v svoji stranki ka z levo mislečo navlako v lastni stranki - tej lidi se trbej abati - ali pa jih poslavi v "združ no levico" čisto po srbsko. Tüj kakši predsednik se lajko koma pošle. 3. prle kak štera stranka ali posameznik prdne norost "ala mi z z ovin pravmočno obsejenim nika nemamo vküper, naj naše pošteno sodstvo povej z Masleoš na čeli povej" se naj pošteno v gezik vgej 4. Jasno si zadati cilje - te je lejko samo eden: vsesplošna privatizacija. (šolsvo, zdravstvo, komunale, konjišnice, gostilne...) Püjcekon trbej korito vkraj zeti. Vse ostalo je badava.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.06.2015 ob 15:11 Novi slovenec gost

      Joško Joško, znal sem da si malo ...., nej sem pa znal, da si totalni idiot. Ampak tudi taki znajo za sebe poskrbeti, kot izgleda.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.06.2015 ob 16:54 šuker gost

      Ja ta Joško je dolgo že pri koriti...Pa kako okrogli postaja od nedela in sedenja na debeli riti.....!!!

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.06.2015 ob 18:27 Manpraf gost

      Vij nevejte taka bojte samo tiho. G. Horvat ma najbole praf pa od vsej najmanj krade.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.06.2015 ob 19:45 vsevek gost

        Ve pa vse ma, ka de te krau. Talati bi mogel to svojo dobroto nej samo lomotati, goflati in sline tirati...

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.06.2015 ob 21:25 pöcek gost

      Manprav...... V parlamenti pa ja nej trbej biti pameten edijno goubec meti pravi čas na pravon mesti odprejti to je vsa finta in biti priliznjeni .Kakše znanje pa te moreš meti v parlamenti ?proti biti ka bi se delavci bole zaščitili in glasüvati ge in kak čim več delavci pejnez pobrati .Mijslin ka tij Horvati ali si v rodi ali pa njemi jajca čohaš tou drüjgo bi venda velalo .

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.06.2015 ob 23:09 izak gost

      G OSPOD horvat najbokše bi bilo če v prlamentu ostalo samo 10 ljudi in naj bi delali za tisto za koj jih je narod zvolo ,odavati firme kiletno poslujejo z 60 miljoni dobička je naqjvečja napaka ki jo lahko naredi kdo v državi za to pa bi bilo najbolša rešitev za državo da bi zaprli vse tajkune ki so pokradli to državo in jim odvzeli vsepremoženje ki ga imajo doma in v tujini ..

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.06.2015 ob 6:20 Blokovsko dejte gost

      Keri kmet oda Kravo ka da najvec mleka? Glupi ste Ko...

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.06.2015 ob 8:20 krščanski nedemokrat gost

      Takšnega narcisoidnega politika Pomurje še ni imelo ,razume se v vse pore človeške družbe in še živalske poleg ,kako nastopaško brani ludo milo in njene zablojene ideje on naj prodaja svojo lastnino ne pa naše katero smo skupaj ustvarjali ,on sije že ustvaril Novo Slovenijo z lopovščino in manipolacijo

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.06.2015 ob 13:42 cuzek gost

      Ma ajdi Horvat raj se nikaj ne slini ka iz tvojih čob nejda in ne de šlo nikoli nič pametnoga seronja napnjeni

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      07.06.2015 ob 18:49 gost

      Žaljivi pa ne bi smeli biti!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      07.06.2015 ob 19:42 gost

      Kreteni ! Nimate pojma o kom ali čem se sploh gre!? Horvat je trn v peti vsem vam , ki ste niče in nule ! Vsi drugi ga spoštujejo zaradi razuma in inteligence !!!

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      07.06.2015 ob 20:41 demokrat gost

      Toliko primitivizma kot v komentarjih na Pomurec.com ne zaslediš nikjer drugje. Joj Prekmurci.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      07.06.2015 ob 21:21 LFL gost

      Molzno kravo prodat ,ja od kod se bo pa LEVICA napajala koga bodo DOJILI .Problem so tudi zaposleni otroci DASOJEV na Telekomu da od zetov in snah ne govorim .Vsi bodo pakirali KUFRE če prodajo MOLZNO KRAVO. To pa je zdaj vaš CERAR vsako dano OBLJUBO je že prelomil.Samo ga le dalje podpirati.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2015 ob 21:30 gost - LFL ... gost

        južek edino tij ne vijdiš ka serješ , nej čuda , da pa rit maš ozadaj , kak si ostali , pa je ne vijdiš

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      08.06.2015 ob 16:37 gost

      krščanski demokrat ! tij si izdelek od nevaspijtanoga bruha !sram te boj !!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.