https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Neuspešna dražba nepremičnin Aha Mure

09.09.2015 ob 13:30  

Včeraj je bila v Murski Soboti prva dražba nepremičnega premoženja Aha Mure brez delujočega zdravega jedra. Na dražbi so prodajali nekdanje obrate Ženska oblačila in Plašči ter pripadajočih zemljišč, 2,2 hektarja velikega parkirišča ob tovarni in vratarnice. Izklicna cena za celoto je bila 4,5 milijona evrov, vendar kupcev ni bilo.


Po neuspeli dražbi je stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanovič povedal, da zanimanja za nakup praktično ni bilo, povpraševanje pa bolj informativnega značaja, saj na prvi dražbi praktično nihče ne kupi nepremičnine, pač pa taktizira.

Radovanovič se je odločil, da prodaje kot celote ne bo ponovil, pač pa bo premoženje prodajal po delih. Najverjetneje bo izklicna cena enaka likvidacijski, tako kot je bilo pri včerajšnji prodaji, vendar pa tudi v tem primeru ne pričakuje velikega zanimanja.

V nadaljevanju je Radovanovič še povedal, da je Nova Ljubljanska banka kot ločitveni upnik vložila pritožbo na predlagano ceno in je predlagala prodajo po tržni vrednosti z zniževanjem cene. Ta predlog je višje sodišče zavrnilo in se strinjalo z njegovim predlogom. Tržna vrednost tega premoženja je nekaj več kot šest milijonov evrov.

Delujoče zdravo jedro Aha Mure, ki ga je za eno leto najela družba Arum nekdanjega direktorja Aha Mure Dušana Gomboca, bo 15. septembra že četrtič na dražbi. Naprodaj bodo proizvodni prostori skupaj s stroji in opremo ter blagovno znamko Mura za izklicno ceno 2,3 milijona evrov. Takšna je bila izklicna cena tudi na junijski dražbi, in se bo lahko zniževala po 50.000 evrov.

Radovanović je povedal, da dodatnega zanimanja za nakup ni. Bil pa je v stiku s potencialnimi kupci na prejšnjih dražbah in jih pozval, naj se dražbe udeležijo, enako tudi Gomboca. Če tudi ta dražba ne bo uspela, bo premoženje prodajal po klasičnem stečajnem postopku, cene pa bodo najbrž likvidacijske, poročajo na spletnem portalu sta.si.

347 delavcev bo lahko delalo do prodaje oziroma do konca julija 2016. Sodišče je namreč Radovanoviću izdalo soglasje, da proizvodne zmogljivosti odda v najem Arumu za največ eno leto oziroma do odprodaje.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2015 ob 18:09 crni gost

      Ges san ščel kupiti pa san prekesno prišo na dražbo.Sem zamidil trij minute pa eto opet nič. Ges bi tu mel velko farmo puranov mogoče zato noče Radovanič sunce mu skalajsano hepan en.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2015 ob 19:28 beli gost

      crni@ prav maš lehko bi mel notri purane in pure in to tiste kateri so pripeljali da je tako .... Vse vodilne in jim dati samo drobtinico kruha in kaplico vode ..Ostalo pa se ve kaj bi jim sledilo..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.09.2015 ob 13:21 tajkun gost

      Ka si nouri 4, 5 milijona EUR !? Tou moreš biti rejsan ftrgnjeni, ka bi plačo telko za tou staro podrtijo od Mure! Če man ges 4,5 milijona, sploj več v Slovenijo ne poglednen nej ka bi šče tü kaj küpo.!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.