https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stavba na Slovenski ulici 41 kmalu s popolnoma novo vsebino, ki bo oživila središče Murske Sobote

15.10.2015 ob 14:37  

Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota sta dobila v brezplačni najem prostore nekdanje poslovalnice NLB na Slovenski ulici 41, ki bodo s svojo novo vsebino poskrbeli za oživitev mestnega središča. 


Včeraj zvečer je v Ljubljani potekala otvoritev Centra inovativnega podjetništva, v okviru katere je potekal slavnostni podpis pogodb za predajo prostorov v lasti NLB v brezplačni najem. Med njimi  sta pogodbi podpisali tudi predstavnici Mestne občine Murska Sobota in Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

V septembru je NLB izvedla Zbiranje ponudb za brezplačni najem in uporabo poslovnih prostorov nekaterih praznih objektov v lasti NLB d.d., med drugim tudi poslovalnice na Slovenski ulici 41 v Murski Soboti, za namen spodbujanja podpornega okolja za podjetništvo in podobne razvojno naravnane dejavnosti. Prostori v pritličju so bili v celoti dodeljeni Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, kjer bo le-ta vzpostavil nov privlačen turistično - informacijski center z degustacijskim centrom in prodajo domačih izdelkov iz regije. Prostori v prvem nadstropju so bili dodeljeni podjetjem Fiscom, Pira, Domania, preostalih osem poslovnih prostorov pa Mestni občini Murska Sobota.

Mestna občina Murska Sobota se je na poziv NLB prijavila z namenom, da se na lokaciji v središču mesta spodbudi izvajanje takšnih dejavnosti, ki bodo prispevale k oživitvi dogajanja v mestnem središču. Prostore bo Mestna občina Murska Sobota zato namenila za izvajanje dejavnosti nevladnih organizacij in podpornega okolja za podjetništvo. Organizacije bodo s pridobitvijo prostorov obvezane izvajati aktivnosti (delavnice, dogodke, prireditve, izobraževanja, druženja,…) v samem objektu in v mestnem središču, ki bodo namenjeni širši javnosti in bodo s svojim programom doprinesli k oživljanju mestnega jedra. Hkrati gre za ohranjanje in dajanje vsebine enemu najlepših objektov v središču mesta, ki je hkrati zaščiten kot kulturna dediščina.

Včeraj je Mestna občina Murska Sobota podpisala pogodbo o predaji prostorov v brezplačni najem, ki sta jo podpisala  predsednik uprave NLB Janko Medja in član uprave Blaž Brodnjak. Prostori bodo vsem najemnikom predani v uporabo v novembru. Mestna občina in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota si bosta prizadevala, da bi jih opremili za izvajanje dejavnosti v roku enega meseca. Prizadevala pa si bosta tudi za dobro nadalnje sodelovanje z NLB in ostalimi najemniki v objektu. 

Za dodelitev prostorov bo izveden javni poziv, ki je v pripravi in bo v kratkem objavljen.

Ob tej priložnosti se je predstavnica Mestne občine Murska Sobota zahvalila predstavnikom NLB za družbeno odgovorno ravnanje, ki z možnostjo brezplačnega najema poslovnih prostorov nudi nove poslovne priložnosti podjetnikom, nevladnim organizacijam in občinam pa pomaga pri ustvarjanju prijetnejšega okolja za življenje občank in občanov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2015 ob 14:56 gost

      Gospa Perhavec , je živa ikona M . Sobote ! Tole je ogrodje za ....itd,... seksi baba , nimaš kaj !!!

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2015 ob 8:56 sobočanec gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2015 ob 9:01 sobočanec gost

      mam občutek da so ti najemniki nekan preveč povezani v...... kak do neka svetovanja in izobraževanja privabila neko skupino novih ljudi v center mesta....po sliki sodeč so eni samo izrabili veze, da so si priborili brezplačen najem prostorov in se premaknili samo par metrov dalje od dosedanje lokacije, stranke bodo pa iste :) ne vidim res uporabne vsebine v teh najemnikov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2015 ob 9:20 perica gost

      kak če bi se ena vlka familja selila notri... če me spomin ne vara.. ne bil razpis namenjen bole mladim podjetnikom, društvom in ostalim? 8 prostorov namenjenih mestni občini? pa ka se hecate? to ista zajebancija kak kda na pomusken zakoni LEK nese glavino! pa je namenjen pomurskim podjetjem pa razvoji!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2015 ob 13:44 gost

      hmm par pisarn je že oživljanje mestnoga jedra? Nejde to tak easy, kak naročeni EPP članki to reklamejrajo...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.10.2015 ob 17:50 gost

      Telko pisarn valda zato, ka sploj lejko notri perhavčko spravijo...

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2015 ob 15:21 cecek gost

      Peharčeva tüdi nemre od državnij jasli pa kopanje vkrej .Sigurno ma mesto zagarantirano do penzije .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.