https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policija svetuje, da med prazniki v gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost

31.10.2015 ob 9:00  

V prihajajočih prazničnih dneh je pričakovati povečan promet, zlasti na cestah, ki povezujejo večja središča in okoli pokopališč, kjer bodo potekale žalne slovesnosti. Ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja, svetuje Policija.

 

Policija svetuje, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč ter upoštevate navodila policistov in redarjev. Zaradi aktualnih migracij pa pred odhodom v sosednje države preverite tudi stanje na mejnih prehodih.

Med prazniki velja Odredba o omejitvi prometa na cestah v RS, zato bo v soboto, 31. oktobra, in v nedeljo, 1. novembra 2015, med 8. in 21. uro veljala prepoved prometa za tovorna vozila.

Najbolj obiskana v teh dneh bodo parkirišča ob pokopališčih. Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev! V vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic in drugih vrednih predmetov!

Pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah.

Med prazniki, ko denarne ustanove niso odprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih. Bodite pozorni, ali vas pri dvigovanju denarja kdo ne opazuje, ne štejte in ne kažite denarja na ulici ter se izogibajte neosvetljenih, samotnih krajev!

Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci, če smo odsotni, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja. Zato je pomembno, da pred odhodomo svoje prostore in imetje ustrezno zavarujemo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.