https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Lovenjakov dvor se predstavi

Polana, 04.11.2015 ob 11:00  

Ta torek je v Polani potekala predstavitvena konferenca Lovenjakovega dvora, kjer smo dobili vpogled v delovanje enega izmed bolje priznanih slovenskih butičnih hotelov, ki gostu ponudijo gurmansko, domačo izkušnjo ter počitek v prijaznem pomurskem ambientu.


Posestvo zajema Gostilno Lovenjak, ki se ponaša z impresivno 170-letno tradicijo v stari prekmurski domačiji, butičnim hotelom Štrk s prepoznavno sobo št. 24, kamp parkom, počitniško hišo ter manjšim živalskim vrtom, ki popestri vzdušje okolice.

Lovenjakov dvor je bil pred prevzemom dve leti zapuščen. Odkupila ga je blagovna znamka ROTO in tako registrirala novo podjetje RGT d.o.o., ki se je pričelo ukvarjati z gostinstvom. Gostilna danes ponuja možnost organizacije večjih ter zahtevnejših dogodkov, kot so poroke, praznovanja, nedeljska kosila itd. Pred gostilno raste najstarejša prekmurska trta Gamaj z izvorom v Franciji, ki po 120. letih še vedno rodi ter tako omogoča pozen, ekskluziven, decembrski pridelek. V kletnih prostorih najdemo tudi destilarno, ki proizvaja "Niski" viski ter še nekaj drugih žganih pijač. Gostilna vam postreže z različnimi sezonsko-tematskimi kuhinjami (dalmatinska, srbska, madžarska ...), domačimi jedmi ter klasično kuhinjo. Vse sestavine so pridobljene izključno iz domačega okolja, s čimer se zagotavlja visoka kakovost postrežene hrane.

Odpočijete si lahko v hotelu Štrk, ki vam ponuja prekmurski ambient, s prostornimi sobami, med katerimi najbolj izstopa soba št. 24. V njej najdemo zgodovinske predmete iz časa grofa Matznauerja. Izvorno pohištvo tako pridoda izvirno izkušnjo, hkrati pa postavi hotel v okvirje drugačnega.

Če hotelski način počitnikovanja ni za vas, se lahko odločite za kamp park ali staro počitniško hišo, ki je prenovljena prekmurska domačija, s pogledom na zelene ravnice ter domače živali v živalskem vrtu, ki okolici pričarajo pravljično vzdušje. O njihovi kvaliteti pričajo tudi nagrade. Letos je v Angliji hotel bil ocenjen kot najboljši izbor med manjšimi, cenovno ugodnimi, luksuznimi hoteli (Luxory Travel Guide) ter prejel oceno 5,7/6 pri Holiday Check agenciji, kjer so glavni vir ocenjevanja bile stranke.

Prekmurje je tako pridobilo nekaj pristnega, domačega a hkrati inovativnega, s čimer razbija hotelsko ter gostilniško klasično ponudbo in si drzne ponuditi nekaj drugačnega. Kompleks je tako lepa pridobitev za razvoj turizma.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2015 ob 16:43 gost

      Te mlade trbej , ka do v postelaj , te de obiska prejk preveč !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2015 ob 19:22 gost

      Ge je pa oznaka "reklamni prispevek" v tun članke. Nindri je ne vidim, pa se iz aviona vidi za ka se ide...? Ali to "povezani" Celec zakšenki dela reklamo "povezanome "Slavince"

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.