https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Svet pomurske razvojne regije: pomurski župani za materinski dom v Pomurju

Murska Sobota, 18.01.2016 ob 7:00  

Petkova 60. redna seja Sveta pomurske razvojne regije je bila v znamenju Materinskega doma v Pomurju in Varne hiše Pomurja, pomurski župani pa so razpravljali in se seznanili še s predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja, imenovali predstavnika regionalne razvojne agencije v svet JP KPG in se seznanili s pomurskim vodovodom.

 

V prvi točki so pomurski župani razpravljali o vzpostavitvi prvega Materinskega doma v Pomurju. Generalni tajnik Škofijske Karitas, ki si prizadeva vzpostaviti prvi tak dom pri nas s pomočjo države, Jožef Kociper, je opozoril, da bo država podprla le še en tak dom v Sloveniji, zato bi to morali izkoristiti. Zanj se poleg Pomurja poteguje še Zasavje. Pogoj je  vsaj 20-odstotno sofinanciranje s strani lokalne skupnosti. Da tak dom v Pomurju potrebujemo so se strinjali tudi  direktorji pomurskih centrov za socialno delo.

Zatem so se pomurski župani seznanili še z Varno hišo Pomurja.  

V nadaljevanju seje so se seznanili še s predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja. Zaradi podaljšanja veljavnosti Pomurskega zakona Pomurska regija ni upravičena do sredstev namenjenih problemskim regijam. Na pobudo prisotnih so se dogovorili, da bodo za pomoč zaprosili tudi pomurske poslance.

V nadaljevanju seje so se seznanili še s pomurskim vodovodom, v svet javnega zavoda Krajinski park Goričko imenovali predstavnika razvojne agencije, kar bo postal direktor Razvojne agencije Sinergija, Stanislav Sraka.   

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2016 ob 9:53 pišta gost

      Ka do tou popi delali kupleraj ???

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2016 ob 10:51 smrkci gost

      Ja res je da potrebujemo materinski dom,ampak očetov dom tudi potrebujemo,ker smo dan danes že vsi enaki,tako matere,kot očetje.Ljudje božji,politika,politika naj naredi že nekaj da do matere in očetje imeli delo in dostojno življenje in nebo nasilja v družini in ne depresije in ne zavisti.Tito in Jugoslavija kje si?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2016 ob 18:31 ZAVOŽENEC gost

        Zavožena politika sebi žepe puni in SREČO SEBI na račun NESREČE DRUGIH ustvarja.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2016 ob 15:51 stanislav gost

      Kaj ovi međimurec pa vam na kompijutor zapisnike piše?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2016 ob 21:33 kodila gost

      Stankec, pijši, pijši, ka buš lejko poroučal svojemi šerifi. Ka on nemre nikan, doma segrejvle koužnati stolec ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2016 ob 21:47 SVETOVALEC gost

      Cerar naj lopove ščiti, vij pa zijdajte varne domove, oziroma ne Cerar, ampak vsi poslanci, ki so z mandatarji v 25-ih letih pripeljali državo iz Švice v MATERINSKE DOMOVE IN LJUDSKE KUHINJE. zATO DRŽAVA NE dela, KER SI NAROD SAM POMAGA, ČE SI NEBO - KAJ POTEM? tO SO VPRAŠANJA ZA VLADO?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.01.2016 ob 22:02 Slovenček gost

      Živele VARNE HIŠE in LJUDSKE KUHINJE v OAZNI državi Sloveniji!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.01.2016 ob 22:04 bančnaluknja gost

      Lahko se je s tujim perjem kititi. Tako, kot Lazarjev dom hočejo sedaj še materinskega. Vsak bi delal s tujim denarjem in se potem hvalil, kakšna velika dobrota ga je. Za Lazarjev dom dajeta denar občina in država. Sedaj bi radi spet nekaj zaslužili in hočejo Materinski dom. Pa kaj še ??? Vsak župan in vsaka občina ima svoje probleme doma. Denar, ki ga je RKC obračala prek raznih Zvonov je bil takšen, da bi naredili stotine materinskih domov. V vsaki fari enega. In takim gospodarjem, kot je RKC, ki z Zvonovi poženejo skoraj milijardo EUR, naredijo največjo finančno luknjo v NLB, znajo samo pobirati in jim nikoli ni dovolj se ne sme dati niti prebite pare !!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.01.2016 ob 10:08 SEMEŠTER gost

      znate mogoče vic o treh fantih in poklicih njihovih očetov? In ka na konci pravi Janezek :" moj oča pa nikaj ne dela, on samo po cirkvi ide, pa je mi lidji samij pejneze notri mečejo ", Tako pač je, RKC za nulo, država za 5 nul, ker to dovoli, zakaj - ker ima v svojih vrstah največje lopove, povrh tega nas pa ti učijo morale in etike GOLI OTOK, NA ŽALOST TEGA NIMAMO, MENEĐER VSE SPOKRADE, JOČE PRED SODNIKI, ODSEDI 7 LET, denar ga pa počaka pri sorodnikih, iz čuze pa vodi posel !!!!!!!!!!!! Banda pokvarjena !!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.