https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kako je Podlunšek presegel Kučana in Šarkezija

19.01.2016 ob 13:33  

Dan po domnevno najboj depresivnem dnevu v letu imamo Pomurci ogromen razlog za veselje in ponos.


Včeraj je bil menda najbolj depresiven dan v letu. Tako so nam (pri)poročali mediji. Mimogrede, morda kdo ve, kdaj je najbolj pozitiven? In zakaj o njem nihče ne poroča?

Lahko bi bil današnji. Vsaj za Pomurce. Tiste, ki si upajo biti iskreno ponosni na posameznike, ki premikajo meje. Predvsem v glavah ljudi. V zadnjem času so to očitno Petri. Začelo se je s Prevcem, ki sicer ni prekmurski rojak, a je zdaj pač od nas vseh junak. V njega nis(m)o dvomili. Zgodba z našim prekmurskim Petrom je pač drugačna.

Lokalno vs. globalno

Nemalokrat bi se marsikdo moral ugrizniti v jezik. In začeti verjeti v tiste, ki imajo globalne potenciale. Žal so se v primeru Petra Podlunška (spet) našli taki, ki so zavijali z očmi, ko je začel premikati meje. Le kako bi si lahko drugače razlagal njegove misli, ko je v enem izmed nedavnih intervjujev hitel razlagati (opravičevati?!) svojo vlogo ambasadorja Slovenije in Pomurja. »Seveda je težko razložiti ljudem in medijem, za kakšen odnos pri tem gre, saj sem nemalokrat prebral, da je to moja sponzorska pogodba oziroma da sem sam prejemnik zneska, ki je namenjen za promocijo Pomurja.«

Včasih se mi zdi, da je moral več miselne energije porabiti za lokalne zavistneže kot za vizualizacijo tik pred tekmo. Zapomnimo si nekaj. Če se želimo postaviti na svetovni zemljevid, bo kdaj tudi zaropotalo in bolelo.

Veseli me, da vse več ljudi to spoznava in dojema. Tisti, ki še niste dojeli, gre za največji uspeh v zgodovini pomurskega športa. Marinko Šarkezi, oprosti.

Za konec bi lahko (klišejsko) zapisal, da je to zgodba o Prekmurcu, ki si je upal sanjati velike sanje. A ne bom. To je storil že Kučan daljnega leta 1991. Pri Podlunšku gre za zgodbo o človeku, ki je vztrajal, se odrekal, bil trmast in imel močno vizijo. To, da si je »sploh upal sanjati«, pa veliko pove o mentaliteti tukajšnjega lokalnega okolja.

P. s.:

Ta zapis smo uvrstili v rubriko Globalno. 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2016 ob 19:08 323232 gost

      Čemu vleči Kučana tako na silo in posiljeno v to temo, ki je sicer dobrodošla? Skrajni čas je, da se odpoveste pravljicam vašega velikega vodje in zaživite neobremenjeno.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2016 ob 20:58 gost

      saj sem nemalokrat prebral, da je to moja sponzorska pogodba oziroma da sem sam prejemnik zneska, ki je namenjen za promocijo Pomurja, s tem denarjem si je kupil vstopnico za master in to je to.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2016 ob 20:59 Aviatičar press? gost

      Avtor še sam ne ve kaj je želel povedati. Relacije Kučan - Podlunšek, Kučan - globalno... ???? Halo? Koje nebuloze... Lokalni zapis nevreden objave niti v "lokalnem" portalu. Ali morda naročena in plačana reklama?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.02.2016 ob 21:44 gost

      katero tele je to napisalo ??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.02.2016 ob 22:10 gost

      Kučan je sanjal in še sanja Jugoslavijo..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.