https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: 40 otrok na zimskem judo kampu izboljševalo svojo orientacijo v prostoru

27.2.2016  

Okoli 40 mladih je zimske počitnice izkoristilo za učenje juda in izboljševanje svojih motoričnih sposobnosti.


V zimskih počitnicah 24., 25. in 26. 2. 2016 v ŠRC Spartacusu, Galeriji Murska Sobota, PIŠKU in vojašnici v M.Soboti je potekal ZIMSKI JUDO CAMP v organizaciji Judo kluba Štorkljice Murska Sobota. Na taboru so se otroci učil samostojnega preživljanja prostega časa, kjer so se motorično izpopolnjevali in umetniško ustvarjali. Rdeča nit športnega dela je bil judo ter orientacija v prostoru. Pri vseh teh aktivnostih so otroci spoznavali svoje motorične spretnosti, ki so jih s pridnim delom nadgradili.  V Galeriji so si ogledali razstavo in umetniško ustvarjali na temo prostočasne aktivnosti v naravi. Družili smo se z mladimi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota.

Slovenska vojska jim je omogočila ogled in predstavitev dela vojaka v vojašnici Murska Sobota, kjer so se mladi lahko preizkusili v nekaterih veščinah, ki so bile za njih primerne. Otroke je prisotnost in druženje z slovensko vojsko presenetilo in razveselilo, saj so bili aktivni poslušalci in demonstratorji.

Obiskali so tudi PIŠK, kjer so se učili iskanja literature, mlajši pa so se družili s pripovedkami in pravljicami.

V Galeriji M. Sobota so si ogledali razstavo in umetniško ustvarjali na temo prostočasne aktivnosti v naravi. Naredili so prostočasno namizno igro »človek ne jezi se« in različne kipce živali, ki so si jih izbrali. Zelo jih veseli povezava med umetnostjo in športom, saj tako mladi spoznavajo povezavo in pomembnost obeh za življenje. Obiskali smo tudi Cineplexx in si ogledali otroški risani film.

Obiskali so jih mladi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, s katerimi so ustvarjali na tatamiju (blazine) in v prostoru. Otrokom društva so pokazali delo na blazinah, ki so si ga ogledali njihovim čutilom primerno, občutili so z celim telesom prostor, ki je namenjen treningom in gibanju. Mladi judoisti so jih vsak posamezno peljali po blazini in jim pokazali kimono, ki so ga slepi in slabovidni člani društva prvič občutili z rokami. Judoisti so jim pokazali, kako se zaveže pas in še kakšno judo skrivnost. Zelo so bili veseli, da jih je obiskal član društva, ki ima psa vodiča za slepe in slabovidne, saj so se mladi otroci učili gibanja v prostoru brez vida z pokritimi očmi. Prikazal pa jim je tudi, kako pes sodeluje pri vodenju slepe osebe, kako se izmika oviram in drugo. Obljubili so si, da se še srečajo in okrepijo sodelovanje, ki  bo vse bogatilo z znanjem in veščinami.

Zelo so bili veseli obiska podjetja Atharia d.o.o , ki se ukvarja s produkcijo in založništvom družabnih iger. Tako so mladi spoznali čare druženja brez IKT tehnologije.

Za izpeljavo tabora so poskrbeli Zoran Kos, Niko Jankovič, Peter Rančigaj in Teo Toplak. Judo klub Štorkljice Murska Sobota  ob tem vabi vse zainteresirane, da se jim pridružite in koristno preživite prosti čas.

Zapisal: Zoran Kos

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.