https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni Pomladni sejem in sejem Green odpirata zelena vrata

31.03.2016 ob 10:00  

V Gornji Radgoni danes odpirata vrata POMLADNI SEJEM gradbeništva, energetike, komunale in obrti ter sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN. Vse, ki želijo obnavljati in graditi v sožitju z naravo, bosta do sobote, 2. aprila vabila s pestrim dogajanjem, brezplačnimi nasveti, prostim vstopom ter brezplačnim parkiranjem.

Na 8000 kvadratnih metrih površin se bo na letošnjem sejmu predstavilo 150 razstavljavcev iz Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije in Slovenije. Odprtje sejmov bo na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni v dvorani 1, danes ob 14.00 uri. Poleg razstavljavcev bodo obiskovalcem na voljo številna svetovanja za večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb ter individualni gradbeni nasveti. Letos imajo posebno pomembno vlogo obrtniki, ki izdelke, znanja in storitve predstavljajo v sejemski obrtni ulici.

Na sejmu se bo našlo vse za vsakogar, in to tako na slovenski, kot na čezmejni ravni

Organizatorji, torej Pomurski sejem prav posebej vabijo na tri strokovne dogodke. Kot prvo okrogla miza o lesu in krožnem gospodarstvu Ministrstva za okolje in prostor, ki bo potekala v petek 1. aprila od 12.00-13.30 v dvorani 1 Pomurskega sejma. Kot drugo v okviru Pomladnega sejma gradbeništva, energetike, komunale organizira Etri skupnost okroglo mizo z naslovom: Krožno gospodarstvo: javno naročanje in družbena odgovornost, ki bo prav tako v petek 1. aprila med 10.00 in 11.45, v dvorani 1 Pomurskega sejma. V nadaljevanju sledi okrogla miza na temo Les in krožno gospodarstvo, ki jo organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kot tretji dogodek pa so izpostavili strokovni posvet, razglasitev natečaja "GREEN DESIGN" in izmenjevalnico semen in znanja Eko civilne iniciative Slovenije. Tega dogodka se lahko udeležite že danes od 14.30-16.00 v dvorani 2 Pomurskega sejma.

 

Seveda pa se bo govorilo še o marsičem drugem. Tako se bodo predstavili tudi naravni parki, električna mobilnost, naravni materiali, tridimenzionalno tiskanje, trajnostna oblačila, zelena gradnja, prezračevanje in čiščenje, obnovljivi viri energije, ekološka pridelava, sadike, semena, rokodelstvo in trajnostna obrt ter socialno podjetništvo. Po poročanju STA, pa bodo govorili tudi o krožnem gospodarstvu, kakovosti zraka v Sloveniji, gospodarjenju z lesom. Za obrtnike pripravljajo posvet z naslovom Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji - pasti in novosti v letu 2016. Podjetjem, obrtnikom in posameznikom, ki želijo navezati stike s poslovnimi partnerji iz Avstrije, Hrvaške, Slovenije, Italije, Srbije in Madžarske, pa je namenjeno srečanje Meet4Business.

Na sejmu bo mogoče videti tudi ekskluzivne unikatne kose recikliranih oblačil slovenske blagovne znamke, predane najvišjim socialnim in etičnim normam ter trajnostni modi, obiskovalce pa še vabijo, da se pridružijo družbeno odgovorni pobudi brezplačne menjave uporabnih stvari prinesi-odnesi in podarijo oblačila, ki jih ne potrebujejo.

Foto: Utrinki lanskoletnega Pomladnega sejma (Vir: Facebook)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.