https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrada v prvi četrtfinalni tekmi 1. DOL za moške morali priznati premoč Triglav Kranja

7.4.2016  

Da bodo neugodni odbojkarji Triglava za Panvito Pomgrad zahteven tekmec, je bilo jasno že pred srečanjem. Na koncu tekme se je izkazali, da so bili prezahteven tekmec.

Dobri dve uri trajajočo zanimivo in razburljivo prvo tekmo četrtfinala državnega prvenstva so v Murski Soboti dobili Kranjčani. In to na najbolj sladek možni način. Panvita Pomgrad jih je namreč v prvih dveh nizih povsem nadigrala, nato pa kot da bi pozabili igrati odbojko. Žilavi Gorenjci so ponujeno s pridom izkoristili ter na koncu dobili praktično že izgubljeno tekmo ter zmagali v podaljšanem, petem nizu. Končen izid tekme se tako glasi: Panvita Pomgrad vs. Triglav Kranj 2:3 (NIZ 1  25:13, NIZ 2  25:20, NIZ 3  22:25, NIZ 4  18:25, NIZ 5  17:19).

V uvodnem nizu so domačini zaigrali praktično brez napak, raznovrstno ter predvsem učinkovito in gostje praktično niso prišli niti do sape. Uvodni niz, v katerem so si Kranjčani priigrali le 13 točk, je zanesljivo zaključil domači korektor Aljoša Bogožalec.

Gostujoči trener Sašo Rop je z menjavami na mestu sprejemalca (Žiga Lužovec/Miha Mali) ter na položaju organizatorja igre (Svit Hafner/Aleš Kök) še iskal pravo šesterko in se v drugem nizu odločil, da organizacijo igre vseeno zaupa Svitu Hafnerju, ki je sicer vstopil šele v končnici uvodnega niza. Borbeni Triglav je v drugem nizu povedel s 7:3, a si je nato na servis Bogažalca dovolil izenačenja na sedmi točki, nato pa ni več šlo. Odbojkarji Panvite Pomgrada so še naprej igrali prepričljivo in po uspešnem napadu kapetana Gorazda Flisarja, ki je sicer realiziral šele četrto zaključno žogo, vendarle brez posebnih težav dobili tudi drugi niz.

Tudi v tretjem nizu je vse kazalo na gladko zmago domačinov. Videti je bilo, da tokrat Panvita Pomgrad lahko premaga zgolj samega sebe in ravno to se je zgodilo. Rop je tretji niz nadaljeval s Hafnerjem v vlogi organizatorja igre, namesto Žige Lužovca pa je priložnost za igro dobil Miha Mali in odigral ravno toliko bolje od svojega predhodnika, da so Kranjčani popravili sprejem servisa in začeli igrati. A šele po 13. točki, saj so odbojkarji Panvite Pomgrada nazadnje vodili še z 12:8, nato pa povsem popustili in po lastnih napakah gostom dovolili izenačenje ter preobrat. Ko so Triglavani sestavili še blok, je bilo jasno, da so si priigrali tudi niz, ki ga je za znižanje na 2:1 zaključil ravno rezervist Mali.

Zdaj so se Sobočanom zašibila kolena in to ne glede na dejstvo, da so v četrtem nizu še uspeli držati stik s tekmecem do 15. točke. Gostujoči kapetan Janko Bregant je nato na servis naredil razliko treh točk (18:15), ki pa je nato Gorenjci niso več spustili iz rok. Igra Panvite Pomgrad je povsem razpadla, domačini so ostali praktično brez napada in celo organizator igre Svit Hafner je zaključil četrti niz za izenačenje na 2:2 v nizih.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V zadnjem nizu so triglavani dokazali, da se vztrajnost izplača. Odbojkarji Panvita Pomgrad so preko Bogožalca in Flisarja nizali točko za točko ter si priigrali zaključno žogo pri izidu 14:11, nato pa se je končalo. Pri Panviti Pomgrad je zanihal sprejem servisa, Kranjčani so dvakrat z blokom zaustavili Bogožalca in izid je bil izenačen na 14. točki. V razburljivi končnici so nato Sobočani zapravili štiri zaključne žoge, Gorenjci pa so izkoristili tretjo in to potem, ko je naprej Dalibor Šmitran žogo poslal v avt, zadnjo točko na tekmi pa je za Triglav prispeval nezaustavljivi Matej Kök, ki je po blok-avtu Kranjčanom priigral nepričakovano zmago s 3:2 ter prednost pred drugo tekmo, ki bo v soboto v Kranju.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 23, Detela 18, Rojnik 13, Flisar 12, Šmitran 10.

Točke za Triglav Kranj so dosegli: M. Kök 24, Bregant 19, Rezar 12, Mali 6, Uršič 3, Lužovec 3, Hafner 3, A. Kök 1.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2016 ob 9:26 gost

      Škoda penez Polanič,za nič

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.