https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Paradi učenja 2016 v Murski Soboti se je predstavilo veliko izvajalcev tečajev, krožkov in izobraževanj

Murska Sobota, 19.05.2016 ob 7:00  

Včeraj je na Trgu kulture v Murski Soboti potekala Parada učenja 2016, ki velja za osrednji dogodek v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja. Podobna prireditev, ki je pri nas potekala v organizaciji Ljudske univerze Murska Sobota, je sočasno potekala v 14 mestih po Sloveniji.

 

Na stojnicah in posebnih delavnicah se je predstavilo 25 izvajalcev tečajev, krožkov, izobraževanj in drugih dejavnosti iz celotnega Pomurja. Poleg Ljudske univerze Murska Sobota so svojo dejavnost predstavile pomurske srednje šole, društva, Hiša Sadeži družbe, Altharia, Vezilje KUD Lipovci, Zadruga Pomelaj, Esperantsko društvo Maribor, MIKK, RIS Dvorec Rakičan, Pomurski tehnološki park, Društvo starodobnikov in ljubiteljev koles Dimek Beltinci in drugi.

Na glavnem odru so nastopile različne plesne, glasbene in druge skupine iz Gimnazije Murska Sobota, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Ekonomske šole Murska Sobota, Srednje poklicne in tehniške šole ter plesna skupina JSKD z modernim plesom. Predvajan je bil predstavitveni filmi nagrajenca TVU za leto 2015 - SGP Pomgrad in nagrajencev iz preteklih let ter videoprodukcije sodelujočih na Paradi učenja na temo vseživljenjskega učenja.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.