https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Puconske odbojkarice teoretično že slavijo prvo ligo, a želijo še štiri zmage

Puconci, 11.3.2011  

Igralke ŽOK Keme Puconec so teoretično že uvrščene v prvo ligo, vendar to ne pomeni, da bodo na zadnjih štirih tekmah igrale kaj drugače kot doslej. Še več, želijo si končati ligo brez enega samega poraza! Priložnost za prvo zmago bodo imele že v soboto ob 16. uri v domači dvorani.

Odbojkarice Keme iz Puconcev v letošnji sezoni v drugi državni ligi v 18. krogih še ne poznajo poraza, le na eni tekmi pa se je zgodilo, da so oddale dva seta. Tako trener Bojan Novak kot tudi kapetanka Ana Praprotnik priznavata, da kljub temu, da je bil cilj definitivno uvrstitev v prvo ligo, nista pričakovala takšne suverenosti. "Tudi zato ne, ker so skoraj vse igralke študentke in med tednom bolj slabo treniramo, zato smo se bali, da bi prišlo do kakšnega padca proti koncu sezone, vendar na srečo smo zdržali in s tem presenetili tudi sami sebe," pravi trener Novak.

Praprotnikova priznava, da nihče ni pričakoval, da bodo tako dolgo ostale neporažene: "Čeprav rezultati kažejo na lahke zmage, so bile mnoge tekme vse prej kot lahke. Nasprotnice so prišle motivirane, se upirale in napadale, me pa smo veliko krat preveč nihale v igri in šele proti koncem setov rezultat obrnile sebi v prid."

Liga je dobra, sami pa tudi ne odstopajo tako zelo

Tu se postavlja vprašanje, ali je liga tako slaba, da se lahko v njej igra tudi z občasnim treniranjem, ali pa Pucončanke v ligi tako odstopajo od ostalih moštev. Novak pravi, da je liga dobra in izenačena, sami pa tudi tako zelo ne izstopajo, pač pa gredo na vsako tekmo maksimalno borbeno. "Dejstvo je, da smo najboljši, ni pa razlika med klubi tako očitna, da bi se sprehodili skozi ligo. Na določenih tekmah smo se morali zelo potruditi, kakšen set pa smo zaradi pomanjkanja motivacije izgubili po lastni krivdi," pravi puconski trener.

Upajo še na štiri zmage

Teoretično so odbojkarice Puconec že uvrščene v prvo ligo, saj imajo trinajst točk prednosti pred drugouvrščenimi Zrečami. Ti imajo sicer odigrano tekmo manj, vendar že imajo pet porazov, kar teoretično pomeni, da bi tudi v primeru, če bi Pucončanke izgubile vse tekme do konca, imele še vedno poraz manj od Zreč. A v Puconcih ne bodo nič prepuščali naključju. "Gremo do konca, tudi punce si želijo, da bi ligo zaključili brez poraza, čeprav nas čakajo še tri težke tekme. Ne glede na to, upamo še na štiri zmage," pravi Novak, tudi Praprotnikova pa je podobnega mnenja in poudarja, da želijo uvrstitev v prvo ligo potrditi tudi točkovno.

"Mislim, da smo v zelo dobri formi in da so nam dosedanje zmage vlile dovolj samozavesti, da ostanemo neporažene do konca prvenstva. Sicer se bomo v teh zadnjih štirih krogih pomerile še z drugo- in tretjeuvrščenima ekipama Zreč in Grosuplja, ki so prav tako pokazale odlično igro skozi celotno sezono, vendar pa je na naši strani med drugim tudi prednost domačega igrišča, kjer smo že več kot eno leto neporažene," odločno pravi kapetanka Puconec.

V prvi ligi bodo potrebovale več samozavesti

Če so se skozi drugo ligo odbojkarice Puconec sprehodile, pa bo povsem drugače prihodnje leto v prvi ligi. Po mnenju Novaka že zdaj niso po kvaliteti veliko oddaljeni od prvoligaških ekip, saj so se v kar nekaj prijateljskih in pokalnih tekmah v tej sezoni že enakovredno kosali z nekaj ekipami. "Sprva nam bo verjetno manjkalo malo samozavesti v novi ligi, bodo pa odločale malenkosti. Težko pa je že vnaprej govori  o prihodnji sezoni, ker se bodo ekipe spremenile, ene bodo okrepljene, spet druge oslabljene. Če bi letos igrali v prvi ligi, mislim, da bi obstali v njej," meni Novak.

Kot pravi Praprotnikova bo prva liga za odbojkarice velika nagrada, hkrati pa tudi velik izziv. Največjo težavo vidi v tem, da bodo tudi v prihodnji sezoni igralke iz prve postave študentke in da čez teden ne bodo mogle trenirati skupaj. "Kljub temu pa imamo vse možnost trenirati tudi v Ljubljani oz. Gradcu, tako da bomo fizično lahko dovolj dobro pripravljene. Vsekakor pa bo za prvo ligo potrebno delati tudi na psihični pripravljenosti, torej na samozavestni igri, ki nam je včasih mogoče zmanjka. Smo pa že v pokalu proti Novemu Mestu in Slovin Vitalu pokazale zelo dobro igro in dokazale, da smo zrela ekipa, ki lahko parira tudi najboljšim v državi," meni Praprotnikova.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.