https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Mura 05 ima še 75 tisoč evrov dolga, odslej tudi z novima članoma upravnega odbora

Murska Sobota, 14.3.2011  

V prostorih mestnega stadiona Fazanerija je potekal občni zbor nogometnega društva Mure 05. Namen le-tega je bil seznanitev s trenutnim finančnim stanjem kluba, izvolili so dva nova predstavnika v upravni odbor ter sprejeli oz. potrdili mladinski program.

Trenutno finančno stanje je predstavil predsednik kluba Miroslav Topič. Aktualni dolg na dan 11. marec 2011 znaša okoli 75 tisoč evrov, od tega je slabih 35 tisoč evrov dolgov do dobaviteljev, preostalih 40 tisoč evrov pa je zaostankov do kadra. Od slednjega znaša 14 tisoč evrov dolgov do nekdanjih članov kluba, 26 tisoč evrov do trenutnega kadra. Kar se tiče proračunskih sredstev je za mladinski pogon s pomočjo vadnine in sponzorskih sredstev zadeva rešena, dočim se za članski pogon še vedno iščejo sredstva za sprotno delovanje.

Topič je poudaril, da so člani bili s tremi izkušenemi igralci dobro okrepljeni, računajo na dobre rezultete in posledično na prihodke iz obiskanosti tekem.

Pomurje in Slovenija rabi močno Muro

V debati je beseda nanesla na ljudi, ki so Muro 05 spravili v finančne težave, o katerih je Topič dejal, da se je že pogovarjal z enim pravnikom, vendar če bi se trenutno ukvarjali s temi zadevami, ne bi mogli uspešno delati sproti. Predsednik Medobčinske zveze Murska Sobota Danilo Kacijan je povedal, da Pomurje in Slovenija rabi močno Muro in jo je potrebno vzpodbujati. Veseli ga, če je finanačni položaj res tak, kajti to ni tako velik dolg, da se ga ne bi dalo sanirati, opozoril pa je na licenciranje, da Nogometna zveza Slovenije ne bo pogledala nikomur skozi prste, ampak ga bo potrebno dosledno urediti.

Nova člana upravnega odbora Matej Puhan in Igor Celec 

V nadaljevanju so člani društva obravnavali odstopni izjavi članov upravnega kluba in sicer podpredsednika Andreja Benka in člana Mladena Prettnerja. Nadomestila ju bosta Matej Puhan in Igor Celec.

V mlajših selekcijah se premika na boljše

Nov koordinator mlajših selekcij Boris Štivan je predstavil trenutno stanje v nogometni šoli in izstočnice za prihodnje. Ob koncu lanskega leta je Mura 05 imela v mlajših selekcijah 113 igralcev v devetih selekcijah. To je sicer zelo malo, saj je v preteklosti bilo tudi po 270 nadebudnežev, je pa vzpodbudno, da se je v letošnjem letu še priključilo še 28 malčkov. Do 2012/13 se načrtuje vzpostavitev še selekciji U-9 in U-13, ki jih murskosoboški klub še nima. Načrti v prihodnje so vzpodbuditi k treniranju še več igralcev, "narediti" čim več državnih reprezentantov in vzgojiti nogometaše za prvo moštvo.

Delo z mladimi podpira tudi Kacijan, ki je svetoval povezovanje z ostalimi manjšimi klubi, kot so to včasih bili nogometni centri. Trener Stanko Maučec je trenutno situacijo povezal z dogodki pred 38 leti, ko je prevzel Muro, ki je izpadla iz druge lige. Takrat je pobral igralce iz pomurske lige, lani pa so izbrali igralce iz lastne nogometne šole. Tako je na zadnji tekmi proti Dravinji od trinajstih igralcev, ki so nastopili, le Sprečo ni domač igralec.

Petrijan je odgovarjal o starih dogodkih

Bojan Petrijan, član upravnega odbora, ki se je naknadno priključil občnemu zboru, je povedal, da se je program v preteklosti zrušil. Na te besede so se vsula vprašanja, zakaj se je to zgodilo. Petrijan je dejal, da zato mora odpreti staro zgodbo. Kot je povedal, se je klubu pridružil aprila 2009, zaradi nespoštovanja sklepov upravnega odbora, pa je želel septembra odstopiti, pa mu tega niso dovolili, odšli pa so vsi ostali. Njegovo poslanstvo je bilo, da reši klub, da klub ne pade v šesto ligo. Petrijanu je bilo očitano, da so igralci, ki so odšli iz kluba, s sabo vzeli vso opremo, ki so jo prejeli, a Petrijan pravi, da za to ni pravi naslov.

Kar si tiče dolga ob prevzemu presednikovanja Topiča je bil predstavljeno, da neporavnane obveznosti znašajo 13 tisoč evrov, kar pa ni bilo realno, Petrijan pravi, da so tako kazali uradni podatki in ne 70 tisoč evrov, kot je bil realen dolg. Petrijan poziva, da nadzorni odbor preuči vse papirje, ki so zgodile do "propada" kluba in če se ugotovi, da so kakšni sumi kaznivega dejanja, naj se to tudi ustrezno sankcionira.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sejre
      15.03.2011 ob 13:18 sejre

      Petrijan poziva, da nadzorni odbor preuči vse papirje, ki so zgodile do "propada" kluba in če se ugotovi, da so kakšni sumi kaznivega dejanja, naj se to tudi ustrezno sankcionira. pošteno povedano......naj krivci za svoja dejanja odgovarjajo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.