https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Padalca sta se v zraku zapletla in padla iz visoke višine, eden huje poškodovan

06.09.2016 ob 9:00  

V nedeljo popoldne je prišlo do padalske nesreče na letališču v Moškanjcih pri Ptuju, v katerem sta se poškodovala dva od peterice padalcev, ki so v razmaku nekaj sekund eden za drugim skočili iz letala na višini 1000 metrov. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je eden od njiju težje poškodovan in se še vedno borijo za njegovo življenje.

Vsi skoki so potekali brez posebnosti v smeri letališča Moškanjci, na višini okoli 400 do 500 metrov pa sta se nenadoma, iz doslej neznanega vzroka, s padali zapletla padalca, stara 49 in 31 let. Od tam naprej sta skupaj počasi padala in pri tem nekoliko rotirala v spirali. Ko sta priletela na višino približno 30 metrov ju je iz neznanega razloga pričelo močneje rotirati, pričela sta pridobivati vertikalno hitrost padanja, tako da sta s te višine, praktično v prostem padu padla na travnato letališko stezo letališča v Moškanjcih. Rezervnih padal nista uporabila.

Foto: zurnal24.si

Kot so še pojasnili na PU Maribor, sta se ob padcu oba poškodovala, po prvih informacijah mlajši lažje, starejši pa huje. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko bolnišnico, huje poškodovanega pa od tam še v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer se zdravniki za njegovo življenje še borijo.

Policisti skupaj s pristojnimi službami še vedno preiskujejo nesrečo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.