https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas vabi v Lendavo na dialog z državljani

09.09.2016 ob 10:00  

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas v sodelovanju z občino Lendava in informacijsko točko Europe Direct Murska Sobota vljudno vabi na Dialog z državljani, ki bo potekal v petek, 23. septembra 2016, z začetkom ob 13:15 uri v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi. 

Osrednja gosta dogodka, ki ga bo povezoval Igor E. Bergant (voditelj TV Slovenija), bosta evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tibor Navracsics in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Uvodni pozdrav bo imel župan občine Lendava g. Anton Balažek.

Foto: lendava.si

Gosta se bosta z obiskovalci pogovarjala o aktualnih temah, kot so: vloga izobraževanja za nove zaposlitve v EU, inovacije in delovna mesta prihodnosti, zaposlovanje mladih in odliv možganov, razvojni potencial izobraževanja in kulture na podeželju in v obmejnih regijah, medkulturnost in prihodnost EU.

Pričakujejo udeležence iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške. Poskrbljeno bo za tolmačenje v slovenščino, madžarščino, angleščino in hrvaščino. Vstop je prost, vendar je zaradi lažje organizacije obvezna prijava. Prijavite se lahko tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2016 ob 11:40 gost gost

      Bravo, ta to glih spada. Samo župan se še more odločiti v šteron jeziki de v trojezični Lendavi gučo. Sicer pa do bar ovi drugi gučali v jeziki države, v šteri so.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2016 ob 16:13 arpad gost

      Pa nategovanje nas poštenih, delovnih, pametnih Prekmurcev, pa dobre dnevnice, pa hrana. Aja, pa kaka pristna steklenička "ta domačga", za srečno pot. Saj se bodo buteljke potrebovale, novo leto se bliža!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2016 ob 23:27 gost

      Kaj ima Brenčićka spet PRIPRAVLJENOST. Levičarska posla.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2016 ob 23:51 kur gost

      Mlatenje prazne slame za puno penez in obvezno fotografiraje pri senzacionalnem stolpu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2016 ob 18:52 kodila gost

      Dialoga v Lendavi ni in takoj ko bo Evropska komisija zapustilo Evropsko prestolnico kulture, bo dalje kot je bilo. Brez dialoga. Da pa župan spet dela cirkus in bo Lendava imela spet en kongres ali kaj koli že, je že deplasirano. Oprostite na tujki. Strinjam se s kur. Mlatenje prazne slame, nastavljanje bliskavicam, vožnja s posebnim avtobusom do stolpa in gradnja kulta(ov) osebnosti. Haska nobenega. Tako, kot do sedaj ne.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.