https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kdo je človek, ki bo odslej (so)kreiral razvoj naše regije?

Murska Sobota, 14.09.2016 ob 12:43  

Bojan Kar je nov vršilec dolžnosti direktorja Razvojnega centra Murska Sobota, potem ko Stojan Habjanič ni dobil podpore občinske Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Kar bo opravljal funkcijo v.d. direktorja za čas enega leta, z delom bo začel 1. oktobra letos. Na razpisu za imenovanje direktorja, objavljenem meseca julija, izbran in predlagan kandidat Stojan Hanjabič s strani Sveta zavoda ni dobil soglasja delovnega telesa ustanovitelja. Namreč Komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja MOMS Mestnemu svetu Mestne občine Murska Sobota ni predlagala, da bi na 15. redni seji obravnaval »Predlog za podajo soglasja k imenovanju direktorja javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota«.

Zgradba na Lendavski ulici v Murski Soboti, kjer se nahajajo poslovni prostori Razvojnega centra Murska Sobota.

Zato je Svet zavoda na podlagi Zakona o zavodih in Odloka o ustanovitvi javnega zavoda razvojni center Murska Sobota s ciljem, da zagotovi nemoteno poslovanje zavoda in operativno izvedbo pomurskega zakona ter izvajanje nalog RRA, imenoval zakonitega zastopnika.

Kdo je Kar?

Po izobrazbi je univerzitetno diplomirani sociolog, nazadnje je bil zaposlen kot strokovni sodelavec za turizem in promocijo na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Med leti 2010 in 2015 je bil zaposlen na Regionalni razvojni agenciji Mura kot projektni vodja, v preteklosti je deloval tudi na Vzajemni.

Foto: Facebook Bojan Kar

»Potrebna znanja in veščine ter jasno strateško naravnanost je v veliki meri spoznal skozi vodenje osrednjega oddelka za marketing na Vzajemni, dočim se je sistematičnega razvoja in udejanjenja projektnih idej posluževal v sklopu delovnih aktivnosti na RRA Mura v funkciji vodje projektov in v sklopu Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.Je eden od osrednjih idejnih snovalcev in pripravljavcev vloge za pridobitev EXPO Paviljona v Pomurje, pri svojem delu pa verjame v nujnost strateškega razmisleka, konstruktivnega in odprtega iskanja projektnih idej ter v jasno in dosledno komunikacijo zastavljenih ciljev,« je ob tej odločitvi pojasnil Tadej Ružič, predsednik Sveta zavoda Razvojnega centra Murska Sobota.

Skrb za razvoj

Razvojni center Murska Sobota je regionalna inštitucija, katere namen je spodbujanje skladnega gospodarskega razvoja v Pomurski regiji ter v Mestni občini Murska Sobota.

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2016 ob 13:27 dolmič gost

      Ni slabo. Sploj nej slab izbor.

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2016 ob 13:48 ms gost

      Ha,ha kak dugo de dober ? Ima izkušnje iz RRA Mura te je vredi .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2016 ob 15:04 Gost gost

      Zatou pa se v Prekmurji žepa nede nič spremejnilo, ... žalostno. Spizdite dokleč še lejko.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2016 ob 17:14 scat gost

      Man spakejrano eti puno dreka v riti, nastavi gobec ka se ti notri poseren pa poščin !

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2016 ob 17:38 nemrešvrvati gost

      hahahaha kakše pišete eni pod komentare, kak ste funkjeni ej jaaoooooooo :)))

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.09.2016 ob 19:53 pörköt gost

      nemrešvrvati @@@ Te si tij tüdi fuknjeni ka sploh kaj pijšeš somar jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.09.2016 ob 20:51 gost

      sociologe do razvijale regijo ? #samovprašam

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.09.2016 ob 8:45 ss gost

      Totalen idiot, ima pa vplivnega tasta!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.09.2016 ob 21:48 tast gost

        kdo pa je ta vplivni tast ? vej pa po opisu v članku do sedaj nikjer še nič ni delal , vse navedeno so "neke" ustanove ! zakoj pa predhodnica noče nadaljevati na tem položaju ? Župan Jevšek objasni !

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.