https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob Dnevu brez avtomobila je po Murski Soboti kolesarila tudi evropska komisarka za mobilnost in promet

Murska Sobota, 17.09.2016 ob 10:00  

Včeraj je Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, osnovnimi in srednjimi šolami ter številnimi organizacijami in društvi pripravila Dan brez avtomobila. Gre za aktivnost v sklopu Evropskega tedna mobilnosti.

 

Slovensko ulico, ki je ta dan bila zaprta za promet, in Trg kulture so zavzeli mladi in predstavniki različnih društev. V dopoldanskih urah so se zvrstile številne aktivnosti s področja prometa v povezavi s športnimi igrami. V sklopu priprave Celostne prometne strategije Mestne občine Murska Sobota je potekala nagradna igra. Najmlajši so se po emstu zapeljali s turističnim vlakcem. Namen dogodka je spodbudujati uprave evropskih mest k uvedbi trajnostnih ukrepov na področju prometa ter prebivalce nagovarjati, da preizkusijo načine prevoza, ki pomenijo alternativo vožnji z osebnim avtomobilom. Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost.

Mursko Soboto je ob tej priložnosti obiskala evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc, ki se je skupaj z županom Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandrom Jevškom in učenci OŠ I Murska Sobota podala na kolesarjenje s Soboškim biciklom. Nato pa se je udeležila še okrogle mize na temo vpliva potovalnih navad na gospodarski razvoj v Pokrajinski in študijski knjižnici

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.