https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Podjetji Saubermacher in Pomgrad med šestimi dobitniki nagrade za inovativno promocijo zdravja na delovnem mestu

13.10.2016 ob 10:30  

Na zaključni konferenci vseslovenske kampanje za ozaveščanje delodajalcev glede pomembnosti zdravja zaposlenih so nagradili šest podjetij za najbolj inovativne ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu. Skrb za zdravje je odgovornost posameznika, delodajalca in države, je vodilo kampanje, v kateri sta nagrade prejeli tudi podjetji Saubermacher in Pomgrad.

Na včerajšnji sklepni konferenci je pet slovenskih podjetij prejelo nagrade za najbolj inovativne ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu. V različnih kategorijah so bili nagrajeni: Invel, Saubermacher, Pomgrad, Gorenje in Plastika Skaza, ki je nagrado prejela v dveh kategorijah.

»Pri nagrajevanju je bila ocenjevalcem ključna enostavnost ukrepov, saj ta zagotavlja, da bodo ukrepi v podjetju zaživeli,« je po poročanju STA povedal direktor Izobraževalno-raziskovalnega inštituta Ljubljana Igor Hrast. Gre za širok nabor različnih ukrepov, tako klasičnih, kot je zagotavljanje svetlobe in ergonomskih pripomočkov, kot manj običajnih, ki zajemajo odnose na delovnem mestu, vključevanje družinskih članov in podobno. »V kampanji smo predvsem želeli nagovoriti najširšo javnost o tem, kako pomembna je skrb za zdravje. Opažamo, da je skrb za zdravje v večjih podjetjih dokaj dobro razvita, problem pa so mikro in mala podjetja, saj v njih ne vedo, kako se sploh lotiti ukrepov za krepitev zdravja in kako izvajati s tem povezane projekte,« je na tiskovni konferenci ob zaključku kampanje dejal generalni sekretar Združenja delodajalcev Slovenije Jože Smole.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Promociji zdravja na delovnem mestu sta bili lani in letos namenjena dva projekta - Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu in Razvoj interaktivnega spletnega orodja za delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov s področja promocije zdravja na delovnem mestu. Pokroviteljica projektov je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, ki je na sklepnem dogodku povedala: »Varno in zdravo delovno mesto je ključni temelj kakovostnega delovnega mesta. Pri zdravih in varnih delovnih mestih gre predvsem za investicijo, saj so ljudje ključni dejavnik konkurenčnosti. Demografske spremembe, tako staranje delovne sile kot tudi pomanjkanje kadrov, bodo delodajalce pripeljali do tega, da se bodo začeli zavedati pomembnosti svojih zaposlenih.«

Dodaten izziv je trajnost ukrepov, zlasti v manjših podjetjih, saj se rezultati ne pokažejo čez noč. Da bi dosegli čim širšo javnost, so v kampanjo povabili zunanje partnerje. Odzvalo se je šest območnih gospodarskih zbornic in sindikat novinarjev Slovenije. Uspeh projektov in zavedanje pomembnosti te tematike po Smoletovem mnenju dokazuje tudi prek 200 udeležencev na tokratni konferenci.

Foto: pomgrad.si

Projekta je finančno podprl ZZZS, deloma iz sredstev iz obveznega zavarovanja, del pa iz prispevkov delodajalcev za zdravstveno zavarovanje. »Za promocijo zdravja niso dovolj le zakonske zaveze, ampak je treba za to motivirati tako zaposlene kot delodajalce,« je povedal v. d. generalnega direktorja ZZZS Marjan Sušelj. Pri načrtovanju projektov so sledili izkušnjam od drugod. Sušelj je izpostavil Nemčijo, ki je s podobnimi ukrepi uspela zmanjšati izdatke za poklicne bolezni in invalidnost. ZZZS bo še naprej spodbujal ukrepe za promocijo zdravja na delovnem mestu. »V naslednjih dveh letih načrtujemo izdatek v višini tri milijone evrov za tovrstne projekte, ki jih bomo izbrali na javnih razpisih. Sredstva so trenutno še v potrjevanju,« je povedal Sušelj.

»Ko bodo ljudje obravnavani enako dobro kot oprema, bodo podjetja še bolj konkurenčna, saj ne bo toliko absentizma in fluktuacije med podjetji,« je na dogodku poudaril Hrast. Prihajajoče demografske spremembe bodo delodajalcem prinesle nove izzive. Ljudje s starostjo težje prevzemajo neke odgovornosti in se z njimi težje soočajo, kar povzroča stres in vodi tako v napake pri delu kot tudi nesreče izven dela, je še pojasnil Hrast.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2016 ob 9:34 fizioterapevt gost

      telovadite, telovadite, da bodo delodajalci imeli še večjo korist od delavcev. Ti, ki se gibajo se itak gibajo, drugi pa se bodo v tovarni tako zmatrali, da doma ne bodo "za nobeno uporabo". Delodajalci bodo zadovoljni, doama bo pa "pretres situacije" oziroma še več skokov, čez plot. Saj je kar precej delavk oziroma nezaposlenih mamic na porodniškem in od ubogega "delavčka" ne bodo imele koristi. Ta bo aktiven in podrejen le delodajalcu. Ženka pa doma v BMW in veselo na delo, saj je tudi precej "ezermeštrof" brez zaposlitve.Nao pa spet razveze, trpijo še SODNIKI, katerim bodo še bolj izpostavljene hrbtenice, posledično trpi država. Joj,joj,joj.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2016 ob 9:52 modri dirkač gost

      tej v Pomgradi so pa kar težkokategorniki, ka samo jeju el koga vraga, ka so tak razbacani, Delavec, ki dela bi ja moral biti primerne teže, delavec, ki lenari, ima 3x malico pa normalno, da bo težji, posledično manj okreten. Kaj nič ne "švicajo" ob delu, ali jim vse naredijo stroji. Kot se lahko prepričamo kako delajo je vidno zadnje. Stroj dela, 2 delavca podpirata lopate, trije(3) delavci pa držijo rezervne lopate, če se prejšnje sterejo. Morajo imeti tudi to na zalogi. Šesti delavec pa gleda in kontrolira uro, kdaj mora stroj ugasnit, da je "šiht" končan.No vmes se pa seveda prileže dobra malica in kaj "pošteno" tekočega.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2016 ob 13:09 Bivši delovodja gost

      Pomgrad pravi kavbojci in seveda nekateri pridni delavci ki si zaslužijo Nemško plačilo ampak je Polanic precej pohlepen...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.