https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad zabeležila drugi poraz

18.10.2016  

V napetem srečanju so gostje iz Hoč nepričakovano presenetili soboške odbojkare, ki so zabeležili drugi zaporedni poraz.

Varovanci domačega trenerja Dejan Fujsa so odlično začeli tekmo in goste nadigrali v vseh elementih odbojkarske igre. Odbojkarji Panvite Pomgrada so takoj pritisnili s servisom, bili so zelo učinkoviti v napadu in ko so sestavili še blok, zasedba Hoč preprosto ni našla odgovora na raznovrstno domačo predstavo.

A je šele zatem sledilo zanimivo nadaljevanje. Sobočani so sicer povedli z 2:0 v nizih, pa čeprav so Hoče pred tem zapravile dve zaključni žogi za izenačenje po vodstvu s 24:22. Da so se varovanci trenerje Aleša Andloviča prebudili, je bilo jasno praktično že od prve točke nadaljevanja. Hoče so namreč v drugem nizu vseskozi vodile, vmes celo že z 19:15, Sobočani pa so ujeli priključek šele po začetnem udarcu rezervista Urbana Drvariča, ki je zaostanek znižal na točko (22:23). Gostje so si nato na krilih razigranega korektorja Branislava Radovića priigrale dve zaključni žogi, ki pa ju v dramatični končnici niso znali izkoristiti in začetni udarec še enega rezervista Jakoba Rojnika je prinesel prvo zaključno žogo Sobočanom. V izenačeni in razburljivi končnici drugega niza sta nato za vodstvo z 2:0 v nizih za Panvito z blokom poskrbela Jernej Detela in Dalibor Šmitran, ki sta ustavila prvega gostujočega sprejemalca, Miomira Crnjanskega.Odbojkarji Panvite Pomgrada so zatem ostali zbrani v tretjem nizu samo do 12.točke, ko so nazadnje vodili (12:10), zatem pa se je ustavilo.

Panvita Pomgrad je namreč praktično prenehala igrati. Vse preveč je bilo napak, za povrh je začela šepati še organizacija domačega napada na krilih nezamenljivega motivatorja, libera Sebastiana Škorca so Hoče znižale izid.Najbolj razburljiv je bil četrti niz, ki je praktično tudi že odločil tekmo. Domača igra je namreč povsem razpadla, Fujs je vmes zamenjal domačega organizatorja igre, Jureta Kasnika z Urbanom Drvaričem in po zaostanku 10:16 je Panvita Pomgrad po servisu Rojnika ujela priključek pri izidu 19:20 in nato na 22. točki celo izenačili izid.

Toda potem, ko je Panvita Pomgrad pri 24:23 zapravila priigrano zaključno žogo, so na koncu darilo z veseljem sprejeli gostje in Radovič je izidi v nizih izenačil na 2:2.V zadnjem, petem nizu pa je zatem igralo samo še eno moštvo. Po vodstvu z 2:0 in dveh odličnih začetnih udarcih Jerneja Detele so vajeti igre v svoje roke prevzeli gostujoči odbojkarji in po izenačenju na 3:3 je prednost samo še rasla. Panvita Pomgrad je povsem popustila, borbene Hoče pa so si v Murski Soboti po popolnem preobratu na koncu povsem zasluženo priigrale minimalno zmago s 3:2.

"Na začetku se nam je videlo, da smo novinci v ligi in strah proti renomiranemu tekmecu je bil prevelik. Nato pa smo iz točke v točko prihajali nazaj v igro in ko nam je igra stekla smo bili na koncu povsem enakovredni. Že v drugem nizu smo bili namreč blizu, a nam se še pozna pomanjkanje izkušenj. Proti Mariboru smo mi vodili z 2:0 in nato izgubili s 3:2, tokrat pa se nam je vrnilo. A naš cilj še vedno ostaja obstanek v ligi, ostajamo na realnih tleh. Sobočanom pa je tokrat očitno zatajil sprejem servisa, kar je bilo po moje odločilno, saj bolj kot se je tekma bližala koncu bolj so se domači sprejemalci tresli kot šiba na vodi," je bil zadovoljen gostujoči trener Aleš Andlovič. Jezen je bil spet domači trener Dejan Fujs: "Po vodstvu enostavno nismo zdržali do konca. Dovolili smo jim, da so se razigrali in nato v četrtem nizu predvsem po naših neumnostih tekme nismo znali pripeljati do konca. V petem nizu pa je nato naša igra povsem razpadla. Enostavno nismo zmogli zaključiti napada, za povrh pa smo grešili še s servisom. Napak je bilo spet enostavno preveč. Še posebej v drugi polovici tekme, na tak način se tekme dobiti ne da. Borili smo se, toda določeni naši igralci očitno še niso v pravi formi, kar se nam pozna."

vir: Facebook Pomurje Deset

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.