https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Obisk Bineta Volčiča in Petra Polesa v vrtcu Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici

Sveti Jurij ob Ščavnici, 27.10.2016 ob 9:00  

V torek 27. septembra 2016 je bil v vrtcu Sonček poseben dan, poln novih, nevsakdanjih doživetij. To je bil skrivnosten obisk, za katerega ni smel vedeti skoraj nihče. Kako je potekal, je za vas spisala vzgojiteljica skupine, Marija Rudolf.

Približno teden dni prej nas je v vrtcu obiskala ekipa oddaje »Dan najlepših sanj« z glavno urednico Jeleno. Prosili so nas za dovoljenje, če lahko v našem vrtcu posnamejo del njihove oddaje, v kateri se pripravlja presenečenje za našo kuharico Zinko. Presenečenje sta ji pripravljali sestra Marjetka in nečakinja Nika. Ko sem prisluhnila njihovemu predvidenemu scenariju, sem bila brez besed, šokirana in obenem navdušena, da se bo nekaj takega dogajalo v naši skupini. Prva naloga naše skupine je bila, da posnamemo fotografijo kuharice Zinke pri njenem delu v kuhinji in fotografijo njenega članka na zidu o Binetu Volčiču. Izmislili smo si, da se v skupini pogovarjamo o kuharskih pripomočkih in o delu kuharice in tako obiskali kuhinjo.

Na dan snemanja sem imela zelo težko nalogo, saj je bilo potrebno sodelavkam podati stroga navodila, ki so se jih morale ta dan držati. Dala sem jim vedeti, da poteka snemanje, a da o tem ne smejo z nikomer govoriti ali spraševati in da je rezultat snemanja odvisen od nas vseh ali znamo skrivnost držati zase. Čez točni teden dni pa bodo izvedele kako smo bili uspešni in vse ostale podrobnosti.

Snemalna ekipa je pričela prinašati svoje pripomočke. Dve veliki kameri, velik mikrofon, stojala, luči, kovčke s pripomočki … Otroci so jih z zanimanjem opazovali, a njihove reakcije nisva upali napovedati. Še posebej, ko bosta glavna junaka splezala skozi okno… In sta prišla: Bine Vočič in Peter Poles v preobleki pleskarja poimenovana Lolek in Bolek. Najprej sta z otroki navezala stik in se z njimi igrala. Otroci so ju popolnoma sprejeli, jima kuhali kavico, pekli palačinke in se zanimali za vse rekvizite, ki jih je imela snemalna ekipa. Na vrsti je bilo kosilo zaradi katerega sta bila obiskovalca pri nas. Bine V. se je namreč želel prepričati kako kuha naša kuharica Zinka. Lolek in Bolek sta tako pila in jedla z otroki, ki so ta dan še posebej pridno jedli. Vse smo pojedli in sledil je komentar Bineta na skuhano jed. Podal je same pohvalne komentarje in seveda na koncu dodal, da želi spoznati našo kuharico Zinko. Tako se je tudi zgodilo, vendar čez en teden na snemanju v Ljubljani. Lolek in Bolek sta skrivoma skozi okno zapustila našo igralnico.

Glavno snemanje oddaje »Dan najlepših sanj« je bilo 3. oktobra 2016 na POP TV v Ljubljani. Seveda je bila pred nami še najtežja naloga - kuharico Zinko pripraviti, da gre na oddajo. Ni bilo preprosto vendar je uspelo. Skrita želja kuharice Zinke je uresničena. Spoznala je Bineta Volčiča in kuharska mojstra Uroša Štefelina ter Igorja Jagodica. Vsi trije so si en dan rezervirali za kuhanje z njo v svojim restavracijah.

Tik pred predvajanjem oddaje po televizijskih sprejemnikih sva obvestili starše otrok, da si naj ogledajo oddajo. Na bližnjem druženju pa sva jim predstavili vse podrobnosti kako je to potekalo. Bili so zelo navdušeni in pozitivno presenečeni, nekateri tudi s solznimi očmi, da so njihovi malčki bili del čudovite oddaje »Dan najlepših sanj«. Lepe pohvale sva bili deležni tudi midve in lepa beseda staršev je za vzgojiteljico »Beseda iz najlepših sanj«.

Vzgojiteljica Marija Rudolf

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija